Kedvencelte 4

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

Fantasztikus. Annyi kérdést felvet, szinte percről perce hogy az érzelmek kavalkádját baromi nehéz volt kezelnem közben. Mi a szerelem, mi a szeretet, lehet-e szeretni valamit (vagy valakit?!) amit egyesekből és nullákból te magad alkottál, hol a határ, az érzelmeket annak tárgya teszi-e valóvá, el tudod-e önmagad fogadni ezáltal vagy megkérdőjelezel mindent? És hogy vajon mi magunk bele tudtuk-e volna magunk ennyire élni a történetbe, mi is el tudtuk volna-e fogadni ezt a kapcsolatot igazinak, ha nem ennyire tökéletesen emberszerűen van megalkotva Zoe????? Szóval ezer kérdés, ezer válasz amin lehet rágódni, gyönyörű képi és zenei köntösbe öltöztetve. Imádtam.

christine 

Érdekes és tetszetős volt az alapötlet, de a kivitelezéssel volt néhány gondom. Theo James itt csöppet nyámnyila volt, nagyon nem jött át a karaktere. Tartalmas, érdemes film, lényeges mondanivalóval.

csokidani 

Nos; ez nagyon szeretős lett.

És rengeteg gondolatot lehetne kiragadni és órákig taglalni rólunk, emberekről.

Szépen volt filmezve nagyon, jól passzoló zenék, remek színészi produkciók.

Nagyon szép munka.

tündérróka

Csodálatos volt ez a film. Az alapszituáció nem túl egyedi (legutoljára a Humans című sorozatban láttam hasonlót), de ahogyan kibontják, az szerintem egyedülállóan gyönyörű és megható. Romantikus, de én nem mondanám giccsesnek (bár lehet néhányaknál ez már az), szintetikus lényekről – emberszabású robotokból szól –, de egy idő után filozófiai fejtegetéseket folytat, amelyek elgondolása azután is az emberrel marad, hogy megnézte a filmet. spoiler
Minden karakternek megvolt a maga szerepe, nem álldogáltak ott hiába – például Christina Aguilera nem azért volt benne egy prosti, hogy mutogassa magát, nagyon fontos szerepe volt Zoe fejlődéstörténetében. A Theo James által formált Ash a két főszereplő után a kedvencem volt, az ő története talán még meghatóbb, mint Zoeé. Alapvetően Ewan miatt néztem meg, és fantasztikus benne, mint mindig, de Lèa Seydoux számomra most kiemelkedőbb volt – nem tudom nem megjegyezni, hogy szerintem a mai színésznő-felhozatalból nincs gyönyörűbb nála. És legközelebb Enyedi Ildikóval forgatja a Feleségem történetét. Elég mázlisták vagyunk, hogy lehet egy rendezőnk, aki ezt megteheti. Ja, merthogy nyilván nemcsak szép Lèa, de már rengetegszer bebizonyította, hogy nagyon tehetséges spoiler.
Szóval ajánlom ezt a filmet – akár olyan randifilmnek, ami után a pároddal jókat tudtok beszélgetni a robotikáról, a robotok jogairól – és az emberi érzésekről.

Osli75 

Érdekes felvetés és lehet, hogy nem is túl távoli jövő mikor meg is valósul a történet… Lehet, hogy a szintetikusok jobban tudnak majd szeretni, mint az emberek, mert mi lassan elfelejtjük, ők meg jól be lesznek rá programozva.
Szeretem az ilyen témájú filmeket, bár nem érzem ezt most tökéletes alkotásnak, azért megfogott. Lehet, hogy máskor is meg fogom nézni.


Népszerű idézetek

Nocharity 

There has to be a reason for me to have hope.

Nocharity 

I've read that: it's better to feel pain than to feel nothing. I think those people assume the pain eventually stops…


Hasonló filmek címkék alapján