Kedvencelte 12

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Hihetetlenül addiktív sorozat volt, iszonyat jó karakterekkel és színészi gárdával. A kis csapat minden tagját a szívembe zártam, nagyon fognak hiányozni. :’)
Maga az alaptörténet, a világ és az eseményszál is megfogott, bár ha őszinte akarok lenni az utolsó 10 részt kicsit összecsapottnak éreztem.
Iszonyat jók a sorozat zenéi, az ember nem is szívesen pörgeti át, időspórolás ide vagy oda. :P
Mivel telhetetlen vagyok, elfogadtam volna egy csillámpónis rózsaszín befejezést, de meg kell hagyni így is nagyon szép volt, kiegyezek vele. :)
A kedvencem Shen Wei és Yunlan kapcsolata volt. Annyi érzelem mutatkozott meg a tetteikben… nem is volt szükség a szavakra. <3 A két színész között iszonyat jó volt a kémia, annyira jól megformálták a két karaktert, mintha rájuk öntöttek volna ezeket a szerepeket. Nem beszélve Zhu Yi Longról, aki teljesen elhitette velem, hogy Shen Wei-t és a tesót két külön színész játssza. ;) Az utolsó részekben kiélhette a színészi képességeit.
Az abszolút kedvencem mégis Bai Yu lett. :))
Khmmm ide vele! :D

3 hozzászólás
pvik13 

Jajj de imádtaaam!! Egyszerűen a zenék, a story , a szereplők :33 A két main character Zhao és Shen annyira egymásra voltak hangolva nagyon jól nyomatta ez a 2 *-* óóóó és Guo és Chu párosa BEST volt számomra *--* főleg az a karakterfejlődés amin Guo keresztül ment egyszerűen ahww. az effectek is olyan szépek voltak *5. :D Az OP is megunhatatlan volt nagyon jó volt a zene alatta naaa és ez az OST https://www.youtube.com/watch

3 hozzászólás
Shad 

Lehet most picit felül értékeltem és bár ilyen érzelmi hullámvasútra nem készültem, nem vagyok képes alább pontozni:) Látom a hibáit, de nem akarom tudomásul venni:P
Noh nézzük a sztorit, nem mondanám eget verően összetett mégis folyamatosan pörögnek az események , nem nagyon van hátradőlős jelenet (vagy legalábbis én nem éreztem úgy). Van, hogy egy részben még a második bűnügybe is belecsapunk. Aztán persze a vége fele kezd összeállni a kép szépen lassan és érzed, hogy egy tehervasút erejével közeledik felénk a vég… azért az utolsó részekre az érzékenyebbek készítsenek zsepit:P CGI-t meglepően sokat használták, de ebből adódóan viszonylag sok helyen fapados lett a dolog:/ míg a fekete mágiát szépen látványosan megcsinálták és az egyéb effekteket, de mikor egész alakos „szörnyeket” kellett megalkotni vagy nagy zöld háttér előtt dolgoztak azért az látszódott. Olyankor picit kiestem a sorozat bűvköréből, mégis imádtam a felvázolt világot :) Tetszett a három „faj”, mindegyik különböző és ahogy a SID próbál balanceban tartani mindent, nagyon szuperül összetett és felvázolt világ :) Hihetetlen és tuti deffektes vagyok , de mind a 40 résznél megnéztem ill végig hallgattam az openinget és az endinget is…szerettem a szövegét és azt a picit misztikus érzetet:)
Karakterek? imádtam mindegyiket :)) elméletileg ez ugye egy BL novella adaptációja, de egy kézfogásnál többet nem fogunk kapni, mégis tapintható a kettő közötti kapcsolat. Bár végig baráti kapcsolatot mutat be a sorozat, mégis a többi szereplő reakcióiból is érezhetjük ez messze több annál. Bai Yu szuper volt :)) néha már annyira laza , hogy szétesett, de imádtam minden rezdülését :) az elején mikor még gyanakszik Shen Weire, de érzi a vonzást és hogy akaratlanul is bízik benne… és Shen Wei karaktere:) Zhu Yi Long igazán jól hozta a karót nyelt professzort, veszett jól állt neki mind a fehér mind a fekete köpeny , csak azt sajnáltam a közepétől elég ritkán viselte:D ami viszont a sorozatot igazán szerethetővé tette az az SID csapata volt… mindegyik a maga „kis” problémájával, múltjával, teljesen eltérő személyiségével , ahogy egy csapatot alkotnak… imádtam őket:) A cica fiút a sült hal mániájával, a kígyónőt, a bábmester (♥♥♥♥ zseniális volt, effektekkel, színészi játékkal, mindennel együtt), a szellemcsajszi, a tudóspalántát és a beszari ChangCheng, aki persze a végére nagy jellemfejlődésen megy keresztül :)
Kinek? igazából bárkinek, aki szereti a fantasyt, mágiát, alakváltókat, picit krimit, minimális romantika (nem a két főszereplő között), még a BL érzékenyek is simán nézhetik:) ahh szerettem :)

Yuuko 

Már régóta kinéztem magamnak ezt a sorozatot, de csak most szántam rá magam. A két dolog, amitől féltem a cgi és a bromance volt, mivel tudtam, hogy eredetileg egy bl történetről van szó és ilyenkor mindig nagyon sajnálom, hogy Kínában van cenzúratörvény… Persze vannak olyan sorozatok, ahol nagyon ügyesen egyensúlyoznak a „cenzúrafal” tetején (pl. The Untamed) és vannak olyanok, amire totál felesleges a bl címke (The Fairy Fox, ami annyira nagy pofáraesés volt, hogy utána nagyon félve kezdtem bármilyen kínai sorozatnak.
Hát, a CGI tényleg nincs nagyon topon – a varázslatoknál még csak-csak elmegy, sőt Black Robe Envoy átváltozása kimondottan jól nézett ki, de a szörnyek illetve sok helyen a Dixingek kinézete nagyon rondára és bénára sikerült.
De minden mást imádtam. Shen Wei és Zhao Yunlan!!!! *-* Olyan jól kiegészítették egymást és bár ugye bromance, de érzeni lehetett, hogy több van közöttük. Ott meg csak néztem, amior az egyikőjük benyögte ezt a mondatot Chura és Gao-ra utalva: Szóval ezt nevezik bromance-nak. Hát ott kiégtem. Meg amikor az egyik szereplő megkérte a két főszereplőt, hogy ne rajta keresztül flörtölgessenek egymással. A Shen Weit játszó színész pedig sokkal jóképűbb, mint ahogy a plakáton néz ki, hát én csak olvadoztam.
Imádtam, ahogy Zhao Yunlan először nagyon gyanúsítja a profot, de mégis meg akar bízni benne. spoiler
A SID kis csapatát nagyon megkedveltem, főleg a Chu-Gao kombót, a cicafiút, a szerelmes párocskát és a tudós gyereket spoiler
A vége összetörte a szívem, ennek ellenére szerettem, magát a sorozatot pedig imádom.
spoiler Az op nagyon fülbemászó lett.

2 hozzászólás
Klaudia98 

Hát tulajdonképpen nem erre számítottam, amikor elkezdtem :D Jobb lett, mint vártam. A szereplők, a történet, a zene, mind magával ragadó volt. Az opening nagyon fülbemászó, a harmadik résznél már azt vettem észre, hogy én is énekelem :D A színészek mind nagyon jót alakítottak, hatalmas taps a két főszereplőnek. A cenzúra miatt ugyan ki kellett írni a romantikát, de nagyon jól megoldották, így is lehetett érezni a két karakter közötti kötődést ♥ Különdíj Zhu Yilong-nak, fantasztikusat alakított mindegyik szerepében *-*
A CGI gáz volt, néhol felröhögtem vagy fogtam a fejem. A kisebb dolgoknál ugyan jól megcsinálták, mint pl amikor a Dixing-ek használják a mágiájukat, de amikor valami nagyobb dolgot kellett alkotni (szörnyek, zöld háttér) az béna volt XD De ettől függetlenül is megkapja tőlem a max csillagot, mert na :D
A vége összetörte a szívemet, de méltó befejezésnek tartom.
Na, jöhet a könyv *evil laugh*

Liliána_Tanács 

Imádtam a zenéket, a történetet, a karaktereket a színészeket, a ruhákat, mindent.

Marcsi0603 

A vége miatt levontam egy pontot, mert az nem tetszett, de különben nagyon jó sorozat. Imádtam a szereplőket, a kémiát, az egész történetet és persze a zenét. A macska volt a kedvencem, de végül is mindenkit lehetett szeretni a SID-nél. Szerintem újranézős lesz.


Népszerű idézetek

b_vivi 

A valóság fantasztikusabb, mint a fikció.

1. évad 7. rész
b_vivi 

A bűnösnek vissza kell térnie oda, ahol a bűnt elkövette.

1. évad 9. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján