Vihar előtt (2018) 125

Serenity
106' · amerikai · dráma, thriller, rejtély 16

Dill elmenekült az élet elől. Hajóskapitányként turistákat visz horgászgatni egy karib-tengeri szigeten, de még ezt sem csinálja igazán jól. Széthullott életébe lép be Karen – nyomasztó múltjának egyik főszereplője –, aki arra akarja felbérelni a férfit, hogy etesse meg brutális férjét a… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Matthew McConaugheyBaker Dill
Anne HathawayKaren Zariakas
Diane LaneConstance
Jason ClarkeFrank Zariakas
Djimon HounsouDuke
Jeremy StrongReid Miller
Rafael SayeghPatrick

Kedvencelte 2

Várólistára tette 181


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, az alapsztori jó volt, bár ez a film nem lesz a kedvenceim egyike. A színészekkel egyébként semmi bajom, bár az igaz, hogy kicsit beleuntam a filmbe. És az a csavar tuti nem kellett volna a végére. Az előzetest nem láttam, és a fülszöveget sem olvastam el, így teljesen vakon repültem, azt gondoltam, hogy valami izgi film lesz belőle, már a címet illetően. De kicsit becsapva érzem magam. A sztori, hogy van egy spoiler. Számomra a vége valahogy ellaposodott, lehetett volna kicsit jobb, de lehet csak bennem van a hiba, hogy rosszkor néztem meg. A helyszín pedig gyönyörű. Szívesen sütettném ott a hasam. Napsütés, tengerpart, fincsi koktélok, és nagyon szexi pasik, mi kell még? :-D

2 hozzászólás
Chriss 

Nekem ez a film most nem talált be. Vagy még emésztenem kell. Jó lett volna az alaptörténet, de én úgy éreztem, belegabalyodtak az alkotók. A vége pedig annyira szürreális volt, mintha nem is ehhez a történethez tartozna. Másik levezetésnek jobban örültem volna. A színészek játékára nincs panasz. A filmet nem untam, de nem azt kaptam, amire számítottam. Egynek elment, Anne és Matthew miatt is érdemes volt megtekinteni :)

Pandalány

Nagyon izgalmas film, ugyanakkor a vége számomra kicsit félrecsúszott. Ez a spoiler csavar valahogy elrontotta az élményt. De az tagadhatatlan, hogy végig fenntartja a figyelmet, a színészi játék, a látvány és a zenék is tökéletesre sikerültek.
Imádtam az őrült és kiismerhetetlen Matthewt, Anna H. pedig szőkén is gyönyörű.

Tünde_JLT

Nekünk nagyon tetszett, mert nem volt sablonos. Érdekes volt, izgalmas és elgondolkodtatok. Vajon mi is épp egy…

Ákos_Tóth 

Ez egy nagyon egyedi látásmódú, rendkívül eredeti koncepcióval bíró, rendkívül egyedi módon megvalósított film. És egészen egyedi módon lett elrontva, már akkor, amikor ezt a bizonyos egyediségét kiötlötte az író-rendező Steven Knight, aki annyira nem meglepő módon azóta sem rukkolt elő semmivel… Egyébként félreértés ne essék, én nagyon akartam szeretni ezt a filmet, és be kell látnom, vannak benne szerethető motívumok, de a végeredményt könyörtelenül elrontja az erőteljes, minden mást zárójelbe kényszerítő WTF? élmény…

Nehéz volna úgy írni róla, hogy ne süssünk el fontos spoilereket, így rövidre fogom a mondandómat. A Vihar előtt általában véve inkább korrekt, mintsem jó színészi játékot* mutat nekünk be egy kezdeteiben erősen Hemingway-áthallásokkal operáló, majd egyre extrémebb színezetet kapó történetben. Mélyebb rétegeiben a mozi egy csomó fontos kérdést próbál megrágni: erkölcsösség, jó és rossz, a világ rendje, a világ teremtője, az élet célja témakörökben, majd később egészen más, meglepetésnek ható egyéb területeken is. Érzelmes, lelkes, de attól még saját hamvaiba haló produkció, ami túl éles kanyarokat vesz, túl messzire megy – egyszerűen kiejti a nézőt a székből, módszeresen, lépésről lépésre megsemmisít mindent, amit korábban felépített. Nem működik, ráadásul bosszantóan nem működik, kérlelhetetlenül csalódást okozva a nézőjének, hiába a fentebb sorolt alapvető pozitívumok.

Így, ebben a formában tudom süvegelni az ötletet és az ambíciót, a végterméket viszont nem.

*Minden színész önmaga paródiáját játssza – azt hiszem, ez koncepció, de mint ilyen, otromba és egy idő után komolyan vehetetlen. Óriási csalódás, pedig óriási bizalmam volt a McConaughey-Hathaway-Clarcke trióban.

4 hozzászólás
Laren_Dorr 

Újabb érv amellett, hogy ne a százalékoknak, csillagoknak, kritikáknak higgy, hanem a saját szemednek. Ez egy nagyon jó film. Ha szereted a noirt, a rejtélyt és a nem mondom meg mit, érdemes megnézned.

brena 

Nem egy tucat film, megmarad az agyadban egy darabig. Érdekes ötlet. Imádtam a színészeket és a szigetet. Nyaralni akarok menni most azonnal :)

1 hozzászólás
Vicky3

Nagyon érdekes az alapkoncepciója, egyáltalán nem az amire számítottam, jók a szereplők, de sajnos a felénél már kitalálod, miről is van szó és utána nagyon unalmas. Én még vártam volna valami csavart a végére.

Raizo

Tetszett, mert teljesen váratlanul ért a „poén”. :)

6 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Borító alapján azt hittem ez egy jó kis nyári délutáni film lesz. Este meg még akartam még egy könyvtári DVD-t nézni, de hát… annyira „jó” volt ez a film, hogy össze se tudom számolni, hányszor állítottuk le… X,)
Elég az hozzá, hogy 1645 körül kezdtük és 2015-re végeztünk vele… DX

Az első pár percben nem tudtam hova tenni, de sajnos még a feléig se jutottunk, már tudni lehetett a végét. :/ Pedig valami jó kis csavarra számítottam, valami huncutságra… Mondjuk annyi, hogy ettől független megmozgatta kicsit a fantáziám + még inkább meghozta a kedvem a játszáshoz… :D
Viszont igaz, hogy nem untam magam halálra közben, de valahogy nem bírta felkelteni az érdeklődésem, hogy vajon most mi-mit akar szimbolizálni. :s
Ahogy előttem írták, lehet nekem is jobban tetszett volna, ha inkább a nagy hal kifogásáról szól… =D


Hasonló filmek címkék alapján