Vihar előtt (2018) 85

Serenity
106' · amerikai · dráma, thriller 16

Dill elmenekült az élet elől. Hajóskapitányként turistákat visz horgászgatni egy karib-tengeri szigeten, de még ezt sem csinálja igazán jól. Széthullott életébe lép be Karen – nyomasztó múltjának egyik főszereplője –, aki arra akarja felbérelni a férfit, hogy etesse meg brutális férjét a… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Matthew McConaugheyBaker Dill
Anne HathawayKaren Zariakas
Diane LaneConstance
Jason ClarkeFrank Zariakas
Djimon HounsouDuke
Jeremy StrongReid Miller
Rafael SayeghPatrick
Hirdetés

Várólistára tette 169


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, az alapsztori jó volt, bár ez a film nem lesz a kedvenceim egyike. A színészekkel egyébként semmi bajom, bár az igaz, hogy kicsit beleuntam a filmbe. És az a csavar tuti nem kellett volna a végére. Az előzetest nem láttam, és a fülszöveget sem olvastam el, így teljesen vakon repültem, azt gondoltam, hogy valami izgi film lesz belőle, már a címet illetően. De kicsit becsapva érzem magam. A sztori, hogy van egy spoiler. Számomra a vége valahogy ellaposodott, lehetett volna kicsit jobb, de lehet csak bennem van a hiba, hogy rosszkor néztem meg. A helyszín pedig gyönyörű. Szívesen sütettném ott a hasam. Napsütés, tengerpart, fincsi koktélok, és nagyon szexi pasik, mi kell még? :-D

2 hozzászólás
Pandalány

Nagyon izgalmas film, ugyanakkor a vége számomra kicsit félrecsúszott. Ez a spoiler csavar valahogy elrontotta az élményt. De az tagadhatatlan, hogy végig fenntartja a figyelmet, a színészi játék, a látvány és a zenék is tökéletesre sikerültek.
Imádtam az őrült és kiismerhetetlen Matthewt, Anna H. pedig szőkén is gyönyörű.

Tünde_JLT

Nekünk nagyon tetszett, mert nem volt sablonos. Érdekes volt, izgalmas és elgondolkodtatok. Vajon mi is épp egy…

brena

Nem egy tucat film, megmarad az agyadban egy darabig. Érdekes ötlet. Imádtam a színészeket és a szigetet. Nyaralni akarok menni most azonnal :)

1 hozzászólás
Laren_Dorr 

Újabb érv amellett, hogy ne a százalékoknak, csillagoknak, kritikáknak higgy, hanem a saját szemednek. Ez egy nagyon jó film. Ha szereted a noirt, a rejtélyt és a nem mondom meg mit, érdemes megnézned.

Vicky3

Nagyon érdekes az alapkoncepciója, egyáltalán nem az amire számítottam, jók a szereplők, de sajnos a felénél már kitalálod, miről is van szó és utána nagyon unalmas. Én még vártam volna valami csavart a végére.

JasonDixon 

Sajnos nekem nem tetszett, pedig az előzetese alapján nagyon vártam. Tényleg érdekes a koncepció és Matthew ismét hozza a tőle elvárt színészi játékot, de nekem ez most csak 6 pontot ért.

happybeboop 

Szép képeket kapunk, és a színészek is rendben voltak, de valahogy nem állt össze a sztori. Nem a végső csavar zavart a legjobban(bár elég hamar lehetett tudni, mit akarnak kihozni belőle). Nekem az összekötéssel voltak problémáim. Kicsit hézagosnak éreztem.

Farkas_Évi

Kiszámítható és annyira nem egy nagy durranás. Lehetett volna sokkal izgalmasabb is.
A helyszín csodaszép.. Én is szívesen horgásznék ilyen körülmények közt.
A tenger a tengerparti város, kis szigetek…. Álomhely… De a történet sajnos nagyon lapos.

Ascyra 

Ez egy nagyon érdekes film. Jó nagy sóhajok közepette írom meg jó gyorsan a véleményem, mert sok minden kavarog bennem, ami egy jó alvás után már nem fog. Nekem mindent összevetve kimondottan tetszett. Igyekszem a jót is annyira megírni, mint a rosszat. Ez utóbbival kezdeném.
Anne Hathaway és Diane Lane szerepet kellett volna cseréljenek. Azt nem tudom, hogy a korkülönbségekkel akkor mit tettek volna, de ez már részletkérdés – a kasztingot elk..rták. A fiatalabb színésznő szenvedett ezzel a szereppel, szürke maradt, nem volt egyáltalán szexi, nem volt meg benne az idősebb színésznő bölcsessége ehhez. Sajnáltam, amúgy nagyon kedvelem, de ezt bebukta. Emiatt, Diane Lane pedig, mellékszerepben, hiába üt akkorát állandóan – szintén buktának könyvelheti el: nem tudott akkorát villantani, ahogy szokott.
MM és Djimon Hounsou között olyan szimbiózist sikerült képre vinni, hogy egyszerűen most azonnal akarok egy újabb filmet kettejükkel – én nem is értem mi történt – annyira működött a két férfi között a bajtársiasság, hogy el sem tudom képzelni, hogy ők ketten csak kollégák – olyan mélyreható barátság sugárzott át róluk. Fantasztikus színész mind a kettő, bár mondjuk ezzel eléggé tisztában voltam. MM egyik legjobb szerepe ez, és boldog vagyok, hogy a korábban eljátszott nevetséges szépfiú szerepeiből, neki végre sikerült kimászni. Lefogadom, hogy nagyon igyekezett, és baromira meg is érdemli. Csillogott itt, ha lehetséges, túlszárnyalta önmagát. Minden pillanatát élveztem a játékának, sehol sem lehet belekötni. (És a teste gyönyörű! Igazi, tökéletes férfi lett belőle, szemet gyönyörködtető látvány vele a tengerpart :).
A helyszínről én már nem írok semmit, max annyit fűznék hozzá a korábbiakhoz, hogy szinte érezni a sós levegő illatát és a talpunk alatt a forró sárga homokot – csodálatos az operatőri munka és a helyszínválasztás is. Álmodni sem lehett jobbat/szebbet.
A „mátrix” szál baromi gáz. Én nem tudom ezt minek kellett belekeverni. Láttunk már olyan megoldásokat, ahol a cselekmény ugyanezen az elven működik, mégsem lett belőle fantasy – nagy kár érte, nekem a végére elrontotta az élményt, ezért nem lett tizes az értékelésem.
Jason Clarke meg annyira rosszfiú, hogy szívből gyűlölöm :D. Hozta az undorító barmot – bár néha már annyira túl lett tolva a szövege és a szerep, hogy kissé kezdett komikussá válni és majndem sikerült tönkretenni vele a szépen felépített drámát. De csak majdnem…
Az érzelmek nagyon a helyén vannak ebben a filmben, s bár vannak benne kimondottan „amcsis” felhangok, a színészi játék kárpótol minket ezért: ott, ahol túlcsordult volna, MM. szikár-barázdás arca visszaadja azt, amire vágyunk: a dolgok komolyságát és drámaiságát. Szép, kerek, kiforrott történet. Mindenképpen érdekes egy nézésre, de újranézni lehet, hogy nem fogom. Különösebben ajánlani sem – de ettől még különleges darab.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján