Vihar előtt (2018) 107

Serenity
106' · amerikai · dráma, thriller 16

Dill elmenekült az élet elől. Hajóskapitányként turistákat visz horgászgatni egy karib-tengeri szigeten, de még ezt sem csinálja igazán jól. Széthullott életébe lép be Karen – nyomasztó múltjának egyik főszereplője –, aki arra akarja felbérelni a férfit, hogy etesse meg brutális férjét a… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Matthew McConaugheyBaker Dill
Anne HathawayKaren Zariakas
Diane LaneConstance
Jason ClarkeFrank Zariakas
Djimon HounsouDuke
Jeremy StrongReid Miller
Rafael SayeghPatrick
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, az alapsztori jó volt, bár ez a film nem lesz a kedvenceim egyike. A színészekkel egyébként semmi bajom, bár az igaz, hogy kicsit beleuntam a filmbe. És az a csavar tuti nem kellett volna a végére. Az előzetest nem láttam, és a fülszöveget sem olvastam el, így teljesen vakon repültem, azt gondoltam, hogy valami izgi film lesz belőle, már a címet illetően. De kicsit becsapva érzem magam. A sztori, hogy van egy spoiler. Számomra a vége valahogy ellaposodott, lehetett volna kicsit jobb, de lehet csak bennem van a hiba, hogy rosszkor néztem meg. A helyszín pedig gyönyörű. Szívesen sütettném ott a hasam. Napsütés, tengerpart, fincsi koktélok, és nagyon szexi pasik, mi kell még? :-D

2 hozzászólás
Pandalány

Nagyon izgalmas film, ugyanakkor a vége számomra kicsit félrecsúszott. Ez a spoiler csavar valahogy elrontotta az élményt. De az tagadhatatlan, hogy végig fenntartja a figyelmet, a színészi játék, a látvány és a zenék is tökéletesre sikerültek.
Imádtam az őrült és kiismerhetetlen Matthewt, Anna H. pedig szőkén is gyönyörű.

Tünde_JLT

Nekünk nagyon tetszett, mert nem volt sablonos. Érdekes volt, izgalmas és elgondolkodtatok. Vajon mi is épp egy…

Ákos_Tóth 

Ez egy nagyon egyedi látásmódú, rendkívül eredeti koncepcióval bíró, rendkívül egyedi módon megvalósított film. És egészen egyedi módon lett elrontva, már akkor, amikor ezt a bizonyos egyediségét kiötlötte az író-rendező Steven Knight, aki annyira nem meglepő módon azóta sem rukkolt elő semmivel… Egyébként félreértés ne essék, én nagyon akartam szeretni ezt a filmet, és be kell látnom, vannak benne szerethető motívumok, de a végeredményt könyörtelenül elrontja az erőteljes, minden mást zárójelbe kényszerítő WTF? élmény…

Nehéz volna úgy írni róla, hogy ne süssünk el fontos spoilereket, így rövidre fogom a mondandómat. A Vihar előtt általában véve inkább korrekt, mintsem jó színészi játékot* mutat nekünk be egy kezdeteiben erősen Hemingway-áthallásokkal operáló, majd egyre extrémebb színezetet kapó történetben. Mélyebb rétegeiben a mozi egy csomó fontos kérdést próbál megrágni: erkölcsösség, jó és rossz, a világ rendje, a világ teremtője, az élet célja témakörökben, majd később egészen más, meglepetésnek ható egyéb területeken is. Érzelmes, lelkes, de attól még saját hamvaiba haló produkció, ami túl éles kanyarokat vesz, túl messzire megy – egyszerűen kiejti a nézőt a székből, módszeresen, lépésről lépésre megsemmisít mindent, amit korábban felépített. Nem működik, ráadásul bosszantóan nem működik, kérlelhetetlenül csalódást okozva a nézőjének, hiába a fentebb sorolt alapvető pozitívumok.

Így, ebben a formában tudom süvegelni az ötletet és az ambíciót, a végterméket viszont nem.

*Minden színész önmaga paródiáját játssza – azt hiszem, ez koncepció, de mint ilyen, otromba és egy idő után komolyan vehetetlen. Óriási csalódás, pedig óriási bizalmam volt a McConaughey-Hathaway-Clarcke trióban.

Laren_Dorr 

Újabb érv amellett, hogy ne a százalékoknak, csillagoknak, kritikáknak higgy, hanem a saját szemednek. Ez egy nagyon jó film. Ha szereted a noirt, a rejtélyt és a nem mondom meg mit, érdemes megnézned.

brena 

Nem egy tucat film, megmarad az agyadban egy darabig. Érdekes ötlet. Imádtam a színészeket és a szigetet. Nyaralni akarok menni most azonnal :)

1 hozzászólás
Vicky3

Nagyon érdekes az alapkoncepciója, egyáltalán nem az amire számítottam, jók a szereplők, de sajnos a felénél már kitalálod, miről is van szó és utána nagyon unalmas. Én még vártam volna valami csavart a végére.

JasonDixon 

Sajnos nekem nem tetszett, pedig az előzetese alapján nagyon vártam. Tényleg érdekes a koncepció és Matthew ismét hozza a tőle elvárt színészi játékot, de nekem ez most csak 6 pontot ért.

csikimókus 

Naggyon jó. Először zavaros volt, nem ilyen filmre számítottam. Aztán egyre jobban lekötött és igazán izgalmasra, kiszámíthatatlanra sikerült. Pontosan ilyen filmekre van szükség, mert mostanában már egyre kevesebb az olyan aminek ehhez hasonló csavar van a végén és nem sütnek el mindent a trailer-ben.

Farkas_Évi

Kiszámítható és annyira nem egy nagy durranás. Lehetett volna sokkal izgalmasabb is.
A helyszín csodaszép.. Én is szívesen horgásznék ilyen körülmények közt.
A tenger a tengerparti város, kis szigetek…. Álomhely… De a történet sajnos nagyon lapos.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján