Vándormadarak (2001) 15

Winged Migration · Le peuple migrateur
98' · francia, német, olasz, spanyol, svájci · dokumentumfilm 7

Nyolcvanmillió éve uralják az eget a madarak. És azóta is minden esztendőben vándorútra kelnek, minden tavasszal fölkerekednek, és hatalmas távolságokat tesznek meg, majd ősszel ugyanazon az útvonalon visszatérnek. A népszerű francia producer és filmes, Jacques Perrin arra vállalkozott, hogy… [tovább]

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

desertangelable 

A képi világ 10/10
Egyéb 10/1

Lényügöző képek, felvételek, igazából már csak ezért megéri megnézni, viszont semmi többet ne várjon senki, mert okosabb nem lesz tőle. Az egész filmben összesen 20 mondat hangzik el körülbelül, ami egyenlő a semmivel, inkább lett volna akkor egy narrátor nélküli természetfilm vagy ha már van benne narráció akkor legalább valami információtartalma is legyen az elhangzottaknak. Valóban pár madárnál elhangzik, hogy hány kilométert tesz meg vándorlása során, de az már nem hangzik el, hogy tulajdonképpen miért is vándorolnak a madarak és miért oda, ahova. Rengeteg olyan madáron idézünk el, amelyről nem derül ki, hogy milyen madár, és rengeteg olyan esemény van benne, ami nem tudjuk, hogy miért történik. Olyan mintha a rendező összevágta volna az egész filmet más természetfilmekből, de arról már fingja nem lenne, hogy milyen madarakat is mutat be és különben sem tartaná fontosnak. Borzasztóan amatőr lesz ettől az egész az én szememben, pedig mostanra már elmondhatom magamról, hogy valószínűleg több madarat felismerek belőle, mint a nagy átlag.

Sister 

Elképesztő felvételek, megkapó hangulat és hozzá ezek a fülbemászó dalok… Tökéletes lehetne, ám mégis hiányérzetem maradt: roppantul keveselltem az ismeretterjesztő vonalat. Elvégre természetfilmet azért (is) nézek, mert szeretnék valamivel több lenni, valami újat megtudni. Azon kívül, hogy hihetetlen számadatok hangoztak el a madarak repülési távolságát illetően, alig-alig kaptunk más adalékot, és ez kissé meglepett… Ennek ellenére úgy gondolom, a film minden képkockája valóságos kincs. Egy olyan perspektívából mutatja be a madarak életét, ahogy még sosem láthattuk, úgyhogy már csak ezért is érdemes egyszer megnézni!

Timi98 

Gyönyörű film, szuper képsorok. Itt a látvány mellett nincs szükség szavakra. Mindenképp nézzétek meg :)

Sapadtribizli

Mikor az ember csak arra vágyik, hogy szálljon, mint a vándormadarak!
Alig van benne szöveg, mert nem az a lényeg, hanem, a madarakkal való közösségvállalás, bármilyen furán hangzik is ez. Nem kielemezni kell őket, hanem velük együtt repülni! Keresztül az óceánon, aztán pedig haza… Akármilyen akadályokon vagy nehézségeken keresztül is… Mert ott az ígéret: a vándormadár visszatér…
Lelket simgotó, nagyon szép film nagyon szép madarakról!

Amrita

Elég vérszegény. A képek szépek, különben olyan semmise. A kezdőkép szuper.

Képopera 

Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a filmmel. Amikor először megnéztem, már akkor imádtam. És annyi keltette fel bennem az érdeklődést, hogy nagyon-nagyon régen, azt írták az ismertetőjében, hogy „Főszereplő: sok-sok madár”. Filmnézés közben, az ágyról/kanapéról röpül az ember (lánya). spoiler A zenéje pedig egyenesen csudajó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján