Vakító napfényben (2015) 40

A Bigger Splash
120' · francia, olasz · dráma, thriller, rejtély 16

A rocklegenda, Marianne Lane partnerével, Paullal a vulkanikus Pantelleria szigetén piheni ki fáradalmait. Hirtelen felbukkan lányával régi szerelme, Harry, a lemezproducer, és megzavarja a nyaralást. A magával hozott nosztalgia atombombaként robban be Marianne nyugalmába, nincs előle menekvés.… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Dakota JohnsonPenelope Lanier
Ralph FiennesHarry Hawkes
Tilda SwintonMarianne Lane
Matthias SchoenaertsPaul De Smedt
Aurore ClémentMirelle
Lily McMenamySylvie (as McMenamy Lily)
Corrado GuzzantiMaresciallo Carabinieri
Elena BucciClara

Kedvencelte 1

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Első osztályú színészek, remek forgatási helyszín, ígéretes trailerek. Ezek után tűkön ülve vártam, hogy végre megnézhessem a filmet. Ennek a nagy várakozásnak csalódás lett a vége. Tilda Swinton, nagy-nagy kedvencem, egész film alatt arra volt kárhoztatva, hogy csak suttogjon? Ennek ellenére számomra még így is ő volt a legizgalmasabb a csodás ruháival és kisugárzásával. A karakterek közt egy sincs, aki legalább árnyalatnyi változást mutatna a film végére. Dakota Johnsont pedig továbbra sem sikerült megkedvelnem. Látszott, hogy próbál szexi lenni, de nekem inkább unalmas volt, pedig a Szürke ötven árnyalatát nem is láttam. Ralph Fiennes nyújtott még számomra kiugró alakítást, varázslatosan hozta a karaktert, és ha eddig azt gondoltam, hogy az Ex machinánál nincs jobb táncjelenet, hát tévedtem. Mindezek ellenére egyértelmű hiányérzetem maradt a film végére, talán túl sokat vártam tőle.

szigiri

Én úgy jöttem ki a moziból, hogy nagyon megérte erre a filmre beülni. A színészek is egészen jók voltak, a téma is egészen jól el volt kapva (a problémák forrása a kommunikáció gátak fellépése), feszültség is volt benne, de ugyanakkor egy kis homály is. A művészfilmre nem fogékonyak is üljék végig az első fél órát, mert a film elég lassan indul és csak aztán pörög fel (na jó, az utolsó fél-háromnegyed óra nélkül a film nem lesz kerek). Nagyon szép szicíliai tájak és fülledt erotika, és még egy kicsi menekültezés is jutott a filmbe. Nem tudom nagyobb csobbanás-e mint az eredeti 1969-es La Piscine című film Alain Delonnal és Romy Schneiderrel, de ez nekem tetszett.

És Tilda Swinton 56 éves, ez a nő tényleg valami boszorkány.

babunymph 

Természetesen a Call me by your name-től tévedtem ide, és meglepve tapasztaltam a kettő közötti eget rengető különbségeket. A nosztalgikus, andalgós olaszországi nyár-hangulat itt is megvan, de azon kívül számomra nem volt benne az a varázs, ami miatt a CMBYN-et ennyire nagyon szeretem. A szereplők közül ketten (a nagypofájú bunkó papa meg az edgy teen lánya) szörnyen idegesítettek.

kvázimozi 

Művészfilm is meg nem is. Ebben a nagy melegben viszont kiválóan hűsít és kellőképp szórakoztat! Vizuálisan és szerkezetileg is nagyon életszerű, a sztoriból csak úgy sugárzik a spontaneitás; úgy érzed bárhol és bármikor megtörténhet. Nyilván Swinton és Fiennes a két nagyágyú és főleg Ralph az aki a leginkább fürdik szerepében, de meglepően konstatáltam, hogy Dakota is játszik a filmben. Tudjátok, hogy vagyok ezzel a lánnyal… „kedvelem őt, nagyon kedvelem őt hisz ő m…” -szóval mégis csak van benne valami, ha ilyen arcokkal rakják össze!? A karaktere kis naiv, indulatos és felszínes: remekül átadja a lázadó tinilányt (de szerencsére nem tolták túl). Na és érdekes göncökben díszeleg, olykor még meztelenül is:) (és az idősebb pasikat kedvelők számára is igyekszik kedveskedni a film:D) És még megjegyzem, a negyedik színész -Matthias- is teljesen átjön. spoiler Szóval a film tényleg nagyon laza, olyan mintha nem lenne mögötte forgatókönyv és mindvégig a jelenben íródna… aki pedig már írt forgatókönyvet, az tudja hogy az az egyik legnehezebb dolog a világon: hogy mesterkélt módon természetesnek tűnő szitukat és párbeszédeket kerekítsünk ki. Az ilyesmi felettébb értékelendő, hisz -végre- megint kaptunk valami olyat, amit nem lehet már rögtön az elején kitalálni! A vége pedig megint csak olyannyira váratlan, mint az egész történet íve eleve. Nekem tetszett ez a film és párszor biztosan elő fogom még venni, de az „évente kötelezően megnézendő” listára azért nem került rá. Szerintem 70%.

https://www.youtube.com/watch…

Ui.: A kedvcsináló jelleggel beágyazott feliratos előzetesben nagyon sok a spoiler, de tudom jól, hogy a puszta ajánlás általában nem elég senkinek sem. Ám mivel ennek a filmnek pont a kiszámíthatatlanságában rejlik a szépsége, ezért nem ajánlom a trailer megtekintését. Persze, ha valaki mégsem bírná kis kóstoló nélkül, akkor legalább annyit tegyen meg, hogy 1:12-nél (amikor Dakota cigivel kínál) leállítja és nem nézi tovább. Ironikus módon pont ott, amikor a „Veszélyesen Kiszámíthatatlan” jelzővel promóskodik a trailer, akkor válik a leginkább spoiler-essé :) LOL Jó szórakozást! (szinkronja nincs, nem is kell neki)

carragher 

A történet szokványos már a film közepén sejtettem mi lesz a vége. De helyszínek csodaszép. Átlátszó víz homokos tengerpart. Remek zene. És két begerjedt csávó.
Ralph Fiennes viszi a filmet mert a csúcs dumájával ami tényleg nagyon idegesítő de pont ez kellett a néma Tilda Swinton és nem egy szószátyár Matthias Schoenaerts mellé. A végét jól elszúrták.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján