Vakáció (Családi vakáció 5.) (2015) 238

Vacation
99' · amerikai · kaland, vígjáték 16

0 díj · 1 jelölés

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) – két örökké veszekedő fiúgyermek apja – úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni… [tovább]

angol

Szereposztás

Ed HelmsRusty Griswold
Christina ApplegateDebbie Griswold
Skyler GisondoJames Griswold
Steele StebbinsKevin Griswold
Chris HemsworthStone Crandall
Leslie MannAudrey Griswold
Chevy ChaseClark Griswold
Beverly D'AngeloEllen Griswold
Charlie DayChad
Catherine MissalAdena

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Theana 

Mi a fene volt ez? Á, de elegem van már az ilyen „vígjátékokból”. A „poénok” többsége alpári volt, a szereplők undorítóak, nem viccesek, a történetben semmi új: spoiler. Semmi spoiler, de mindegy… És Chris Hemsworth egy ilyenben vett részt? A többieket nem ismerem, de ez most eléggé lelohasztott.

Amit tudtam értékelni… már nem is emlékszem, csak örültem, mikor nem péniszes, vagy vaginás viccek sültek el. Megvolt a kiszámítható klisés karakterfejlődés. Gratulálok. Köszönöm, soha többet.

4 hozzászólás
Charityy 

Nem volt ez olyan rossz, de tény, hogy nyomába sem érhet az eredeti filmeknek. Azok még igazi családi filmek voltak jó poénokkal – amik itt nem nagyon voltak.
A többi film után már nem mutatott semmi újat, sőt egy-két szereplő idegesített is, mint az undorító kisöccs, de egyszer nézhető, láttam már rosszabb vígjátékot is.

MrsCumberbatch 

Nem olyan rossz, de igazából jó sem. Szerencsétlen család… Tudom, hogy a tesók sokat veszekszenek, de ennyit kétlem… Ez elég szánalmas. Az a nő is undorító volt. A férje egy idióta. Nyilván nem fogja fel magától hogy nem szeretik azt a házat, ha a nő nem mondja soha. Rusty-nak gondolatolvasónak kéne lennie? Gáz az a nő de nagyon. Undorító.

A Chris-es gagek viszont nagyon jók voltak. „Cöhh, csak azért jött be, hogy megmutassa a kockahasát…” – Ömm, az volt neki? XD

5 hozzászólás
Faythe

Ez mégis mi a jó franc volt?
Abban a reményben kezdtem el nézni, és a trailer alapján is tetszett, hogy majd jól szétröhögöm az agyam, ehelyett egy kezemen meg tudom számolni hányszor nevettem, de akkor sem úgy igazán.
A kiskölök undorító genyó volt, a bátyja egy kis nyápic, az apjuk egy lúzer, és talán az anyjukban volt a legtöbb ész az egész filmben.. Kivéve azt, hogy mégis ezzel a hapsival maradt..
Stone egy undorító alak volt.. ahogy ott villogott, meg billegett a nagy nagy izéjével (nem akarok káromkodni), meg ahogy játszotta az eszét..

Röviden: úgy érzem 1,5 órát elpazaroltam az életemből erre a szarra. Ezt akarják a képünkbe nyomni, hogy röhögjünk rajta, hogy tetsszen nekünk, de ez nálam nem jött össze. Van humorom, de nem ez a fajta. Jó szórakozást azoknak, akiknek ez az ótvar film tetszett!

Lex

Nope. Nope and nope. Pontosan ezért nem nézek már sűrűn amerikai vígjátékokat. Totál időpocsékolás. De mivel ajánlották, gondoltam megnézem, hátha jó lesz. Még Ed Helms undoromat is legyűrtem a kedvéért, de ez egy rakás tehénlepény volt.

A trailerében gyakorlatilag benne van az összes poénos jelenet, de igazából egyik sem üt nagyot. Többségük kínos volt, fejtámasztós és elcsépelt. Emlékeim szerint nekem kimaradt a Családi vakáció, de az annak ellenére, hogy most már több mint 30 éves, lehet jobb, mint ez. Nem is értem, minek kellett egy ilyen folytatás szerűséget kreálni. Unatkoztok, mi? Adjak ötleteket, miből kéne filmet csinálni?

A színészek is borzalmasak voltak. Ed Helms nem szimpi, ezt már írtam. Nagyon nem bírom a képét. Christina Applegate egyetlen igazán jó alakítása eddig az Egy rém rendes családban volt. Az se véletlen… Chris Hemsworth szimplán undorító volt. Leslie Mann pedig sokkal jobb színésznő, minthogy ilyen szerepet elvállaljon. Skyler Gisondo karaktere ultra gáz volt, csak remélhetjük, hogy az életben talpraesettebb a srác. Steele Stebbins karakterét pedig megint csak utálni lehet. Tele volt csupa fantasztikus karakterrel, hát nem?

Kriszta

Ebbe aztán beleraktak mindent, ami visszataszító. Bár néha nagyot nevetettem, az összbenyomásom mégis az, hogy gusztustalan és erőltetett.

Valcsa

A koreai GPS mindent vitt! :D Meg a „családi forrás”…:D
Az eredeti Vakáció-filmeket nem láttam (csak a karácsonyist, de azt se most), de így is élvezhető volt. Nem egy kihagyhatatlan film, de mi jól szórakoztunk. :)

Vizsla

Az intro alatt azt hittem ebből még lesz is valami. Az első pár perc a pilóta fülkében még vicces is volt.
Itt ért véget a film és kezdődött a „modern amerikai vígjáték”. Az a fajta amelyiknél Te, mint néző kellemetlenül érzed magad a szereplők helyett is. És a színészek helyett… és a rendező helyett… Hollywood! Kérj bocsánatot!

revelácifa

Kifejezetten jól sikerült ez a feldolgozás, vagyis inkább folytatás. Egyszerre volt tisztelettudó az eredetihez, volt ötletes a maga módján, volt benne 4. falas kiszólás és volt egy jól felépített sztorink. Nyilván a családi road movie témában már nem igazán lehet akkorát csavarni, de én ezt nem is vártam. Az eredeti filmeket is szerettem és szerintem ez sem, hozott szégyent az eredeti filmsorozatra. Önálló filmként pedig pláne megállja a helyét a mai vígjáték porondon.

Ja és az intro egyenesen az utóbbi évek legjobb filmes főcímeihez tartozik.:) Már ott nevethetnékem volt.

4 hozzászólás
sirdavegd

Random filmnézés keretében arra filmre ültem be, ami a leghamarabb kezdődik. Én naív, összekevertem a Víkenddel, csak a WB és New Line logóknál kezdtem gyanakodni. De legalább ne szinkronizálták volna le. Cserébe kaptunk egy „Dumb and Dumber családi vakáción” jellegű filmet, ami akár jó is lehetett volna, ha nem lett volna mérhetetlenül pocsék. Valahogy nem sikerült az íróknak, a forgatókönyvíróknak és a színészeknek zöld ágra vergőniük arról, hogy mit szeretnének. A Full retard / not full retard-kapcsolót emiatt kicsit rapszodikusan bizergálták. Pedig a családapa alapproblémájával akár még azonosulni is lehetett volna.


Népszerű idézetek

Theana 

Rusty Griswold: Nem szereti, ha te nyomkodod, érted? Ne, hadd nyugodjon meg!

Theana 

Rusty Griswold: Nyugi, minden kamasz srácnak ennyi naplója van.


Hasonló filmek címkék alapján