V. I. P. (2017) 17

브이아이피
128' · dél-koreai · akció, thriller, krimi 18 !

Gwang-Il, egy magas rangú észak-koreai tisztviselő fia sorozatgyilkossági ügy gyanúsítottjává válik. Hogy megállítsák a gyilkost, Észak-Korea, Dél-Korea és az Interpol összefog, és üldözni kezdik.

Szereposztás

Lee Jong SukKim Gwang-Il
Jang Dong GunPark Jae-Hyuk
Kim Myung MinChae Yi-Do
Park Hee SoonLee Dae-Bum
Peter StormarePaul
V. I. P. (2017)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Peppermint & Company

Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik 

Brutális, izgalmas, gyomorforgatóan gusztustalan alakokkal, korrupcióval és sorozatgyilkossági üggyel. A „jófiúknak” spoiler lehet szurkolni, hogy véletlenül olyan helyzetbe kerüljenek, ahol szabad a fegyverhasználat (személyes kedvencem a detektív volt, akinek nem egyszer siekrült kizökkentenie KGI-t a vigyori állapotából), a rosszfiúkat, de főként Kim Gwang-Il karakterét szívből lehet gyűlölni és a halálát kívánni. Második nézés után is, csak dicsérni tudom Lee Jong-Suk-ot, akit általában nem szoktam, mivel mindig ugyan azt a karaktert szokta alakítani, csak nagyon minimális háttérbeli eltéréssel. Nagyon jól áll neki a pszichopata sorozatgyilkos szerepe. Remélem még több ehhez hasonlóan sötét figura bőrébe tud majd bújni a későbbiekben is, mert ez bizonyítja, hogy van benne potenciál, csak engedni kell őt kibontakozni. Az a vigyor pedig hajmeresztő!
Az atmoszféra felettébb nyomasztó, a képi világ pedig rátesz erre egy lapáttal. A sztori nem lineárisan van mesélve, így pár helyen zavaró lehet, ha nem figyelnek oda rá melyik esemény mikor történt. A színészi játék nagyon jó, egy valakit kivéve, az pedig Peter Stormare, aki látszólag nem mindig tudja, mit miért kellene csinálnia, mint a titkosszolgálatos amcsi hírszerző. Ez egy kicsit visszás az amerikai frontról nézve.
Vérgőzössége és témája miatt nem tudnám mindenkinek javasolni a megtekintését. A 18+ korhatár erősen indokolt. Az olyan thriller rajongóknak tudom ajánlni, aki bírja gyomorral az erőszakos tartalmakat, az obszcén kifejezések tömkelegét, a vért.

Theana 

Nagyon brutális a kivitelezés, a látványvilág, a gyilkossági ügy, a verbális rész, a korrupció. Én ezt nem igazán nevezném együttműködésnek, inkább kölcsönös egymásrautaltságnak, de kinek mi, hah. Nem egy sétagalopp a film, Lee Jong Sukot is csak utálni lehet itt, bármennyire imádom más filmekben.

scheszti 

Brutális volt, szinte végig pörgős, izgalmas, bár ugye sokszor a hatalmi játszmák átvették az irányítást és ott helyenként ellaposodott a dolog. Nagyon-nagyon tetszett a felépítése, bár a sok szereplő miatt így az elején kicsit nehéz volt követni, hogy ki-kivel van, de szépen összeállt minden a végére.

Imádtam Park Hee Soon-t és Lee Jong Suk-ot – Hee Soon-t hasonló karakterként láttam már a Missing Noir M-ben, Jong Suk-ot viszont eddig csak übercuki szerepben és most nagyon bebizonyította, hogy nem csak szépfiú. Az utolsó pillanatig zseniális volt. Hátborzongatóan zseniális. :)

Kicsit azt sajnáltam, hogy a végén Chae Yi Do nem kapott elégtételt, ő harcolt a legkeményebben, megérdemelte volna spoiler

Szisszamisza

Azt a @#%^&=×<!!! Brutálisan zseniális volt. Lee Jong Suk annyira hitelesen adta a pszichopatát, hogy már kezdtem a végére megkedvelni.
Kimondottan kellemes film egy hosszú, kimerítő munkanap után (kereskedelem ;D )

silentscream

Ez egy kissé beteg volt. Érdekes volt egyébként Lee Jong Sukot ilyen szerepben látni. Jól alakította a pszicho karaktert, gyorsan meg lehetett utálni. De általánosságban jó színészeket választottak a filmhez.

kkata76 

Lee Jong Suk mindig mindenben nagyon jó, ő is bármit el tud játszani. Nem mintha a többi színész nem lett volna szintén remek. És imádom ezt a plakátot!

Panna

Hogy lehet egy ilyen irtó cuki pasi, ennyire cuki pszichopata?!
Brutálisan jó, izgalmas és… Wááá…


Hasonló filmek címkék alapján