Üvöltő szelek (2009–2009) 30

Wuthering Heights
142' · angol · dráma, romantikus, minisorozat
2 rész

A film a könyvtől eltérő módon kezdődik: Heathcliff, egy szegény, rossz bánásmódban részesülő árva történetét meséli el, akit egy irgalmas szívű, kétgyermekes (Hindley és Catherine) férfi fogad örökbe. Hindley és a többiek lenézik és és bántják Heathcliff-et, de Cathy megszereti.… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom HardyHeathcliff
Charlotte RileyCathy
Andrew LincolnEdgar Linton
Sarah LancashireNelly
Burn GormanHindley
Rosalind HalsteadIsabella
Rebecca NightCatherine
Tom PayneLinton
Andrew HawleyHareton
Kevin McNallyMr. Earnshaw

További szereplők

Üvöltő szelek (2009–2009)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Mammoth Screen

Kedvencelte 3

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

KyKy

Szégyen, nem szégyen, Andrew Lincoln miatt néztem meg ezt a feldolgozást, és ah… Miatta megérte. Nem olvastam ugyan a könyvet, viszont egy másik feldolgozást láttam már a filmről, így nagyjából tudtam, miről szól, persze voltak cifrázások és eltérések, de nem volt zavaró, az alapgondolat úgyis ugyanaz. És hogy Cathy az egyik legirritálóbb női karakterek egyike. Bah! A magyar szinkron nem tetszett, nekem Tom Hardy ezzel a béna hosszú hajjal komikusnak hatott, viszont jól hozta a mogorva Heathcliff szerepét. Egynek elment, azt hittem, mivel „minisorozat”, hosszabb lesz, de ennyi pont elég volt hiszti-Cathyből, meg úgy az egész történetből.

EsztA 

Rengeteg feldolgozása található a történetnek, de mind közül nekem ez tetszett a legjobban. Mintha csak Tom Hardyra szabták volna Heathcliff szerepét. :)

brittta

Ez meg mi??? Ez borzalmas volt. És közben mégsem. Még nem tudtam eldönteni, hogy 5 vagy 6 csillagot adjak rá. Érveim a 6 mellett: látványra szép film volt, a színészekkel sem volt semmi bajom, és rengeteg érzelmet képes megmozgatni a film. Alapvetően szép, hogy két ember ennyire tud ragaszkodni egymáshoz. No de ilyen lehetetlen módon? Ami miatt inkább 5 csillagot ér, az maga a történet. Hogy lehet egy szerelem ennyire elfuserált? Mégis hogy??? Olyan, mint egy soha véget nem érő ördögi kör, ami az őrületbe kergeti az embert. Még azt is csaknem megnyomorítja, aki nem gabalyodott bele ezekbe a kusza szerelmi szálakba. Az egész sztori olyan, mint Heathcliff maga. Szerethetetlen, ugyanakkor mégis van benne valami, ami nem hagy nyugodni és nem enged el. Bosszantó, sőt kiállhatatlan, és érthetetlen, mégis érdekes. És ez az, ami egyébként igazán zseniálissá teszi. Viszont nem szeretném még egyszer megnézni. Ez az értékelésem is épp elég indulatos lett, csaknem olyan hisztérikus zaklatott lettem tőle, mint Cathy. De vele ellentétben én inkább távol tartom magam Heathclifftől és ettől a bolondériától. Mindnyájunknak így lesz a legjobb.

Corvus_CoRex 

Lol, látom, nem én vagyok az egyetlen, aki valaki miatt nézte ezt meg. :D
Én esetemben Tom Hardy az illető. :)
Mikor nem dzsungel lakónak nézett ki, nem is volt mondjuk rossz, de amúgy… Na meg a magyar hangja… nem tetszett, ugyanakkor a szerephez lehet inkább illett ez, mintha más szinkronizálta volna… fene tudja. Lol, amúgy a legelején nekem a Szörnyeteg ugrott be Heathcliffről. X)

Cathy engem is az őrületbe kergetett, nem jó értelembe véve. Ha együtt kéne élnem egy ilyen nővel, én előbb lőném főbe magam, mint utóbb… vagy inkább őt… annyira… ahh… ki nem állom az ilyen nőket. X( De az olyan hülyéket se, mint Heathcliff. Ez az egész mexikói szappanopera cucc, brr! X( Ha Heathcliffnek nincs ez a beütése, szerintem Isabella tök jó lett volna hozzá. Tényleg… vele + a gyerekükkel mi lett? O_o Amúgy elég zavaros volt nekem elejétől kezdve, rosszul volt sok helyen összevágva + eleve leforgatva… volt, hogy azt se tudtam, ki kicsoda… @_@"

De amúgy egyszer meg lehet nézni. És ha nincs Hardy, szerintem ezt a történetet se ismertem volna meg sose. Bár a mexikói szappanopera rész miatt azt hiszem nem is vesztettem volna vele, nem bírom az ilyen nyáladzós szerelmes cuccosokat… =_="
JA! Na meg az ifjabb Cathy! Nálam ő is az a „távozz tőlem, Sátán!” kategória nőszemély. X)))

Nellyt viszont bírtam, hogy generációkon át xart se öregedett. XD

shieldmaidenwithflowers

Nekem ez a feldolgozás tetszik a legjobban eddig. Hatásos volt, de ilyen színészek mellett ez nem is csoda.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján