Útonállók (2019) 60

The Highwaymen
132' · amerikai · dráma, krimi 16 !

Abban a korban, amikor az FBI és a kor legmodernebb törvényszéki technológiája sem volt elég, hogy elkapják a nemzet legelvetemültebb bűnözőit, két volt Texas Ranger, Frank Hamer és Manny Gault, csak a megérzéseikre és régimódi módszerekire hagyatkozhatnak, hogy végetvessenek a rabló banda 13… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Kevin CostnerFrank Hamer
Woody HarrelsonManey Gault
Kim DickensGladys Hamer
Kathy BatesMa Ferguson
W. Earl BrownIvy Methvin
Jesse C. BoydRay Hamilton
Jane McNeillEmma Parker
Jason DavisAgent Kendale
Jeff PopeConstable Cal Campbell
Thomas MannDeputy Ted Hinton

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

A régi verziót nem láttam még, de nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, majd legközelebb a régit is megnézem. Érdekes volt, végig fent tartotta a feszültséget, de nagyon lassan indult be, és nem is nagyon igyekezett be gyorsulni, szépen lassú tempóban építkezett fel. Bonnie és Clyde-ról itt-ott már hallottam, ha jól emlékszem, nagyon brutál párost alkottak. XD Frank és Maney párosa is jó volt, bár nem estek nagyon túlzásba, a párbeszédeket illetően, de legalább nem viccelték el, nem lőttek el hülye poénokat. spoiler Alapjában véve nem volt rossz film, csak kicsit hosszú, főleg amilyen lassú, de megvolt a hangulata megvolt.

Márta_Péterffy 

Nagyon jó film, realista ábrázolás. Leszámolás a romantikus pátosszal, kicsit talán túl hosszasan, de fenntartja a feszültséget.

Eleniel

Ötletes hogy csak az üldözök szemszögét látjuk és nem próbál szimpatizálni a bűnözőkkel a film. Hangulatos, igényesen kivitelezett a látvány. Érdekes és ijesztő felvetések vannak benne a gyilkossá válás lélektanával kapcsolatban.
Viszont elég klisés, helyenként túlírt, és szerintem túl is játszotta időnként a két főszereplő. Az öregek vagyunk, haha jellegű humorforrás meg már elsőre is csak elment, de azért ellőtték még vagy tízszer.

Mr_Catharsis91 

Az tetszett, hogy leszámolt azzal a fajta romanticizálással, ami a két bűnözőt körbelengte. A 67-es változatnál azért volt némi rokonszenv, de ez a film kíméletlenül le akart azzal számolni, hogy abban a két karakterben bármi szerethető is lett volna.
Még a fent felsorolt dolgok ellenére is közepes volt a megvalósítás. Olyan eget rengetően meglepő dolgokat vagy nagyon új dolgokat nem mutatott.
Az is feltűnt, hogy szinte minden autó vadi-új volt benne. Sehol egy kopás vagy karcolás, ezen azért lehetett volna finomítani meg jobban korszerűsíteni, mert nagyon friss-szaga volt. Az a BAR-gépfegyver is tök plasztiknak tűnt, nem úgy, mintha egy igazi repro lett volna. Ezt betudom a kis költségvetésnek.
Costner szerintem sokat nem tudott kezdeni a szereppel, sokszor izzadtságszagúnak tűnt az egész. Harrelson-t meg szeretem, de a karaktere egysíkú volt.

eve58 

Az a tény, hogy Kevin Costner az egyik legnagyobb kedvencem, nagyon szeretem az igaz történetből készült filmeket és (számomra is meglepő volt mikor rájöttem) nagyon kedvelem a klasszikus gengszter-sztorikat, így számomra ez a film tiszta jutalomjáték.
Szerintem nagyon jól lett összerakva – bejött a stílusa is. Ráadásul Woody Harrelsont is kedvelem.
Száz szónak is egy a vége, nekem nagyon tetszett!


Népszerű idézetek

ghtori 

– You came all the way up to the house. What changed your mind?
– I don't know, maybe seeing you move like you're 85.
– Well, that's honest. Maybe a little too honest.

ghtori 

– I think I'll look up Ledbetter.
– He's dead.
– Or Cuthbert.
– Dead, too. So is Alvarez. And if you go any further down the roster, I'm gonna be gravely offended.

ghtori 

– If it's Bonnie and Clyde you looking for, I didn't see 'em. And if I did, all the luck to 'em. They're only taking from the banks, who are taking from the poor folk, like me.
– There's a peace officer, he died in a puddle of himself back in Dallas. He was trying to get the shells out of his pockets, when his head was blown off, Easter Sunday morning. His family will be on the breadline next week. All luck to 'em?


Hasonló filmek címkék alapján