Tokyo Revengers (2021–2021) 15

東京リベンジャーズ
23' · japán · akció, animációs, dráma, sorozat, anime 17
1 évad · 24 rész

26 éves Hanagaki Takemichi a híradóból értesül róla, hogy az iskolai szerelmét és élete egyetlen barátnőjét, Tachibana Hinatát meggyilkolta a város hírhedt bűnözői csoportja, a Tokió Manji Banda. Takemichi ettől úgy érzi, az élete tényleg egy csődtömeg: egy lepukkant lakásban él, csak egy… [tovább]

Szereposztás

Hayashi YuuManjiro Sano (hang)
Shin YuukiTakemichi Hanagaki (hang)
Suzuki TatsuhisaRyuuguuji Ken (hang)
Waki AzumiTachibana Hinata (hang)
Osaka RyotaTachibana Naoto (hang)

Kedvencelte 9

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Japánban több évtizeden át nagy népszerűségnek örvendtek a bandázós-motoros animék, de aztán mintha a fényük a kilencvenes évek végére megkopott volna. A Tokyo Revengers ide tért vissza, mindezt úgy, hogy maga a sorozat is utal rá, hogy egy letűnő műfajt láthatunk. No persze nem is egy hagyományos sorozatot látunk, hanem egy érdekes időutazós sztorit, ahol főhősünk célja, hogy megreformálja a Tokyo Manji bandát, hogy ezzel megakadályozza, hogy egy erősen Jakuza-szerű bűnszervezetté nője ki magát. Az időutazás koncepciója váratlan és megmagyarázatlan, de többé-kevésbé van mögötte egy saját logika, amit kihasznál, ami jó, mert megfelelően követhetővé teszi a történetet. A szereplők stimmelnek: árnyalt karakterek, de a jók szerethetőek, a rosszak utálhatóak, és persze sokan vannak a két szélsőség között is. A történetvezetés jó, a csatajelenetek kettősségét pedig jól sikerült ábrázolni: egyszerre nevetségesen kicsinyesek és nagyon epikusak.
Egyetlen gond van ezzel a sorozattal, mégpedig, hogy főhőse, Takemichi egy komplett idióta. Igen, persze, megvan benne az eltökéltség, a bátorság, és az első felében simán fejest ugrik a vesztes helyzetben a biztos halálba, mert így van valami nevetségesen kicsi esélye, hogy a halálával még így is győzhet (egyébként ez a sorozat legnagyszerűbb része). De! Minek nagyon keménynek lenni, ha egyszer spoiler? Meg ha ott a gonosz egyébként nagyon zseniális terve, aminek a végrehajtása során, ha konkrétan egyedüliként tudja, hogy ki az ellensége, rögtön értenie kellene mindent, és mégis azon bukik az egész, hogy ötlete sincs arról, mit lát… Azért ez gáz egy kicsit szerintem. Meg az, hogy a sorozat második részében már nincs meg benne ez az első részben látott, gyakran már-már szerethetően nevetséges elszántság, amikor az utolsó leheletéig küzd a győzelemért, hanem csak kb. hagyja, hogy folyjanak körülötte a dolgok (spoiler). Szóval nagy kár, és talán az a probléma, hogy az eredeti alkotó túl nagyban gondolkozott, túl hosszú történetet akart, mert a logikai bukfencek nélkül ez egy igen profi, de rövidebb mű lenne, és ez jót tenne neki.
Azért nekem nagyon tetszett így is, de kár érte, mert ennek bizony még ennél is jobbnak kellett volna lennie.

katica1229 

Nem tudom elhinni, hogy ennyire tetszett.
Izgalmas volt és nagyon érdekes. Folyamatosan valami csavarral zárták a részt és nem lehetett nem folytatni.
Takemicchi megmondom őszintén néha idegesítően tehetetlen, de nem tudom, hogy én a helyében mit csináltam volna. Nagyon emberi és átlag emberhez közeli a karakter, valamint emellett több dolog is közrejátszott, hogy megkedveljem(nem akarok spoilerezni).

Mikey és Draken… Óriási figura mind a kettő! Kedvenc karaktereim lettek.


Hasonló filmek címkék alapján