Tiger House (2015) 4

Kelly barátját szobafogságra ítélik, ezért belopódzik a házukba, hogy együtt töltsék az éjszakát. Amikor azonban egy rablóbanda tör be a házba, az ijedt lányon múlik, hogy megmenekül e a család.
(http://kritikustomeg.org)

angol

Szereposztás

Kaya ScodelarioKelly
Ed SkreinCallum
Dougray ScottShane
Brandon AuretReg
Langley KirkwoodSveta
Julie SummersLynn

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Emerson 

Vártam 24 órát eme csodálatos mű megnézése után, hogy mégse hirtelen felindulásból írjam meg épületes kritikámat (aminek röviden annyi lett volna a lényege, hogy szar). 24 óra elteltével csak rosszabbodott a helyzet, mert nem elég, hogy másfél órát rápazaroltam az életemből, még ugyanannyit gondolkodtam is rajta, hogy ennek vajon mi értelme volt. Nos, ha amerikai filmről lenne szó, azt mondanám, oké. Évente tucatszám legyártanak ilyen silány forgatókönyvvel rendelkező nézhetetlen borzalmakat. De ez nem amerikai volt. Hanem brit. Persze időközben megfejtettem, hogy az a maréknyi színész miért vállalhatta a munkát. Egyrészt feltételezem, hogy ki lettek fizetve (bár nem érdemelték meg), másrészt ingyen nyaralásra mindenki kapható – mivelhogy a forgatás egy az egyben Dél-Afrikában folyt. De hogy minek? Az egész film egy házban játszódott. Ami akár nálunk is lehetett volna a Rózsadombon. Egyetlen (kézikamerás) szabadtéri jelenet volt, egy nagy fa tövében. Na arról se mondja meg senki, hogy dél-afrikai fa.
A film szétspoilerezve (úgyse nézi meg senki): van egy ugribugri gumileány, meg az újgazdag épp most lettem 18 éves szívszerelme (akit egy enyhén túlkoros színész játszik). Van egy orvos anyuci, meg egy szeme se áll jól mosohaapuci. Családi konfliktus alap. Mindenki utál mindenkit. Ekkor jönnek a betörők. Szegény kutyulit elteszik láb alól, ezzel el is tüntetik az egyetlen szimpatikus szereplőt és kezdődhet a móka. Van egy kis csihipuhi, guminő elrejtőzik az ágy alatt, a nagyon profi betörőgárda nagyon profi főnöke kap egy gyomrost, a gond csak az, hogy egy fél ablaküveg benne marad, szóval gyorsan felcipelik az emeletre lábadozni (mert az egyébként 500 nm-es földszinten biztos nem volt egy rohadt kanapé) és persze hova fektetik? Pont arra az ágyra, ami alatt a kiscsaj elbújt. Hihetetlen fordulat! Szóval kb. nettó fél óra arról szólt, hogy az ijedt tekintetű csajt mutatták, ahogy szuszog az ágy alatt… annyi feszültség volt benne, mint egy gombelemben. Aztán lassan kiderül, nem ám szimpla betörésről van szó, másnap apucival útra kelve egy zsák pénzzel térnek vissza. Persze a nagy rablás közben (amit telefonon hallgathatunk végig – de izgi!) a házban elszabadul a pokol. Vagy valami olyasmi… én meg hol a falba, hol az asztalba vertem a fejem a történtek láttán. Egy-két jelenet biztos ki is maradt, de ennek csak örülni tudok.
Végkövetkeztetés: Senki se nézze meg. De tényleg!


Hasonló filmek címkék alapján