Tenacious D, avagy a kerek rockerek (2006) 89

Tenacious D in The Pick of Destiny
93' · amerikai, német · kaland, vígjáték, zenei

A két jó barát, JB (Jack Black) és KG (Kyle Gass) arról álmodozik, hogy karriert csinálnak a rock világában. Minden vágyuk, hogy a zenekarukkal mindenkit lemossanak a zenei palettáról, és rocktörténelmet írjanak. Ahhoz azonban, hogy sikerrel járjanak, először is meg kell találniuk a Végzet… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Jack BlackJB
Kyle GassKG
JR ReedLee
Ronnie James Dioönmaga
Troy Gentilegyerek JB
Ned Bellamybiztonsági őr
Fred Armisenbiztonsági őr
Amy Poehlerpincérnő
Tim RobbinsAz Idegen
Dave GrohlSátán

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Valcsa

Jack Black-ben nem csalódtam, hozta a formáját. Szeretem a filmjeit, nagyon szórakoztató és szerethető mindegyik karakter, amit játszik. :) A nagyon nagy Ő, Rocksuli, Holiday – ezekben különösen szerettem.
Ez a film sem volt éppenséggel rossz, csak nem volt benne annyi poén, mint amennyit ki lehetett volna hozni belőle, és ezt azért kicsit fájlalom… :S spoiler Szóval nekem igazából a jópoén-mennyiséggel volt bajom, de a zenék abszolút kárpótoltak érte. Hihetetlenül jók (pl. Kickapoo, Dude, Classico, Destiny, Beelzeboss – nekem ezek a személyes kedvenceim). Mai napig szoktam hallgatni a soundtrack-et (vagy úgy is mondhatom, hogy a zenekar albumát, mert a Tenacious D bizony tényleg létezik, ’94 óta), pedig nem most láttam már a filmet, de megunhatatlan a zenéje… :)
Ezek a dalok nálam simán felhúzták 7*-ra a filmet, pedig ha magát a cselekményt nézzük, az azért nem érne ennyit…

LoneWolf 

A modern musicalfilmek egyik gyöngyszeme. A túlzott mennyiségű káromkodást és a kissé összecsapott sztorit leszámítva remek darab, ütős dallamokkal és Jack Black utánozhatatlan humorával.

ChEebor 

Kicsit kiforratlan, de annál viccesebb film, a címbeli komikus duó főszereplésével. Jók a poénok, élvezetes a történetvezetés, ütősek a csúcspontok, de a történet maga annyira nem áll össze, mint illene neki, illetve egy-két helyen azért elég alpárira sikeredett. A hibái ellenére azért érdemes tenni vele egy próbát.

Popovicsp87 

Igazán tömény rock vígjáték. Fogyasztása csak kis dózisokban ajánlott, mert a musical sok altesti, füves, vagy elborult poénnal operál.
A felénél van egy WTF jelenet, aminél konkrétan kisült az agyam. xD
Külön plusz pont a vendégénekeseknek jár, fogalmam sincs, hogy Grohlt, vagy Diot mivel vették rá a szereplésre. :D
A zenéje is nagyon jó, főleg, hogy nem szinkronizálták a dalokat. Így kell hozzájuk egy kis angol tudás, de mindegyik elmebeteg.

Honey_Fly 

Megvettem a zenéjét CD-n. A filmre halványan emlékszem csak, de tudom, hogy vicces volt és a végén a gitárcsata az jó volt. Azért újra nem nézném meg. Guitar Hero forever!

Hippoforaccus 

Nagyon kicsi hiányzik, hogy az altesti humor, és az alpáriság lerontsa a nézhetetlenségig, de szerintem sikerült megtalálni az a határt, ahol még a könnyfakasztóan vicces kategória uralkodik inkább a hangulaton.
Könnyed, komolytalan hangulat, és jó zenék.

Kiskakukk 

Nagyon fárasztó film. Mármint NAGYON.
Viszont van benne két marhajó jelenet, az egyik, amikor megjelenik az ördög (itt könnyesre röhögtük magunkat), a másik meg, amikor a Jack Black fantáziál egy fellépést (ezen is). Mivel nem akarok spoilerezni az ördög kilétét illetően, csak az utóbbit linkelem be, mert tényleg baromi jó (a dal is): https://www.youtube.com/watch…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján