Taeyangeun Gadeukhee (2014–2014) 2

Beyond the Clouds · 태양은 가득히
60' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat, thriller, krimi
1 évad · 16 rész

Jung Se Ro keményen dolgozik sok részidős állásban, míg a diplomata vizsgájára tanul. Az édesapja kisstílű szélhámos, aki Thaiföldre menekült és most ott „dolgozik”. Se Ro úgy dönt meglátogatja édesapját csakhogy épp rosszkor érkezik rossz helyre. Az apja egy gyémántrablás során meghal és Se Ro… [tovább]

koreai · angol

Képek 1

Szereposztás

Yoon Kye SangJung Se Ro
Han Ji HyeHan Young Won
Song Jong HoKong Woo-Jin
Lee Jae WonHong

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

kkata76 

Remek sorozat. Bár melodráma (amely minőségében a fantasztikus zene hangulatteremtő ereje oroszlánszerepet játszik), de közben thriller, akció meg krimi is. Sehol sem éreztem vontatottnak, inkább végig feszült volt, sodró lendületű, az a fajta történet, ami teljesen magába szippant. Néha mosolyt csal az arcunkra egy-egy jelenet, de nem késztet harsány kacagásra, inkább csak a feszültséget oldja kissé, csak hogy rákészülhessünk az elkövetkezendőkre.
Nagyon tetszett a rendezés, amit sorozatoknál ritkán emelnek ki, de itt meg kell említeni. Az a fogás, hogy a sorozat első perceiben egy meghatározó jövőbeni jelenetet látunk, majd visszatérünk a múltba, olyan remek megoldás, ami nagy mértékben felelős a sorozatban végig fennálló feszültség fenntartásáért, hiszen végig ott motoszkál bennünk, hogy mikor érünk már oda – és mi lesz a jelenet végkifejlete.
Aztán néhány részenként kapunk utalásokat (nehogy elfelejtsük, hogy mi felé haladunk), hogy igen, ez lesz majd az a helyszín, de maga az esemény nem most következik be, várj még kedves néző. Aztán megjelenik valakinél egy tárgy, amit abban a bizonyos első jelenetben már láttunk, de… még mindig nem vagyunk ott, kedves néző, még várnod kell. Mindez érdekes beállításokkal, helyenként szinte festői képekkel körítve.
Majd a végén a történet egy nagy ívet leírva visszatér a kezdetekhez… és aztán még egyszer, egy a feszültséget (szorongást) feloldó, szép lezárásban.
A színészek játéka pazar; a két főszereplő és az összes mellékszereplő is remekel, de Yoon Kye Sang játékát mindenképpen kiemelném.
Sürgősen át kell értékelnem magamban a pop-idolokról alkotott elképzeléseimet, mert bár (vagy éppen azért mert?) Yoon Kye Sang is egy popcsapat idol tagjaként indult, igazán remek színész lett belőle. Valószínűleg Dél-Koreában egészen mások a pop-idolokkal szembeni elvárások mint nálunk.

Shad 

Szerintem @kkata76 mindent elmondott, nincs több hozzáfűzni valóm :) illetve talán annyi, hogy a thriller jelző nyugodtan törölhető :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Shad 

Silver Lining-nak neveztem el, azt jelenti minden felhő körül van egy ezüstös ragyogás. A felhő pereme mindig fénylik a nap miatt. Egy picit kemény most, de ha a felhők elszállnak csak a ragyogás marad.


Hasonló filmek címkék alapján