Kedvencelte 1

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Shad 

Ennek a sorozatnak vannak nagyon jó pontjai és kevésbé jók is. Először is a két srác együtt igazán jó csapatot alkot. Tökéletesen kiegészítik egymást, nem hiába az egyik mindig feketében(sötétben) jár, míg zsarunk, meg hófehérben:) Szépen kiegészítik egymást és Bai végig Zhan lelkiismerete marad:) Nah most a sorozatról annyit, hogy folyamat kicsit misztikusabb bűneseteket oldunk meg és ez a sorozat erőssége. Ezek érdekesek, többnyire egy ügy 2-3 részen keresztül zajlik. Nekem igazából a főszállal voltak gondjaim , végig vártam a magyarázatot a múltra, mikor és hogy jön újból a képbe , mi történt a hugicával stb :) Az aki neki kezd úgy álljon neki, hogy ez inkább amolyan első évadnak tűnik. Oh kapott valamiféle lezárást, szóval attól nem kell félni, de a legtöbb kérdés nyitva is maradt:) A harci koreográfiák szépek voltak, le a kalappal Gao Han Yu előtt. A CGI részénél (főleg a kocsiban beszélgetünk jeleneteknél) nagyon kilógott a lóláb, ettől függetlenül viszonylag szép látványvilágot kaptunk ruhák és egyebek terén. Mondjuk a szinkronhoz nehéz hozzászokni:)
Karaktereket szerettem, bár Bai hugica nem egyszer ment az idegeimre, de amúgy a csapat egész aranyos volt, elég nagy arányban volt az egy sorozatra jutó eyecandy hapsik aránya:)
Kinek? aki szereti a nyomozós, kicsit misztikusabb sztorikat. Lehet másnak könnyebb lesz, de nekem igencsak oda kellett figyelnem rá, úgyhogy fáradt fejjel ne kezdjünk bele. Talán azoknak könnyebb lesz, akik hozzá vannak szokva a kínai nevekhez. Én pl 2-3 résznél nem tudtam többet megnézni, mert annyira figyelnem kellett most akkor kivel mi is történik :) Romantika szinte nulla, bár egy-két helyen BL-ként kategorizálják, de a bromance is csak jó indulattal akasztható rá, bár a két srác tényleg elválaszthatatlan:) Ez tényleg inkább egy krimi kategória a hipnózis erejéről.
Oh és még valami a sorozat nem igazán található meg elejétől a végéig egy helyen. Szerencsére találtam egy linket, ami minden részhez elvezet:)
spoiler

Katyesz 

Most egy kicsit szomorú vagyok. Néztem volna még. Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban.
Egyrészt tetszett mint krimi. Voltak benne ügyek, akciók, jó fiúk, rossz fiúk, és egy elég jó csapat. Másrészt a témája (vagyis ez az egész hipnózis, és egyéb hókuszpókusz köré koncentrálódott téma) nekem nem igazán jött be.
Két vezérhangyánk duója szerintem nagyon jól összeillett. Kár hogy nem volt egy picit bensőségesebb a viszonyuk, igaz nem igazán sikerült eldöntenem, hogy egyáltalán meg akarja közelíteni egy light bromance szintjét.
És akartam írni, hogy megint egy folytatás gyanús vége lett, erre látom, hogy van folytatása! Már alig várom!!! :)

8 hozzászólás
ViPa

A teljes értékelés a blogomon olvasható: https://koreaekkovei.blogspot.com/2020/11/sci-mystery.html

"Hajlamos vagyok arra, hogy egy sorozatot úgy is megszeressek, hogy közben tisztában vagyok a sok, néha nagyon is szembetűnő hibájával. Ezt a sorozatot a végére sikerült csak megszeretnem igazán, a köztes részeknél elég szkeptikus és kritikus voltam; viszont még így is két nap alatt ledaráltam, tehát azért tudott valamit adni ez a 24 rész, a hiányosságok ellenére is.

Kezdjük azzal, hogy az alap koncepció nagyon érdekes volt. Nem a szokványos krimi, abban az értelemben, hogy az egész a pszichológia és a hipnotizálás témája köré épül, aminek nagymestere Zhao Jue Zhan Yao. Engem ez váratlanul ért, mert egy youtubeon fellelhető érdekes fmvn felbuzdulva álltam neki, és a sorozat leírása meglehetősen semmitmondó volt, szóval nagy érdeklődéssel vettem tudomásul, hogy végre egy téma, ami nagyon is érdekel.

Az ügyeket főleg a pszichológiára és a hipnózisra építve oldják meg, ami önmagában lehet nagyon érdekes; de itt már elég hamar sokszor ismételtté vált. A probléma az alap koncepcióval (és egyébként az ügyekkel kapcsolatban is) az volt, hogy felszínes. Nem elég mély, nem elég részletes. Zhan Yao, bár híres és zseni pszichológusnak és profilozónak van beállítva, de már a harmadik ügynél elég nyilvánvaló volt, hogy mindig ugyanazt a sémát emlegeti, és mindig ugyanazzal a módszerrel oldja meg az ügyeket. Nem hangzottak el a szájából új felfedezések, következtetések, és a módszerei sem voltak változatosak; egyetlen dolgot tudott, és azt használta minden ügynél.

És ha már ügyek; elég hamar rájöttem, hogy valószínűleg egyik ügyet sem fogom teljesen megérteni. Röpködtek a nevek, egymást érték a döbbenetesebbnél döbbenetesebb felfedezések, amiket előtte nem alapoztak meg, és bár a cselekmény pörgött, már-már túlságosan. A legtöbb ügynél nem egészen értettem, ki kicsoda, és mi köze az egészhez, hogyan és miért csinálta, amit csinált, és ez nagyon zavart, egészen a végéig.

Az ügyekhez kapcsolódóan fontos beszélni Zhao Jue-ról. Ő a mi nagy hipnózis gurunk, mindenki ismeri, mindenki tudja, hogy egy zseni, aki álmában is képes téged révületbe ejteni; nem is véletlenül csukták le potom húsz évre. Hamar kiderül minden alkalommal, hogy a pasinak minden ügyhöz van valami köze; csakhogy én a kapcsolatot néha nem egészen tudtam követni. Mindig felmerült a neve, de sosem értettem, hogy mégis hogy kapcsolódhatnak az ügyek hozzá. Mikor már letettem róla, hogy ezt megértsem, arra próbáltam rájönni, hogy mi lehet a szándéka; de ez sem sikerült. Valószínűleg ez is olyan lehet, mint az Untamed volt; ismerned kell a világot, hogy mindent megérts, hiszen ez is egy könyvadaptáció. Nagyon sokszor éreztem magam kihagyva, mintha mindenki tudná, miről van szó, csak én vagyok a kívülálló. Teljesen természetesen lettek behozva olyan nevek, akikről korábban soha nem hallottunk, és úgy beszéltek róluk, mintha mindenkinek tudnia kellene, kik ők. Hiába próbáltam lépést tartani, háromszor visszatekerni, nem mindig értettem, hogy mi történik.

Ehhez az is hozzájárulhat, hogy hiányzott a dramaturgiából a jól kifundált ív, és a mélység. Az ilyen sorozatokban az ügyek általában kapcsolódnak egymáshoz, és valahogyan előreviszik a szereplőket, hogy elérjék a céljaikat, vagy jöjjön valami katarzis. De az ügyek egymástól különállóak voltak, és céltalan volt a történetük; az egyetlen kapcsolat közöttük Zhao Jue volt, de az sem világos, hogy miért és hogyan. A történetnek nem volt eleje, nem volt közepe, és nem volt vége. Nem tudom, honnét indultunk el, és hová érkeztünk meg, amitől hiányérzetem van. " Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2020/11/sci-mystery.html


Népszerű idézetek

ViPa

Tudja, sok ember fejére esett már alma, de csak Newton fedezte fel a gravitációs elméletet. Ez a tehetség!

1. évad 5. rész
ViPa

… néha az életmentéshez ölnünk is kell.

1. évad 6. rész
ViPa

A legironikusabb dolog megölni valakit, hogy másokat megmentsünk.

1. évad 6. rész
ViPa

A világban nincs olyan út, amiről biztosan tudjuk, hogy az a helyes.

1. évad 11. rész
ViPa

Ha csak a szemeid használod, akkor sok dolog marad láthatatlan.

1. évad 15. rész
ViPa

Ha az emberek túl tisztán látják az életet, az csak fájdalmat okoz nekik.

1. évad 15. rész
ViPa

A gyűlöletet csak gyűlölettel lehet megoldani.

1. évad 15. rész
ViPa

Zhan Yao: Tényleg nem tudnám elviselni, ha történne veled valami. Hibáztatsz érte?

1. évad 24. rész

Hasonló filmek címkék alapján