Sztárral szemben (1998) 18

Celebrity
113' · amerikai · dráma, vígjáték 12

Lee Simon és Robin Simon egy elvált házaspár, akik a félresiklott kapcsolat után új életet akarnak kezdeni. Először Davisszel ismerkedhetünk meg, aki mély depresszióba esett a válás után, de megismerkedik egy tévés fejessel és élete ezáltal alaposan megváltozik. Szerelmesek lesznek,… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Kenneth BranaghLee Simon
Judy DavisRobin Simon
Leonardo DiCaprioBrandon Darrow
Melanie GriffithNicole Oliver
Famke JanssenBonnie
Winona RyderNola
Charlize Theronszupermodell
J. K. Simmonsszuvenírárus
Debra MessingTV-riporter Dr. Lupus rendelőjében
Joe MantegnaTony Gardella

További szereplők

Hirdetés
Sztárral szemben (1998)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr

További stábtagok

Gyártó
Sweetland Films
Magnolia Productions

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Lulu23 

Érdekes élmény volt egy olyan Woody Allen filmet nézni, amiben Kenneth Brannagh játssza Woody-t.
Brannagh olyan hitelesen és őszintén hozta a jelentéktelen kisember karakterét, akinek vannak ugyan tervei, de mindig lemarad, kimarad, elbénázza, ami őszintén szólva meglepett, hiszen amit eddig láttam tőle, az mind hipnotikusan magával ragadó, erőteljes figura volt. Úgy érzem, az ilyen esendő és mellőzhető figurák hiteles megformálása mutatja meg egy színész igazi nagyságát.
Amellett nyomasztó egy szatíra volt. Tetszett, ahogy a nyitóképsorban mintegy rendezői instrukcióként megfogalmazták az epilógust, amit a záróképsorban átéltünk. Tetszett, hogy folyamatosan szó esik a főszereplő könyvéről, aminek témája megtestesül a film egészében. És nagyon bírtam, amikor a művészieskedő rendezőt cikizték benne, aki minden filmjét fekete-fehérben készíti, hogy ezzel is komolyabb hatást keltsen.
Egyébként hozta azt a fanyar humort, amit Woody munkájától vártam.
Érdekes tapasztalat azonban, hogy mennyire demoralizáló, ha egy kedvelhető és esetlen karakter a bukdácsolásai után nem kapja meg legalább vigaszdíjnak a happy endet. A film végén üresség maradt és sajnálkozó hiányérzetem.
És hiába volt számtalan filmesztétikai értéke és kreatív alkotói eszköze, végeredményben engedve ennek az érzelmi kapcsolónak, nem hiszem, hogy újranézem, annak ellenére, hogy örülök, hogy egyszer láttam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján