Szabadesés (2013) 32

Free Fall · Freier Fall
100' · német · dráma, romantikus

Karrierlehetőség a készenléti rendőrségnél, útban az utód: Marc élete minden jel szerint sínen van. Aztán egy továbbképzésen megismerkedik kollégájával, Kayjal – és megtudja, hogy milyen dolog vonzalmat érezni egy férfi iránt. Ide-oda vergődve megszokott világa és az új élmény mámora között,… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Hanno KofflerMarc Borgmann
Max RiemeltKay Engel
Attila BorlanWerner Brandt
Katharina SchüttlerBettina Bischoff
Stephanie SchönfeldClaudia Richter
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Kommunikáció, emberek, kommunikáció! Azt hiszem egy ilyen helyzetből nincs jó kiút. Talán a legkisebb sérülés felé lehet menni. De vajon ki sérüljön legkevésbé és mivel sérül legkevésbé? A férfi, akinek az élete teljesen felborult és vergődik az új helyzetben? A másik férfi aki szereti? Az újdonsült anya? Esetleg a csecsemő akinek éppen csak elkezdődött az élete és máris eltűnik körüle a harmónia és a családi béke? Nagyon nehéz. Lehet gondolkodni.

1 hozzászólás
Kemiviki 

A szerelem szerelem akármilyen nemű emberek között is alakul ki. Viszont itt nehéz a helyzet nagyon is, pont azért mert egy épp saját életet kezdő család esik ennek csapdájába. Nem hibáztatok senkit, de ezt meg lehetett volna oldani szebben is, kevésbé sérültek volna meg az emberek. Viszont megértem Marc-ot is, hogy nem tudta hogyan kezelje a helyzetet, nem tudta mit tegyen.
Nehéz kérdéseket vet fel a film, valóban ítélkezés nélkül. De én egy picit ítélkezem, méghozzá Marc felett az utolsó bulizós jelenetért. Az már nem kellett volna, nem akartam volna látni, ahogy elveszik….
Kedvenc jelenetem mikor futottak az erdőben és Kay a cigiből adott Marc-nak olyan különleges módon:)

1 hozzászólás
Lex

Az összetettségét szeretem nagyon ennek a filmnek és azt, ahogy a színészek ilyen erőteljesen át tudják adni az érzelmeket. Szerintem lehengerlően erőteljes darab.

Marc helyzete borzasztóan nehéz, hiszen felesége van és úton van a baba is, mikor is vonzódni kezd a kollégájához, aki férfi. Gyönyörűen végigkövethetőek a lelki változások, ahogyan lassacskán elfogadja az érzéseit egy másik férfi iránt, ahogyan elhidegül a feleségétől, és közben próbál azért beleilleni az apaszerepbe is, ami szintén nem megy neki könnyen. Rém bonyolult a helyzete, hisz ha a szívét követi, elveszíti a nejét és a fiát, legalábbis az elfogadott családmodellbeli életét, ha pedig nem, úgy hazugságba kényszerül egy egész életre.

spoiler

Chris90 

Megvallom, teljesen másra számítottam ennek a filmnek a kapcsán, mint amit végül kaptam. Egyfelől eredeti nyelven néztem meg (nem is tudom, van-e szinkronosan), mert kicsit gyakorolni akartam a németet, aztán rájöttem, hogy azért engedtem el ezt a dolgot anno, mert kis túlzással a nyelvet nem bírom beazonosítani, nem hogy értsem is. (De szerencsére volt hozzá magyar felirat.) Szóval érdekes az elgondolás, kicsit művészi és nagyon dráma, és egy olyan esetet mutat be, ami lehetne teljesen hétköznapi is, még ha nem is tűnik elsőre annak. A cselekmény abszolút nem kiszámítható, nem azt a befejezést kapjuk, amit várunk, pont ettől válik annyira reálissá.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján