Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) 14

Spiral: From the Book of Saw
93' · amerikai · horror, krimi 18

Miközben egy elismert veterán rendőr árnyékában dolgozik, a pimasz Ezekiel “Zeke” Banks nyomozónak és újonc társának egy borzalmas gyilkosságsorozatot kell felderítenie, ami kisértetiesen emlékeztet a város rémes múltjára. Ahogy akaratlanul egyre mélyebbre sodródik a rejtélyes ügyben, Zeke a… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Samuel L. JacksonMarcus
Marisol NicholsAngie Garza kapitány
Max MinghellaWilliam Schenk
Chris RockZeke Banks nyomozó
Genelle WilliamsLisa Banks

Kedvencelte 1

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Near 

Ez egyszerűen csak rossz volt.

Miért nézte az ember a Fűrész filmeket? Az elsőt? Mert izgalmas, nyomasztó és mindenekelőtt okos volt.

Miért nézte az ember a második és harmadik részt? Mert érdekelte, mi is lesz, és egyre ötletesebbek voltak a halálok.

Miért nézte az ember a többit? Mert még ha a történet sz@r is volt, legalább látványos és véres kivégzésekkel tűzdelték.

Miért nézze meg ezt bárki? Ez egy piszok jó kérdés. Unalmas történet, milliószor látott csattanó. No de a halálok? – kérdezhetnétek. Nos, volt benne mennyi is? Három? Darabja másfél perces. Bár az utolsó húsz perc már viszonylag értékelhető, de összességében színtiszta elvesztegetett idő egy ZS kategóriás krimire(!).

monokrom22 

A Spirál: Fűrész hagyatéka egy csapda, amibe én is belesétáltam. Nemhogy új lendületet adna a kifulladt franchise számára, még mélyebbre ássa, egy borzalmas Chris Rockkal a főszerepben, akinek még értelmes poénokat sem sikerült írnia. A fordulat rettenetes és amúgy is kiszámítható, a sztori unalmas, a vérengzés hatásvadász, a játékok felejtősek, a humor gyakorlatilag nem létezik, a rendezés vállalhatatlan. Minden baromi rosszul sül el, pedig az alapötlet nem volt rossz és egy valamire való Samuel L. Jackson is a nevét adta hozzá.


Hasonló filmek címkék alapján