Soosanghan Partner (2017–2017) 49

Suspicious Partner · 수상한 파트너
30' · dél-koreai · romantikus, vígjáték, sorozat, krimi 15 !
1 évad · 40 rész

Noh Ji Wook az ügyész egy váratlan és kínos helyzetben találkozik Eun Bong Hee-vel, az első éves igazságügyi gyakornokkal. Három hónappal később, újra találkoznak oktatóként és próbaidősként. A dolgok rosszabbá válnak, amikor Bong Hee-t elkapják a volt barátja meggyilkolásának gyanúsítottjaként.… [tovább]

Képek 46

Szereposztás

Ji Chang WookNo Ji Wook
Nam Ji HyunEun Bong Hee
Choi Tae JoonJi Eun Hyuk
NaraCha Yoo Jung
Dong HaHyun Soo
Seo Dong WonSo Jung Ha
Nam Gi AeHong Bok Ja
Kim Ye JoonKim Jae Hong
Kim Ye WonNa Ji Hae
Lee Deok HwaByun Young Hee

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

crissy 

Amíg a W-re azért haragudtam, mert egy nagyon jó alapötletből egy katyvaszt hoztak ki, itt inkább az volt a bajom, hogy az alap történet nem volt elég kidolgozható ahhoz, hogy indokolt legyen a sorozat hossza, s akaratlanul is mind a fentebb említett sorozattal hasonlítom össze, mert számomra mindkét kdrama olyan történet, amit nagyon vártam, s mégis csalódtam bennük, hiába szerepelt bennük sok olyan színész, akiket amúgy imádok.
Tényleg nem azzal volt a bajom, hogy mi volt a főszál, mert nem volt rossz, de nem is egy egetrengető, világmegváltó spanyol viasz. Idegesített, hogy kb 25 részen keresztül a főszereplőink mennyit táncoltak egymás körül azért, hogy mire végre néhány részen keresztül együtt maradnak, a végére megint szétmennek spoiler. Idegesített, hogy Eun Bong Hee amikor lakás nélkül maradt sosem mondjuk az anyjához fordult, hanem először egy idegenhez, aztán a frenemijéhez, aki hellooooo?? spoiler, de let bygones be bygones ig. Nem szerettem ezt a karaktert. Emellett azt hittem, Noh Ji Wook exének nagyobb súlya lesz, de nem, pedig lehet, hogy itt pont egy szerelmi háromszög dobott volna egy kicsit a kiszámítható szálakon. A múltjuk sem volt szerintem úgy kidolgozva, ahogy lehetett volna.
Na de a csipet csapat itt is cuki volt még akkor is, ha kb egy gyűlést sem tudtak normálisan végig vinni :D Szerettem Ji Eun Hyukot még akkor is, ha elég csúnyán átbszta a legjobb barátját én szerintem nem tudtam volna ezt megbocsájtani neki, s meg is értem, hogy Noh Ji Wook miért volt sokáig ellenséges vele, de legalább próbálta helyrehozni bűneit. A színésszel, Choi Tae Joonal még nem találkoztam, de örülök, hogy megismertem. amúgy Tul Pakornra emlékeztetett, valaki mondja már, hogy nem én voltam az egyetlen, akinek mind ő jutott eszébe róla. Tetszettek a különböző esetek, tárgyalások is – mindig meglepődök azon, hogy az ügyvédek és ügyészek mennyi szemszögből ki tudják forgatni a tényeket, amikkel rendelkeznek.
Összességében eleinte 8 csillagot akartam adni a sorozatra, de valahol a felénél rájöttem, , hogy nem tudnék nyugodt szívvel 7 csillagnál többet adni rá, s én sajnálom a legjobban. Ez sajnos nem egy sokáig nyújtható rágógumi, hanem egy rugalmasságát rég elvesztett pulcsi volt.

Shad 

Könnyed limonádé sorozat, 100% kiszámíthatósággal, klisék tömkelegével, de alapvetően megmarad szerethető sorozatnak. Ji Chang Wook szuper mit mindig, kár a szó rá, mert csak szócséplés lenne. Én az elején csíptem Bong Heet és másokkal ellentétben nekem pont az elején tetszett a csaj és nagyon jól szétidegelték egymást Ji Wook-val. Számomra középen kicsit megült a sorozat és mintha Bong Hee elfelejtette volna, hogy ő amúgy önvédelemből igencsak jó és amúgy egy erős személyiség. Aranyosak voltak ketten, szerettem is őket és bár JCW még mindig jól csókol, de szerintem még nem ültem végig ilyen fapofával egy csókjelenetet sem:D Mert vagy kiidegel a szájra puszi, ahol látom a csaj nyakán dagadnak az izmok, hogy kitartsa a fejét mozdulatlanul, vagy szuperül összehozzák. Itt…hát nem tudom:D Amúgy szerettem a csipet csapatot:) többnyire a Byun Igazgató féle mellékszereplők idegesíteni szoktak itt imádtam őt:) Az nagyon tetszett, hogy nem erőszakolták rá a sorozatra a szerelmi háromszöget. Nagyon megszerettem Eun Hyukot, hogy egy pillanatra sem ingott meg és mindig őszintén próbált segíteni:) Még az ügyésznőm is pozitív volt, hisz nem kavarta meg a dolgokat, úgy ahogy megtehette volna. Hogy kit imádtam ? Dong Ha… jézus rendesen a frászt hozta rám a srác, de eddig akármiben láttam mindegyik szerepében megmaradt. Remélem jobban előtérbe tud kerülni idővel:)
Kinek? kellemes kis vígjáték, a jog eléggé háttérbe szorul, szinte alig töltünk időt a tárgyalóteremben. Romantika van dögivel, csók is csattan, bár szokásos minimalista üzemmódban:) Néha azért jön egy-két komolyabb jelenet, de azért nem kell a monitorra tapadni a részletek miatt.
ps: annyit azért hozzátennék, szerintem a 40 rész bőven sok, játszva belefért volna 32 részbe, de még lehet 24be is ha igyekeznek:P

scheszti 

Biztos jókor is néztem, de nekem ez abszolút 10 csillag :))
Kikapcsolt, szórakoztatott, megnevettetett, megríkatott. A szereplőket kb egytől-egyik imádtam (igen, a végére még Yoo Jung-ot és Ji Hae-t is XD) és hát Ji Chang Wook übercuki a kis mosolyával <3 Nam Ji Hyun-t már láttam korábban Hyung Shik oldalán, nagyon bírom a hangját és szerettem nézni, ő az, aki akár kócosan, rendetlenül, szemüvegben is mindig bájos :) spoiler
Talán felesleges volt a sztorit 40 részen keresztül húzni, de igazából tökre örülök, hogy eddig tartott! :DD

Dreamborder

Helyes kis sorozat volt, de nekem túl sok kiszámítható szerencsétlenkedéssel. :)
JCW-kal nehéz dolgom van, mert a Healer volt az első igazi koreai sorozatom és imádtam. Szóval nem tudom nem ahhoz hasonlítani és valahogy nekem az a karakter jobban a szívemhez nőtt. :) Ugyanígy vagyok a női főszereplőnkkel, őt pedig nagyon szerettem a Shopping Wang-ban Seo In Guk-kal. Szóval nekem ez nem volt egy acélos kémia sajni. A sztori alapvetően jó volt, de túl hosszúra nyújtott az én ízlésemnek. :) A kis csapatot viszont nagyon bírtam, és megakadt a szemem Choi Tae Joon-on, akit mèg sosem láttam, de majd most! *-* Egyébként az ő karakterét nagyon bírtam!
Na de a nonplusultrawowmegminden az Dong Ha! Ezt a játékot!! Imádtam és komolyan paráztam is tőle egy-két jelenetnél. Az utolsó részekben kifejezetten zseniális volt. *-* spoiler
Szóval egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, sokat tudtam mosolyogni is rajta szerencsére. :))

Melanii

Nem szeretem az ügyvédes, nyomozós sorozatokat. Ez mégis kivétel. :) Minek áltatom magam? Hisz Ji Chang Wook játszik benne! Ő még a kakiból is aranyat csinálna egy kacsintásra!! Kedveeenc.

krlany 

Az elején voltak részek, amiket túl kellett élni, főleg ugye a csajt. De aztán felpörgött az egész, meg a sztori is elég érdekesen, izgalmasan alakult, a végére pedig nagyon megszerettem. JCW miatt mindenképpen érdemes megnézni, és azért nem árt CTJ-t is szemmel tartani.;)

4 hozzászólás
Dianka

Csak halogattam, halogattam hogy majd „szűkösebb” időszakban megnézem de csak eddig bírtam magammal. Az első két részt szabályszerűen túl kell élni és ekkor örültem hogy 30 perces egy epizód, mert fogtam a fejem úristen ezek nem normálisak hogy bírom ki. De utána jött az áttörés és imádtam, izgalmas volt és magával ragadott, még Ji Chang Wook „bénázása” is szórakoztatott olyan cuki volt az esetlensége. A nő főszereplő egy ideig nagyon bosszantott, nem csíptem de azért megszoktam így a 40. rész végére. Az utolsó 3,4 rész csalódás volt, elsikkadt a nyomozás, olyan átabota volt a a tárgyalás, a vizsgálat, a lezárás. Annyira vártam hogy Ji Wook és Eun Bong Hee kinyomozza mi is történ a szüleikkel, a főügyész miért tusolta el az ügyet és ki lehet a valódi tettes és miért. Összességében jó volt, egálban volt a krimi és a romantika.

b_vivi

A teljes értékelés megtalálható a blogomon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/08/suspicious-pa…

„Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban. Az eleje bitang jó volt. Pörgős, izgalmas, vicces, minden, ami csak kell. Az elején még tényleg igaz volt rá, hogy jogi, bűnügyi és romantikus-komédia műfajú drámáról van szó. Aztán a közepe felé már elmaradt a jog… a végére meg a bűnügy, és lett belőle romantikus-komédia + melodráma.

Én nagyon szeretem a jogi drámákat, sokat láttam már, és most is reméltem, hogy ismét láthatok egy jót. De sajnos egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez a sorozat tetszett-e vagy sem. A dorama háromnegyedéig minden isteni volt, rengeteg humort kaptunk, voltak jogi és bűnügyi dolgok is benne bőven, tényleg minden nagyon jól haladt, egyszerűen imádtam. Egy nagyon nevettető, mosolygós sorozat volt, csak néhol akadt egy-egy komoly jelenet. A szereplőket nagyon jól összeválogatták, nem voltak sablonosak, mindegyiküknek megvolt a maga hibája és erőssége, jó volt figyelni őket. A háttérsztorit, azt a tűzesetet egy kissé laposnak találtam, de hát egye fene, mert tényleg isteni volt minden, így emiatt nem panaszkodhattam.

Ott romlott el minden, mikor Eun Bong-Hee szakított No Ji-Wookkal egy bizonyos incidens miatt (amivel most nem lőném le a poént annak, aki még nem látta). Tényleg, az volt az egész sorozat fekete foltja, ahol minden elromlott. Egészen addig meg volt benne minden, amire csak az ember vágyhat egy ilyen műfajú sorozat kapcsán. De innentől kezdve nem szólt másról, mint ahogy a két főszereplő halálosan kínosan érzi magát egymás társaságában, szenvednek, pedig mindketten együtt lennének, de mégsem teszik. Ettől a ponttól az egész sorozat egyszerűen unalmassá vált. Ráadásul mikor a főgonoszunk amnéziát szenvedett… hát nekem ott lett sok ez az egész. Valaki ráébreszthetné már a készítőket, hogy ez az amnéziás szál már egyáltalán nem menő. Sőt, nagyon idegesítő, és teljesen tönkre lehet vágni vele egy amúgy nagyon jó sorozatot. Főleg mikor épp a főgonosz, akinek semmi sem szent úgy ébred fel, mint egy jóhiszemű kisfiú, és néz az ártatlan boci szemeivel.” Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/08/suspicious-pa…

pormacska

Nos nekem meg ez volt 2017 kedvence. Annyira régen néztem már legal dramat, jó pillanatban kapott el, és végig érdekes volt. Nem tudom, sokan írták, hogy idegesítő a főszereplőnő, nekem teljesen bejött a karaktere. Ji Chang Wook meg… Az első pár részben nem tudtam elképzelni, hogy mint pasi érdekes lesz, aztán valahogy meggyőzött a – khm- intellektusa :).

Szerintem tök jó volt a krimi vonal is, kíváncsi voltam, hogy kapják el a gyilkost. Nekem bejött ez a sorozat.


Népszerű idézetek

Surume

Nem minden kezdet halad. Vannak dolgok, amik megállnak azonnal, ahogy elkezdődtek. Mert a kezdet mindig ijesztő.

1. évad 12. rész
krlany 

No Ji Wook: – Mindannyian elvesztettünk valakit. Valaki elvesztette a családtagját. Valaki elvesztette a barátját. Valaki elvesztette a szerelmét. Akár kedves, vagy gonosz az ember, nincs senki, aki ne vesztett volna el valakit az élete során. Ezért az élet kegyetlen. Ha ez igaz, eme kegyetlen és korlátozott idő alatt, ebben a rövid életben, az egyetlen dolog, amit tehetünk… (és átöleli a csajt)

1. évad 23. rész

Hasonló filmek címkék alapján