Six Underground – Hatan az alvilágból (2019) 242

6 Underground
127' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, thriller 16 !

Miután megrendezte a saját halálát, egy milliárdos vakmerő és véres küldetésre toboroz nemzetközi csapatot. A cél: egy kegyetlen diktátor megdöntése

angol

Képek 10

Szereposztás

Ryan ReynoldsEgyes
Mélanie LaurentKettes
Manuel Garcia-RulfoHármas
Ben HardyNégyes
Adria ArjonaÖtös
Dave FrancoHatos
Corey HawkinsHetes
Lior RazRovach Alimov
Payman MaadiMurat Alimov
Sebastian RochéÜgyvéd
Six Underground – Hatan az alvilágból (2019)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Bay Films
Skydance Media

Streaming
Netflix

Kedvencelte 19

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Tipikus Michael Bay film és azok közül is egy nézhetetlenül pocsék darab. Lassítások, robbanások, forgó kamerás snittek és gagyi egysorosok váltják egymást, nem beszélve a kismillió arcodba nyomott termékelhelyezésről és a videoklip-es, sokszor követhetetlen vágásról. A 3 csillagot Ryan Reynolds kapja, de egyébként messziről kerüljétek ezt a hulladékot, mert időpazarláson kívül másra nem jó.

12 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem ez nagyon bejött. :-D Annyira pörgős, akciódús, szórakoztató, vérengzős, üldözős, robbantós, lövöldözős, humoros, látványos jelenetek, izgi, és jó sztori. :-D Ryan, Dave, és Ben annyira cukik, és szexik, imádom őket. :-D Azért voltak vicces beszólások is. :-D A lassított jeleneteket is imádtam, spoiler A zenék is irtó jók voltak, az egyik kedvenc számom is hallottam a filmben. :-D A szereplők nekem nagyon tetszettek, főleg Ryan Reynolds, Dave Franco, Ben Hardy, Corey Hawkins, és még Manuel Garcia-Rulfo is tetszett ugyanúgy, de a lányok is bitang jók voltak. :-) Én jót szórakoztam a filmen, nem volt olyan szörnyen rossz, mint ahogy olvastam pár értékelésben. :-)

sfox33

Végre egy jó akciófilm! Sokszor elmesélt történet, de annyira komplex volt, hogy teljes mértékben beszippantott. Nem volt benne felesleges herce-hurca, gördülékeny, nincs idegesítő jellemfejlődés és karakter. Szinte már tökéletes. spoiler. Lehet, hogy elfogult vagyok, de az egyik kedvencem lett.

Békacica 

Látványos. Jó zenék. Poénos egysorosok. Ennyire emlékszem az egészből, és már egy héttel a megnézés után sem emlékeztem sokkal többre. Gyenge akciófilm ez. A sokadik, amiben Ryan Reynolds ugyanazt a karaktert alakítja.
Mindent összevetve élvezetes volt nézni, határozottan emlékszem, hogy tetszett, de csak a film erejéig szórakoztatott, utána nem maradtak bennem gondolatok, kérdések.
Nézd meg, ha szereted Reynoldsot vagy a hasonló akciófilmeket, vagy házimunka közben is teljesen oké háttérmozi lehet. Én a színész miatt néztem meg, nem bántam meg, de nem is hagyott bennem semmilyen nyomot. Szép volt, jó volt, többet valószínű nem nézem meg.

agi89

Értem (talán) hogy sokatoknak miért nem tetszik. De nekem meg nagyon.
Előtte megnéztem egy olyat ami pont hogy sokaknak tetszik én meg halálosan untam rajta magam. :D
Ezért (is) szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák.

Ez a film Deadpool rajongóknak kb. kötelező darab.
Adott DP-s elemek:
Humor,
sok és fröccsenő vér,
jó és jól eltalált zenék,
elguruló/lerepülő testrészek,
látványos fényképezés. (HD felbontás szinte kötelező!)
Imádtam szinte az egészet az elejétől a végéig.
Firenzei városnézés önmagában megérne minimum 8 csillagot.

Én bízom benne és szorítok azért, hogy legyen folytatás!

UViki 

Nagyon nem tetszett. A látvány, a történet és a szereplők érnek 5 csillagot, de a többi. Inkább hagyjuk.

MrsCumberbatch 

Nem tudom sehova tenni ezt a filmet. Vígjáték? Akció? Thriller? Mindegyik és mégis egyik sem. Vígjátéknak alpári, akciónak unalmas, thrillernek meg…. Nem, egyszerűen csak nem az. Azon kívül hogy szemgolyót lebegtetnek és azon röhögnek meg attól vannak rosszul, illetve az a gusztustalan lefejezett faszi… Semmi más rémisztő nincs benne.

Viszont, hogy valami jót is mondjak: Nagyon jók a zenék! :D És amúgy egy jó alapsztori lenne, egy elég silány kidolgozásban.

dulkap 

Én annyira nem gondolnám rossznak a filmet, mint a többség. Sokkal több az előnye, mint a hátránya. Kellően látványos, megfelelő mértékig humoros, pörgős és nincs elnyújtva 2 és fél órába feleslegesen. A legnagyobb bajom vele inkább az, hogy az első órában túl sok a felesleges visszaemlékezés és azok is zavarosan össze vissza vannak. Akikről megtudunk kicsit többet, azokról nagyjából sejteni lehetett a múltjukat. Akinek meg a legtitokzatosabb, arról szinte semmit nem tudunk meg. Ráfért volna az első felére egy összeszedettebb rendezés, de nekem így is tetszett összességében.

rhysciar

Van film, amit Ryan Reynolds sem visz el a hátán.
Szóval nagyon megy neki a szekér a Deadpool óta, de ez a szarkasztikus humor már kezd unalmas lenni – ugyanazt a karaktert látjuk mindenhol, ahol R.R. megjelenik, ami nem baj amúgy, csak tényleg marha egysíkú.
Ez a film egyébként 2 óra 8 perc tömény zene egy kis aláfestő akciójelenettel. Nem vitatom, hogy dinamikusak az akciójelenetek, és hogy rohadtul nem unjuk meg magunkat a film alatt, mert mindig lövöldöznek/üldöznek valakit, csak ez miatt a történetvezetés a háttérbe szorult. Mondjuk nekem ez inkább csak háttérzajnak ment, de az istenért nem jöttem rá One okára, amiért nekiesett ennek a diktátornak. Na mindegy.
Egyébként nonszensz, hogy az első 20 perc az a bevezető autós üldözés, és az első fél óra/40 percben csak magyarázás folyik – össze-vissza ugrálunk az időben, próbálunk rájönni, hogy ki kicsoda, mert hát be kell mutatni a hat szereplőt. Kár, hogy például a kötelezően szerepeltetett fekete srác nem tud színészkedni, marha kínos volt az összes jelenete. Bár szerencsétlennek nem is volt mivel dolgoznia, a lehető legklisésebb sztorit adták neki, szóval ebből a szempontból megértem.
Úgyhogy összességében számomra ez gyenge volt, filmnek nevezni ezt túlzás, inkább valamiféle akcióorgia egy rakat hiper-modern zenével, katyvasz dramaturgiával és semmitmondó karakterekkel. Tényleg csak háttérzajnak jó.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

A sztori nem éppen egy nagy szám, inkább a látványon, és a színészeken van a hangsúly.
Összességében nézhető, de nem nyújt sok maradandó élményt.


Népszerű idézetek

nikici

Csak 3 szó, de a diktátorok vágyálma: állami tulajdonú televízió.

Gabi 

Négyes: Menjetek a Via de… Via de… Kurva sok Via van errefelé.

Gabi 

Egyes: A Dávidot ne, ne, ne… A Dávidot ne!
Hatos: A Dávid az amelyiknek olyan apró a…? Igen, az.
Egyes: Kiszállsz, hogy összemérjétek vagy esetleg mehetünk tovább?

Gabi 

Hármas: Felnőtt férfi vagyok. Elbírok a szarommal.
Egyes: Ezt nem egészen így mondják. Ne bírj el vele, csak húzd le a vécén felnőtt módjára.

Gabi 

Rovach: Duckie, ez komoly? Te vetted ezt a pólót? Szégyent hozol rám.
Duckie: Bocsánat. Rossz az ízlésem.

Gabi 

Kettes: Veszélyt jelentesz magadra!
Hármas: Én vagyok a veszély!
Egyes: Nincs több filmidézet! Nem csak ma este, soha többé!
Hármas: Ez sorozatból volt, nem filmből.

Gabi 

Egyes: Az ott a neje?
Áramellátásért felelős ember: Ő a lányom.
Egyes: Nehéz itt az élet, nem igaz? Gyorsan felnőtt. Megtévesztett az ősz hajával, a ráncaival, az ortopéd cipőjével.

Pcsenge100 

– Kettes és hármas a liftben van.
– Megvannak a célpontok.
– Balra, szemmagasságban.
– Víz alatt van. 30 másodperc.
– Ne mozdulj Négyes! Feletted van! Hatvan másodperc.
– Meg fog fulladni! Négy fickó, lezsedjem őket?
– Veszélyeztetné a küldetést.


Hasonló filmek címkék alapján