Sils Maria felhői (2014) 53

Clouds of Sils Maria
124' · francia, német, svájci · dráma 16

2 díj · 10 jelölés

Nemzetközi karrierje csúcsán felkérik Maria Enderst, hogy játsszon annak a darabnak az újrarendezett változatában, amely húsz évvel azelőtt híressé tette őt. Akkor Sigrid, a csábító fiatal lány szerepét játszotta, aki lefegyverzi, majd végül öngyilkosságba hajszolja a főnökét, Helenát. Mariának… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Chloë Grace MoretzJo-Ann Ellis
Kristen StewartValentine
Juliette BinocheMaria Enders
Brady CorbetPiers Roaldson
Johnny FlynnChristopher Giles
Angela WinklerRosa Melchior
Hanns ZischlerHenryk Wald
Lars EidingerKlaus Diesterweg

Kedvencelte 4

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Remake 

Jó volt. Nem tökéletes, de, jó. A csillagjaim többsége Kristen Stewart-nak szól, mert Juliette Binoche-nak nem kellett ehhez a szerephez túl sokat hozzátennie, neki ez jutalomjáték volt. Mindkét nőben érződött a vibráció, a konfliktus, az önmagával való vívódások. Mondhatni, hogy egyek voltak, csak két szerepben. Olvastam, hogy JB. ötlete volt a film és dicséretes, hogy ezáltal nem csak megvallja az idő múlásával járó gondolatait, hanem meg is mutatja. Átérezhető a testi-lelki változás, a csúcs és az összeomlás, de a feloldás, az újra magára találás is.

6 hozzászólás
woolfe

A film koncepciója megrendítően releváns, a kivitelezés lassú, megfontolt, bizonyos pontjain művészi. Kifejezetten tetszett a színész és magánember összeolvadásának aktusa, Binoche ebben kézen fogva vezetett. Stewart játéka meglepően kiforrott, tetszett, már máshol is bizonyította, hogy van benne potenciál. Összességében egy csendes délutánra tudom ajánlani, és lehetőleg egyszemélyes megtekintésre.

Lali 

Nem igazán tetszett a film és nem is nagyon tudok vele mit kezdeni.
Nem tudom, hogy a távolságot a nembeli különbség (ez egy alapvetően női film szerintem) vagy a svájci luxuskörnyezet sterilsége okozza, mindenesetre a találkozás most elmaradt.
Sokkal szívesebben néztem volna csak a hegyeket és a gomolygó felhőket.
Én egyébként azt gondolom, hogy gyenge a forgatókönyv, a svájci miliőhöz képest (kis ország, nagy hegyek) terjengős és lapos. Hiába olyan, mintha konfliktusok, mintha dráma lenne, valahogy olyan csinált az egész – számomra.
Az is zavart, hogy annyira ki volt hangsúlyozva, hogy Juliett Binoche szerepe szerint 40 éves, és hát egyértelműen látszódik, hogy nem annyi (50). Miért nem írták át 50 évesre a forgatókönyvet?
Leginkább Kristen Stewart játéka tetszett, még úgy is, hogy nem igazán bírtam követni az érzelmi miérteket a filmben.
Szóval én nem tudom ajánlani ezt a filmet. Egyébként nézhető, filmszerű, biztos van, akinek bejön.

36 hozzászólás
Miamona

Kristen Stewart mégis csak színésznő?! :O Ki hitte volna… Kellemes csalódás! :) Binoche nem. Őt ismertük eddig is! ;) A filmet a hangulatáért lehet szeretni.

alexakarola 

Nem egy átlagos film, nem is tudnám megmondani, hogy mennyire tetszett. Kristen Stewart alakítása viszont nagyon jó volt.
Újra kellene majd nézni.

virezma

Juliette Binoche erős, a táj festői, de mégis miről szól ez a film?

soulway

Chlöe Grace Moretz miatt néztem meg, nem csalódtam benne:) A film nem hatott meg annyira, de a hangulata jó volt:)

csokidani 

pfffffffff apáááám ez de unalmas volt. Nem is unalmas, semmilyen. Se sava se borsa az egésznek. Biztos sokba kerültek a nagynevű szereplők és dramaturgra már nem futotta, mert hogy ennek a filmnek semmilyen mélysége (és magassága) nem volt. Egyszerűen: szép táj, blablabla (a szereplők nulla alakítással és átéléssel eldarálják a szövegüket), majd szép táj, majd sok blablabla és így tovább. Nem az a baj hogy ez egy lassú film, szeretem én azokat, de ez totálisan üres. Jó nagy csalódás, főleg JB-tól… :(
Piszkosul túl van pontozva a film, senkinek nem ajánlanám megtekintésre…


Népszerű idézetek

Henriett

Nincs jogunk arra, hogy bármit is megbánjunk. Ha őszinték vagyunk, akkor el kell fogadnunk az összes tapasztalatunkat, kivétel nélkül.

paavel 

A szöveg olyan, mint egy tárgy. A nézőponttól függően mutat más képet.

rush76

– A félelmeidről beszélsz, a sebezhetőségedről. Kitárulkozol előttem, nem igazán értem miért. Mintha várnál valamit. Lehetek őszinte? Nem a cég mutatói nem hagynak aludni.
– Akkor micsoda?
– A vágy. Irántam.


Hasonló filmek címkék alapján