Sárkányok: Irány az ismeretlen! (A Hibbant-sziget védelmezői 3.) (Így neveld a sárkányodat) (2015–2018) 43

A Hibbant-sziget sárkánylovasai, Hablaty, Halvér, Asztrid, Takonypóc, Kőfej és Fafej rábukkannak a titokzatos sárkányszemre. Ez az ősi ereklye olyan titkokat hordoz magában távoli helyekről és ismeretlen sárkányokról, amelyekről a Hibbant-sziget népe álmodni se mert. Elindulnak hát feltárni az… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Adelaide KaneMala (hang)
Jay BaruchelHablaty (hang)
Angela BartysGothi / Chicken (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
Zack PearlmanTakonypóc (hang)
T. J. MillerFafej (hang)
Andree VermeulenKőfej (hang)
Nolan NorthPléhpofa (hang)
David TennantSpitelout (hang)

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

kiruu

3. évad: imádom, hogy útnak indultak, és berendezkedtek egy új szigeten. Csodálatos, amit felépítettek. A gonosz alakulása nem tetszik, de ez az évad még kevésbé szólt a harcról. Cuki, szórakoztató, zseniális, imádom.

4. évad: Na igen, ez már tele volt harcokkal, és a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretném. Elképesztően fel van építve az egész, olyan csavarokkal, amikre senki nem számít. Imádom a bandát, megunhatatlanok.

5. évad: Most valószínűleg meghalnék, ha várnom kéne a következő részre. Igen, ez már egy izgalmasabb, pörgősebb, harcosabb évad volt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ennek az egésznek mi lesz a vége. Elképesztő csavarok vannak ebben a sorozatban.

6. évad: egyértelműen a kedvencem, és véletlenül sem azért, mert Hablaty és Astrid kapcsolata kifejlődött végre. Izgalmas, fordulatos, tele csatákkal. A kedvenc csapatom, a legjobb sárkányokkal♥

7. évad: végre megtörtént, amire vártam: A és H, együtt. Imádom őket, szuper páros. Természetesen, még mindig Fogatlan a legjobb, és ő viszi az egészet. De azért Hablaty is a szerelmem lenne a világukban. Imádom a bandát, csodálatosak. Nem örültem, hogy az a nyomorult gazember túlélte, nem bírom, amikor valaki beleesik a lávába, de túléli. Az igazi gonoszra gyanakodtam, tudtam, hogy lesz valami vele, végig gyanús volt. Izgatottan várom az utolsó évadot.

8. évad: a lezárás, amire nagyon sokat vártam, de abszolút megérte. ezek után értelmet nyer a második film, nagyon szépen felvezeti a történéseket. a mesék közül, amiket a gyerekek napjainkban néznek, ez nagyon kiemelkedik. értelmes és okos dolgokat mutat be, nem elbutít. még mindig hihetetlenül szeretem őket, ebből nem lehet kinőni.

7 hozzászólás
pvik13 

Annyira izgalmas és megunhatatlan az egész :D és tényleg ahogy megy a sorozat a karakterek is fejlődnek vele együtt :3 az a sok sárkány faj meg egyszerűen fantasztikuuuus *o*

Kemiviki 

1. évad: Elsőre csak pislogtam, mert azt hittem hogy ez a 2. film után következik időrendben, erre kiderül, hogy ez bizony nem. Kicsit furcsa volt nekem a grafika, szerintem vagyis én úgy látom, hogy változtattak az elkészítése módján.
Jó volt az évad, de egyáltalán nem kiemelkedő, sokkal de sokkal többet vártam ettől az új lehetőségtől. Mondjuk felvezetőnek jó volt a következő 13 részre csak csak lehetett volna pörgősebb kicsit.
2. évad: Nagyon jó pörgős évad volt, jó kis meglepetésekkel és csavarokkal. Eddig szerintem ez volt a legjobb évad. Plusz Vigo hihetetlenül jó gonosz karakter lett.
3. évad: Nem volt annyira pörgős évad, inkább olyan átvezető volt. S az utolsó rész kivételével nem is viszi tovább a fő cselekményszálat.
4. évad: Az évad vége pörgősre sikeredett, és végre megtörtént az amire mindenki várt :) Sajnálom, hogy spoiler nincs többet, nagyon jól összerakott karakter lett.
5. évad: Hát meglepő évad volt az biztos! Sok új és érdekes sárkánnyal találkoztunk, és kaptunk egy új ellenséget is. Meglepetés volt az ellenség kiléte az biztos :D
Tűkön ülve várom, hogy mit tartogatnak az utolsó évadra.
6. évad: Sokkal mozgalmasabb évadra számítottam, de annyira nem lett az. S ez meg is látszott a végén, én legalábbis összecsapottnak éreztem.
Az évad utolsó részébe sok érdekes pillanat került, s ha nem láttam volna a 2 filmet, csak kapkodtam volna a fejem, hogy mi mi mi van :D De így hogy láttam, egyszerűen csak emelem a kalapom, hogy ennyire jól eltervezték a végét.
Összegzés: Nagyon jó sorozat lett. Persze néhol vannak gyengébb részek és évadok, de megéri minden apróságra figyelni :) Mindenkinek tudom ajánlani, akik szeretik ezt a sárkányos világot. :)

5 hozzászólás
szymba23

A három sorozat közül ez tetszett a legjobban.
Most fejeztem be, de máris hiányzik.
Imádtam mindenkit… Még Dagur is nagy kedvenc lett, és ez a főtörténet tetszett a legjobban.
Néha az ikrek már az agyamra mentek, de ők is okoztak felejthetetlen pillanatokat.

Christinewinchester 

A sorozatok közül egyértelműen ez a kedvenc, ezen belül viszont nem tudok kedvencet választani. Számomra nagyon szépen felépített sorozat volt, sok igazán „jól” felépített ellenséggel, csavarral, mindeközben felfedezhettük Hiccup-kal a környező szigeteket, népeket, sárkányokat. S a vége is szépen átvezeti a történetet a 2. film eseményeihez. S a grafika is végre méltó volt a sorozathoz.

Hippoforaccus 

Érdemileg nem tudok mást írni, mint a többi sorozatról, filmről. Sárkányok, jó humor és sárkányok. Maximálisan meg vagyok elégedve.

kamububu 

Annyira tudtam volna még nézni!
Az első két sorozat után nem voltam túl optimista ezzel kapcsolatban sem, de azt kell mondjam, hogy összehasonlíthatatlanul jobb.
Sokkal többet foglalkoztunk a karakterekkel, végre volt lehetőség arra, hogy mindegyikük viking nünükéit mélyrehatóan tanulmányozhassuk és élvezhessük nézőként. Számomra a filmek alapján egyébként a leggyengébbnek tartott Kőfej és Fafej viszik a csúcsot, amit velük műveltek az alkotók, az csúcs. Melettük még Dagurt kedveltem meg nagyon. Az ő karakterén rengeteget gyurmáztak a készítők, de nekem mindegyik formában tetszett, mert szerencsére mindig meghagyták benne a tiszteletreméltóan és eszelősen őrült vikinget.
Ami jó, hogy persze ahogy minden sorozatban, ebben is akadtak töltelék vagy tölteléknek gondolt részek, de a végére azért minden apróságról kiderült, hogy valójában jelentőségteljesebb mozzanat volt korábban.
Az utolsó részt ökölbe szorított kézzel izgultam végig, akkor is, ha azért a filmek miatt tudtam, hogy nagyjából hova fog kiérni a történet. Egész más lesz már ezek után megnézni a filmeket, de azt hiszem, hogy végső soron csakis hozzáad ez a sorozat az élményhez.

ChEebor 

Nagyon jól sikerült. Jó a történetfelépítés, nagyon kompetens és meglepően veszélyes ellenségeket vonultat fel, így van tétje a dolgoknak. A lényeg persze továbbra is a csapaton belüli kapcsolatok ábrázolása, amik jellemzően jól sikerülnek, és a 78 rész elég ahhoz, hogy mindezt megfelelő tempóban ábrázolják. Sőt, lehet kicsit sok is, mert a vége felé (főleg abban a 6. évadban, ahol non-stop mehetett volna az akció) elég sok kitöltőrész van. Mindenesetre kiváló folytatása a két előző sorozatnak.

paeonia 

Rossz sorrendben néztem, és sikerült az utolsó sorozatot megnéznem először, mert Netflixen csak ez az egy elérhető, így a másik kettőről csak később szereztem tudomást.

Talán ezért vagy mert ebben a harmadik részben sokkal több karakterrel és sárkánnyal találkozunk, ezt szeretem a legjobban a három közül. Ez szerettette meg velem Tuffnutot (és Ruffnutot, de Tuff a nagy(obb) kedvenc), és kicsit bánom is, hogy a filmekben maradtak a megszokott buta karakterek, holott ebben tök jó (és okos) dolgokat mondanak (amik még viccesebbé teszik őket).
Snotloutot viszont sajnos egyik résznek sem sikerült megkedveltetnie velem…

Az animáció azért nem mindig olyan klassz és az az igazság, hogy szerintem vannak részek, amik nem egészen magyarázzák meg a filmekben történteket, inkább csak értelmetlenebbé tesznek dolgokat (pl ha ennyi szigetet felfedeztek, akkor mégis miért minden sárkányt Berkre visznek a filmben?). spoiler De na, elnézem, mert azért csak gyerekeknek készült első sorban, és ki kell élezni a jó és a rossz közötti különbséget.
Meg hát mindig melegség önt el Toothless és Hiccup barátságától, ami mindenért kárpótol. <3 :)


Népszerű idézetek

kiruu

Astrid: Tényleg azt hitted, hogy kézfogással fogok elbúcsúzni?

4. évad 12. rész – Ágyútűz alatt, 1. rész
3 hozzászólás
chhaya

Fafej: Ki hitte volna, hogy az a féllábú, girhes kis viking erre is képes?

2. évad 6. rész – A cipzárhát-kísérlet
Oleander 

Hablaty:Néha magát csalja csapdába,aki a csapdát lerakja

4. évad 7. rész – A leghosszabb nap

Hasonló filmek címkék alapján