Sárkányok: Irány az ismeretlen! (A Hibbant-sziget védelmezői 3.) (Így neveld a sárkányodat) (2015–2018) 26

Dragons: Race to the Edge
22' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat 12
6 évad · 78 rész

A Hibbant-sziget sárkánylovasai, Hablaty, Halvér, Asztrid, Takonypóc, Kőfej és Fafej rábukkannak a titokzatos sárkányszemre. Ez az ősi ereklye olyan titkokat hordoz magában távoli helyekről és ismeretlen sárkányokról, amelyekről a Hibbant-sziget népe álmodni se mert. Elindulnak hát feltárni az… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Adelaide KaneMala (1 epizód, 2017)
Jay BaruchelHablaty (hang)
Angela BartysGothi / Chicken (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
Zack PearlmanTakonypóc (hang)
T. J. MillerFafej (hang)
Andree VermeulenKőfej (hang)
Nolan NorthPléhpofa (hang)
David TennantSpitelout (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

kiruu 

3. évad: imádom, hogy útnak indultak, és berendezkedtek egy új szigeten. Csodálatos, amit felépítettek. A gonosz alakulása nem tetszik, de ez az évad még kevésbé szólt a harcról. Cuki, szórakoztató, zseniális, imádom.

4. évad: Na igen, ez már tele volt harcokkal, és a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretném. Elképesztően fel van építve az egész, olyan csavarokkal, amikre senki nem számít. Imádom a bandát, megunhatatlanok.

5. évad: Most valószínűleg meghalnék, ha várnom kéne a következő részre. Igen, ez már egy izgalmasabb, pörgősebb, harcosabb évad volt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ennek az egésznek mi lesz a vége. Elképesztő csavarok vannak ebben a sorozatban.

6. évad: egyértelműen a kedvencem, és véletlenül sem azért, mert Hablaty és Astrid kapcsolata kifejlődött végre. Izgalmas, fordulatos, tele csatákkal. A kedvenc csapatom, a legjobb sárkányokkal♥

7. évad: végre megtörtént, amire vártam: A és H, együtt. Imádom őket, szuper páros. Természetesen, még mindig Fogatlan a legjobb, és ő viszi az egészet. De azért Hablaty is a szerelmem lenne a világukban. Imádom a bandát, csodálatosak. Nem örültem, hogy az a nyomorult gazember túlélte, nem bírom, amikor valaki beleesik a lávába, de túléli. Az igazi gonoszra gyanakodtam, tudtam, hogy lesz valami vele, végig gyanús volt. Izgatottan várom az utolsó évadot.

8. évad: a lezárás, amire nagyon sokat vártam, de abszolút megérte. ezek után értelmet nyer a második film, nagyon szépen felvezeti a történéseket. a mesék közül, amiket a gyerekek napjainkban néznek, ez nagyon kiemelkedik. értelmes és okos dolgokat mutat be, nem elbutít. még mindig hihetetlenül szeretem őket, ebből nem lehet kinőni.

5 hozzászólás
pvik13 

Annyira izgalmas és megunhatatlan az egész :D és tényleg ahogy megy a sorozat a karakterek is fejlődnek vele együtt :3 az a sok sárkány faj meg egyszerűen fantasztikuuuus *o*

Saille 

Mit is írhatnák erről az egész sorozatról??? Igy neveld a sárkányod-rajongóknak kötelező! Amúgy imádtuk (a férjem is) az egészet, hogy sokkal jobban megismerhettük belőle Hablatyékat, Asztridot, Takonypócot, Halvért, Kőfejt és Fafejt, na meg a sárkányaikat, élükön az imádott Fogatlannal. :D A kis csipet-csapat, néha Pléhpofával, Bélhangossal, Hannával és Dagurral, meg Morgópóccal (Takonypóc apjával) és Oszkárral, az űtődött, és túlbuzgó ifjúval kiegészülve kalandok tömkelegét élik át, távoli szigeteket és nem olyan távoli ellenségeket fedeznek fel, és addig ismeretlen sárkányfajokra és szövetségesekre bukkannak. Közben állandó harcot vívnak a sárkányvadászokkal és a Hibbant-szigetre pályázó hódítókkal. Szerelmek, barátságok és testvéri kapcsolatok születnek és erősödnek meg, vagy épp kerülnek veszélybe. De együtt minden kihívást legyőznek és bár sokat kell tanulniuk az évek alatt, méltó ellenfelei lesznek bármilyen csavaros eszű, erőszakos ellenfélnek. Hablaty lassan vezetővé érik, a sorozat vége pedig egy finom átvezetés a 2. film cselekménye felé. És mindezek mellett sok benne a humor is, a kalandok közepette a rekeszizmainkat is megdolgoztatják. Abszolút sokszor-sokszor újranézős sorozat a két „előzmény” évaddal együtt, amelyek még Hibbant-szigeten játszódnak, (1. Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai / 2. Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői) mert azok nélkül ez sem érthető.

1 hozzászólás
Kemiviki 

1. évad: Elsőre csak pislogtam, mert azt hittem hogy ez a 2. film után következik időrendben, erre kiderül, hogy ez bizony nem. Kicsit furcsa volt nekem a grafika, szerintem vagyis én úgy látom, hogy változtattak az elkészítése módján.
Jó volt az évad, de egyáltalán nem kiemelkedő, sokkal de sokkal többet vártam ettől az új lehetőségtől. Mondjuk felvezetőnek jó volt a következő 13 részre csak csak lehetett volna pörgősebb kicsit.
2. évad: Nagyon jó pörgős évad volt, jó kis meglepetésekkel és csavarokkal. Eddig szerintem ez volt a legjobb évad. Plusz Vigo hihetetlenül jó gonosz karakter lett.
3. évad: Nem volt annyira pörgős évad, inkább olyan átvezető volt. S az utolsó rész kivételével nem is viszi tovább a fő cselekményszálat.
4. évad: Az évad vége pörgősre sikeredett, és végre megtörtént az amire mindenki várt :) Sajnálom, hogy spoiler nincs többet, nagyon jól összerakott karakter lett.
5. évad: Hát meglepő évad volt az biztos! Sok új és érdekes sárkánnyal találkoztunk, és kaptunk egy új ellenséget is. Meglepetés volt az ellenség kiléte az biztos :D
Tűkön ülve várom, hogy mit tartogatnak az utolsó évadra.
6. évad: Sokkal mozgalmasabb évadra számítottam, de annyira nem lett az. S ez meg is látszott a végén, én legalábbis összecsapottnak éreztem.
Az évad utolsó részébe sok érdekes pillanat került, s ha nem láttam volna a 2 filmet, csak kapkodtam volna a fejem, hogy mi mi mi van :D De így hogy láttam, egyszerűen csak emelem a kalapom, hogy ennyire jól eltervezték a végét.
Összegzés: Nagyon jó sorozat lett. Persze néhol vannak gyengébb részek és évadok, de megéri minden apróságra figyelni :) Mindenkinek tudom ajánlani, akik szeretik ezt a sárkányos világot. :)

3 hozzászólás
Gretta

Rossz sorrendben néztem, és sikerült az utolsó sorozatot megnéznem először, mert Netflixen csak ez az egy elérhető, így a másik kettőről csak később szereztem tudomást.

Talán ezért vagy mert ebben a harmadik részben sokkal több karakterrel és sárkánnyal találkozunk, ezt szeretem a legjobban a három közül. Ez szerettette meg velem Tuffnutot (és Ruffnutot, de Tuff a nagy(obb) kedvenc), és kicsit bánom is, hogy a filmekben maradtak a megszokott buta karakterek, holott ebben tök jó (és okos) dolgokat mondanak (amik még viccesebbé teszik őket).
Snotloutot viszont sajnos egyik résznek sem sikerült megkedveltetnie velem…

Az animáció azért nem mindig olyan klassz és az az igazság, hogy szerintem vannak részek, amik nem egészen magyarázzák meg a filmekben történteket, inkább csak értelmetlenebbé tesznek dolgokat (pl ha ennyi szigetet felfedeztek, akkor mégis miért minden sárkányt Berkre visznek a filmben?). spoiler De na, elnézem, mert azért csak gyerekeknek készült első sorban, és ki kell élezni a jó és a rossz közötti különbséget.
Meg hát mindig melegség önt el Toothless és Hiccup barátságától, ami mindenért kárpótol. <3 :)


Népszerű idézetek

kiruu 

Astrid: Tényleg azt hitted, hogy kézfogással fogok elbúcsúzni?

4x12

3 hozzászólás
chhaya

Fafej: Ki hitte volna, hogy az a féllábú, girhes kis viking erre is képes?

(2. évad, 6. rész)

Éva_Kovács_2

Hablaty:Néha magát csalja csapdába,aki a csapdát lerakja

(4.évad 7.rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján