Postman Blues (1997) 4

ポストマン・ブルース
110' · japán · akció, dráma, vígjáték, krimi

Virtuóz történetű gengszterfilm több szálon futó cselekménnyel. A főhős a boldog, szerencsétlen, idióta postás. Találkozik régi barátjával, aki azóta yakuza lett. A barát frissen levágott kisujja beleesik a postás táskájába, és rengeteg bajba sodorja a főszereplőt, aki még egy kábítószeres ügy… [tovább]

Szereposztás

Tsutsumi ShinichiSawaki Ryuuichi
Oosugi RenJoe
Horibe KeisukeNoguchi Shuuji
Takizawa RyoukoRan
Tanaka HiroyukiKurokawa Yuuji
Toyama KyokoSayoko

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

kkata76 

A Hitman contest első versenyzője: Mr. Léon. :D
Nagyon tetszett, főleg a film második fele. (Át kell kapcsolni a befogadóreceptorokat japánfilm-kategóriára, felejts el minden műfaji besorolást és az ezekhez kapcsolódó előzetes elvárásokat).
Annyira abszurd már az alapszituáció is a túlkombinálós zsarukkal, meg az enyhén szólva is furcsa párbeszédekkel, közben meg egy édesen szép romantikus történet zajlik a másik szálon. Kimondottan groteszk a film humora (nagyon szerettem). A Jakuzák (majdnem) ugyanolyan agyatlanok, mint a rendőrök; soha nem gondoltam volna, hogy egy ujjlevágásos jeleneten könnyezve fogok röhögni, annyit töketlenkednek vele. (lábjegyzet: az újonc jakuzapalánta szobájának a falán egy poszteren példaképe: Takakura Ken színész valamelyik jakuzás filmjéből).
Romantikus, akció, vígjáték, fantasy, thriller, jakuzafilm, mindből van benne valami, de egyik kategóriába sem lehet besorolni. Ez volt a harmadik filmem a rendezőtől (Sabu), és ebben sem csalódtam.


Hasonló filmek címkék alapján