Portré a lángoló fiatal lányról (2019) 39

Portrait of a Lady on Fire · Portrait de la jeune fille en feu
119' · francia · dráma, romantikus, történelmi 16

5 díj · 21 jelölés

Festőnő érkezik a civilizációtól messze fekvő, viharvert bretagne-i szigetre, hogy az ott élő fiatal lány házassági portréját megfesse. A két nő között végül szenvedélyes szerelem bontakozik ki, amely a kor összes berögzült társadalmi elvárásával szembekerül.

francia · angol
francia · német

Képek 35

Szereposztás

Noémie MerlantMarianne
Adèle HaenelHéloïse
Luàna BajramiSophie
Valeria Golinogrófnő
Armande Boulangertanítvány
Michèle Clémentparaszt
Cécile Morelnő a tűz mellett
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Novecento 

Szép film, lassú, lírai, pazar színészi alakításokkal. A vége, a legutolsó jelenet csodálatos, egészen olyan, mint a Szólíts a neveden befejezése. A hatása azután is velem maradt, hogy a moziból kijöttem. Néha egy film után elfogja az embert az a fura érzés, hogy mi ez a városi nyüzsgés, hogy tudnak emberek azon a világon kívül is létezni, ahonnan épp visszatértél, miért nem érti senki ezt a (jóleső) melankóliát és egyben nyugalmat, ami elkapott. Na ez a film pont ezekkel az érzésekkel hagy magadra.

OhAhoyIamASloth

Mindig nagyon szélsőséges vagyok a kosztümös filmekkel. A Jane Austen feldolgozásokkal a világból ki lehet kergetni. De mostanság valahogy csak megtalálják a módját, hogy bevonzanak (a női sorstörténetek a gyengéim) mert a Kedvenc és a Kisasszonyok után ez is nagyon bejött valójában.
A film képi világa nagyon sokat adott hozzá a hangulathoz, ahogy a két főszereplő színvilága is, az egyik mindig kék a másik meg vörös stb.
A történet édes-keserűsége és a gyakran nagyon apró gesztusok, amik sokkal többet tudnak visszaadni, mint a hosszú monológok és megkomponált jelenetek, egy gyönyörű szerelmi történetet fest le.
A végén az utolsó jelenet valóban nagyon erősen Szólíts a neveden érzést keltett, de illet is hozzá szóval nem tudnám negatívumként felállítani.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján