Plasztik szerelem (2007) 96

Lars and the Real Girl
106' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 2 jelölés

Lars és Bianca az interneten ismerkedtek meg. Amikor Lars bemutatja testvérének és sógornőjének a brazil lányt, a család cselekvésképtelen a döbbenettől. Biancát ugyanis a legélethűbb modelleket gyártó gumibaba cégtől rendelte a szociális interaktusokban kicsit gyengécske Lars. A kisváros orvosa… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Ryan GoslingLars Lindstrom
Paul SchneiderGus
Emily MortimerKarin
Patricia ClarksonDagmar
Kelli GarnerMargo
R.D. ReidBock tisztelendő
Nancy BeattyMrs. Gruner
Doug LennoxMr. Hofstedtler
Joe BostickMr. Shaw
Liz GordonMrs. Schindler

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Charityy 

Abszurd, kissé beteg film, de nagyon jó. Ryan Gosling fantasztikusat alakít. Érdekes a történet és hogy milyen hamar elfogadják a plasztik csajszit. Mi pedig pont ennek az ellentetjét csináljuk a valóságban, mindenkit elítélünk már elsö látásra is.

Nyx

(6,5)
Aki szerint Ryan Gosling csak egy szépfiú, aki nem tud színészkedni, az bizonyára nem látta ezt a filmet.

Sajnos a fantasztikusan abszurd történet, a remek színészi játék és a kellemes hangulat mellett valamilyen okból kifolyólag nem volt túl kiemelkedő élmény számomra, mindenesetre egy jó kis vasárnapi program volt. Említettem már Ryan Gosling milyen jó benne?

4 hozzászólás
kkatja

Sokkal több van benne, mint amit elsőre gondolnánk, ez a film az emberek egymással való igazi kapcsolatát mutatja be, ami csodálatos lenne, ha valóban így működhetne!
Itt az első megdöbbenés után mindenki elfogadja Lars barátnőjét és a segítségükkel tud a fiú túllendülni a szociális problémáin. Emberségből csillagos ötös!
Ryan Gosling nagyot alakít a nemszépfiú szerepben is! Patricia Clarkson pedig csodaszép és nagyon bölcs háziorvos.

kamububu 

Hát ez nem tudom mi volt.
A téma mindenképpen érdekes, de nem igazán tudom hova tenni a körítést. Gagyira számítottam, és az is volt, de ahhoz, hogy igazán gagyi legyen, ahhoz túl komoly. Komolynak meg túl gagyi, mert azért valljuk be, a való életben az ilyen problémát biztos nem így reagálja le ennyi ember.
Azt mondjuk nem vitatom, hogy Gosling csodásan csinálta mindazt az őrültséget, amit csinált.

Carmilla 

A Műanyag szerető (2003) után ez egy sokkal pozitívabb guminős történet. Ez a Bianca igazán szerencsés csaj, nagyobb társasági élete volt, mint nekem, haha. A doktornő ügyesen vette kézbe az ügyet (szó szerint is), és végül is ez egy szép mese a szeretetről, a felnőtté válásról és az elengedésről.

Midnightsp

Gosling legjobb alakítása, a történet pedig nagyon bájos, de egyáltalán nem bugyuta. Megható volt, ahogy a közösség kiállt Lars mellett, amúgy meg az egész teli van poénos, abszurd szituációkkal. Érdemes megnézni. :)

lakatoszoltan01 

Érdekes a téma, kedves a megvalósítás. Az együttérző család és a nagyobb befogadó faluközösség is nagyon szívet melengető. A problémához való hozzáállás igazán irigylésre méltó gondolat lenne, ha…

Sajnos nekem itt jön a ha. Ugyanis azzal, hogy a mentális problémákat hagyták meguktól alakulni, nem biztos, hogy olyan pozitív lecsengésű lesz. Mivel a film alatt is láthatóan nagyon komoly mentális zavarokkal küzdött a főszereplőnk, ezért a jövőben ez újra és újra előjöhet sokkal erősebben és határozottabban. A film azt sugallja, hogy a közösség befogadja a másságot és az orvos pedig hagyja, hogy a beteg önmaga küzdjön meg a tévképzeleteivel. De ha folytatnom kellene a filmet, akkor minden esetben gyilkosságot vízionálnék: vagy a testvére babájában vagy a későbbi barátnőjében tenne kárt az illető, főleg ha azt nézzük, hogy Biancával is komoly és erőteljes vitáik voltak.

Szóval ha ezt a filmet nem a cukiságfaktorral szemléljük, akkor szerintem borzalmas végkimenetele lesz a már nem látható folytatásnak.

Remake

Néha ugyan leül a történet, vagy túl komolyra van véve, de megvan az íve, megvan Lars útja is és ettől jó a film. Úgy ne kezdj neki, hogy ez csak egy dilis története, hanem gondolj a régi játékmackódra, amit te is ott őrzöl a padláson, vagy az ágyneműtartóban.

krlany 

Annyira abszurd, hogy már jó.
Az ember néz egy kicsit ki a fejéből, de aztán ha elkapja a film, rendben van ez.
Igazából egy görbe tükör a kapcsolatainknak. Amin azért meg nem árt morfondírozni, még akár ennek fényében is.

AniTiger 

Ryan Gosling rajongóként vetemedtem erre a filmre, mert bár szeretem az elvont mozikat, ritkán vetemedem rájuk. Én ezt az egészet IMÁDTAM. Nagyon beteg, nagyon morbid és egyszerűen sajnáltam csóri srácot, de ez a sztori fantasztikus lett.
(Tudnám, hogy bírták ki, míg leforgatták?!)

Mélypont? Amikor összeveszett a gumibabával valami meghalt bennem… :D


Népszerű idézetek

kkatja

szomszéd: Na jó, de a templomba nem hozhatja el, nem igaz tiszteletes?
pap: Nos hát a kérdés az, ami mindig is … mit tenne Jézus?

kkatja

Karin: Hívni kellenne a kórházat, nem?
Gus: A kórházat… ezt nem engedhetem … Ezt nem hiszem el. Az öcsém komplett bolond.

kkatja

Dagmar: Pedig valóság. Nagyonis az. Odakint ül.

kkatja

Gus: … és mindenki rajta nevet majd.
Dagmar: Meg magukon.

kkatja

fodrász: … na és mit szólnátok mondjuk egy frufruhoz?
Margo: Nekem tetszik, csodálatos.
fodrász: Biztos? Mert visszanőni már nem fog.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján