Párducbébi (1938) 24

Leopárd kisasszony · Bringing up Baby
102' · amerikai · romantikus, vígjáték

Katharine Hepburn rendkívül sokféle szerepet alakított mind a színpadon, mind a filmvásznon. Drámai erővel formálta meg az irodalom nagy klasszikusainak nőalakjait, de szívesen komédiázott is. Hogy mennyire értett a humor nyelvén, arra bizonyíték ez a fergeteges vígjáték, ahol Cary Grant oldalán… [tovább]

angol

Szereposztás

Cary GrantDavid
Katharine HepburnSusan
Charles RugglesHorace Applegate őrnagy
Walter CatlettSlocum kapitány
Barry FitzgeraldAloysius Gogarty
May RobsonElizabeth Random néni
Fritz FeldDr. Fritz Lehman
Leona RobertsHannah Gogarty
George IrvingAlexander Peabody
Virginia WalkerAlice Swallow

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Theana 

Tiszta, leplezetlen komikum agymozgató és kimerítő szócsatákkal. Grant és Hepburn között nagyon jó a kémia, egyszerre vonzották és taszították egymást. Susan nyomul ezerrel, borzasztóan kitartó személyiség, olykor hisztis, de nagyon szórakoztató, sok humor forrása. David pedig mindenáron véd és hárít. Katharine esetében tűnt fel különösen, hogy milyen folyamatosan játsza ezt a szerepet, minden mozzanatával abban az adott jelenetben van, mintha ő maga lenne Susan és ez a karakter. Ámulva néztem. És amikor rákiált a rendőrre a cellában, és el kezd kacérkodni és gúnyolódni vele? Hah.
Olvastam, hogy Hawks kihúzta a sok romantikus vallomást és párbeszédet, és azt kell mondjam, hogy nagyon jót tett az összképnek, mert noha érződik rajta, hogy egy kialakulófélben lévő románc van a középpontban, egyáltalán nem vesz el a szórakoztatásból, mert a kalandra fókuszál és a csittcsettre, a folytonos összezördülésre a főszereplők között, ami a dinamikáját adja az egész filmnek. Hogy intenzív, hogy odakap, hogy fordulatos és hogy mindig történik valami Susan közelében. Hiszen nem tud a hátsóján megmaradni. Az utolsó jelenet volt a cseresznye a habtortán. Finom ízt hagyott maga után.
Az elején nem tudtam azonnal bekapcsolódni a filmbe, úgy éreztem, mintha lemaradtam volna három kávéval a szereplőktől, akik benyomhattak vagy ötöt, olyan energikus és impulzív volt a páros. Helyenként kissé fárasztó a korai humora, mint amikor Susan kijelenti, hogy tud magára vigyázni, erre hátraesik a faágban. Minden jöttment, alacsonyabb százalékú, gyenge popcorn mozival ez szembe jön velem, sajnálom, a mai kor gyermeke vagyok, sokszor láttam már. Viszont a heves szócsaták mellett az el-elejtett referenciamegjegyzések nagyon tetszettek, mint a Mickey the Mouse. De ami biztosan megmarad bennem, az Susan magassarkú jelenete, amikor eltörik az egyik sarka a cipőjének és el kezd hintázni a lábán, hogy a domb oldalán született. Ki találta ezt ki? Nagyon klassz!
Ó, és majd elfelejtettem! Még jó, hogy nem vették le Cary Grantről a szemüveget. Ő a korai Jude Law!

Charming

Ebben a filmben láttam először Katharine Hepburnt és Cary Grantet szerepelni, és azt kell, hogy mondjam, mindkettejüket sikerült azonnal megkedvelnem. Kitűnő komikus alakítást nyújtottak, alig várom, hogy más munkásságukat is láthassam :)


Népszerű idézetek

Theana 

(Reading letter about new leopard.)
Susan Vance: „He's three years old, gentle as a kitten, and likes dogs.” I wonder whether Mark means that he eats dogs or is fond of them?

Theana 

Susan Vance: You've just had a bad day, that's all.
David Huxley: That's a masterpiece of understatement.

Theana 

(Susan wearing a single heeled shoe and limping.)
Susan Vance: I was born on the side of a hill!

Theana 

Mrs. Random: Well who are you?
David Huxley: I don't know. I'm not quite myself today.
Mrs. Random: Well, you look perfectly idiotic in those clothes.
David Huxley: These aren't my clothes.
Mrs. Random: Well, where are your clothes?
David Huxley: I've lost my clothes!
Mrs. Random: But why are you wearing these clothes?
David Huxley: Because I just went gay all of a sudden!
Mrs. Random: Now see here young man, stop this nonsense. What are you doing?
David Huxley: I'm sitting in the middle of 42nd Street waiting for a bus.

Theana 

David Huxley: Now it isn't that I don't like you, Susan, because, after all, in moments of quiet, I'm strangely drawn toward you, but – well, there haven't been any quiet moments.


Hasonló filmek címkék alapján