Ovizsaru (Ovizsaru 1.) (1990) 269

Kindergarten Cop
111' · amerikai · akció, vígjáték 12

John Kimble négy éve dolgozik azon, hogy a gátlástalan dílert, Cullen Crispet hűvösre tegye. Crisp végül egy gyilkosság során lebukik, ám a kelleténél hamarabb szabadul a sittről. Miután végzett a koronatanúval, bujkáló felesége után ered, hogy fiát elrabolja. John Kimble és társa mindent bevet,… [tovább]

angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerJohn Kimble
Penelope Ann MillerJoyce Palmieri / Rachel Crisp
Pamela ReedPhoebe O'Hara
Linda HuntMiss Schlowski
Richard TysonCullen Crisp, Sr.
Carroll BakerEleanor Crisp
Cathy MoriartySylvester anyja
Joseph CousinsDominic Palmieri / Cullen Crisp, Jr.
Christian CousinsDominic Palmieri / Cullen Crisp, Jr.
Miko HughesJoseph

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

chocolate

És most már mindenki tudja, hogy a fiúknak mije van, és a lányoknak mije van. :D

1 hozzászólás
Honey_Fly 

Most néztem századszor kb, de először angolul. Az ikonikus mondatok magyarul frappánsabbak, de azért angolul is elhangzik egy-két igazán vicces eresztés. A film maga nekem továbbra is az egyik kedvenc vígjátékom.

Lilla99 

Annyi ikonikus mondat hangzik el ebben a filmben, hogy ha most elkezdeném leírni, akkor talán még holnap sem érnék a végére. A gyerekek hatalmas figurák, mindegyik nagyon vicces és igazi kis szókimondó. A filmnek pedig ez hozza az alap humorát, amilyen lazasággal a gyerekek beszélnek és viselkednek. Egyszerűen zseniális. Emellett én nagyon szeretem természetesen a történetet is, ami miatt John óvóbácsinak áll. Aztán a végére spoiler. Összességében egy nagyon szuper vígjáték ez, amit bármikor képes vagyok újranézni mert mindig röhögőgörcs lesz számomra a vége. Vagyis…az egész családnak.

Ancsúr 

Egyszerűen csak azt tudom mondani, hogy megunhatatlan! :D És ez jórészt a kisgyerekeknek köszönhető. Hihetetlen, hogy mennyire fel tudja dobni bármelyik filmet egy gyermek szókimondása. És akkor még nem is beszéltünk egy egész osztályról!

andy332488

Jópofa film, van benne minden. :D És nem az a „túl vicces akar lenni, ezért számomra inkább hülyeség” kategória, hanem a határon belül van minden szempontból. Valamennyit láttam már belőle régebben, lehet, hogy az egészet is, nem tudom, de nem igazán emlékeztem rá. Kíváncsi voltam, hogy mégis miért John lesz óvóbácsi, hamár vele megy a kolléganője is. Aztán ugye kiderült, hogy miért, és minden elismerésem az övé, hiszen nem volt könnyű dolga, meg semmit nem értett a gyerekekhez, előbb-utóbb viszont csak sikerült megoldania, hogy jó pedagógus legyen. :) A gyerekek pedig fenomenálisak voltak! :D :D

Hippoforaccus 

Schwarczi egyik gyöngyszeme, ami majdnem teljesen vígjáték egy kis akcióval körítve. Jóket lehet rajta kacarászni, de nem egy világmegváltó klasszikus.
A magyar szinkronnak pedig üzenem, hogy az a „menyét” valójában egy görény…

3 hozzászólás
Blissenobiarella 

Ha ez a film megy a tévében, a mai napig sem bírok továbbkapcsolni. Nagyon szeretem. :)

Czkitty

Egy évben egyszer kötelezően megnézendő. :)

May

Egy időben minden évben megnéztük – már nem emlékszem, hogy az őszi vagy a téli szünet kihagyhatatlan eleme volt-e. Fantasztikus!

ChEebor 

Az Ovizsaru legnagyobb erénye mindenképpen az, hogy szerez két olyan történetet, aminek semmi köze nincs egymáshoz, és majdnem hibátlanul összedobja őket egy nagy filmmé. Mert valljuk be, annak a filmnek, ahol egy kőkemény zsaru beáll óvóbácsinak, és sikeresen rendbe szedi a csoportot, bizony nem sok köze kellene hogy legyen ahhoz, hogy a menő rendőr kétségbeesetten próbálja elkapni a mentálisan erősen instabil gyilkost (és annak teljesen elmebeteg anyját), akik mindig egy még keményebb akcióval menekülnek el. De itt bizony teljesen jól össze van rakva a film. A jelenetek hangulatai nagyon jól váltogatják egymást, Schwarzi egyszerre tud elképesztően kemény és viccesen esetlen is lenni. Ahol kell, a film nyugtalanító, esetleg ijesztő, ahol kell, izgalmas, ahol kell, ott meg ténylegesen vicces. A szövege nagyon jó, rengeteg király beszólás akad benne, aminek egy elég jó részét az adja, hogy a gyerekszínészek tudtak gyerekként viselkedni, és a készítők nem erőltettek rájuk sok mindent. A mellékszereplők is egyedi alakok, főleg az igazgató (Linda Hunt alakításában) volt a kedvencem, no meg persze a hibátlanul alakított rosszfiúk, akiktől ténylegesen feláll az ember hátán a szőr. Szóval egy laza kis film, de a 90-es évekhez tökéletes volt, és szerintem ma is teljesen jól működik, érdemes megnézni.


Népszerű idézetek

Zoja009

Az én apukám nőgyógyász, és egész nap a nők puncijában matat.

11 hozzászólás
Ancsúr 

– A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk.

PAVideoStudio 

– Az óvó nénitek, Miss O'Hara néhány napra elutazott, mert fontos dolga akadt.
– Hová utazott?
– Nem rád tartozik!
– Ugye meghalt?
– Nem, Lowell, csak meglátogat valakit.
– Az halt meg?
– Nem, Lowell!
– Pedig mindenki meghal egyszer.

2 hozzászólás
Nymeria994

John Kimble: Vidd a szőnyegre a játékodat!
Emma: Én nem vagyok rendőr, hanem királylány!
John Kimble: Vidd a játékodat a szőnyegre!
Emma: Én nem vagyok rendőr, hanem királylány.
John Kimble: Vidd oda!
Emma: Jól van, na…

3 hozzászólás
Nymeria994

Kislány: Mi a baj?
John Kimble: Kicsit fáj a fejem.
Lowell: Biztosan tumor.
John Kimble: Nem tumor! Szó sincs róla. Elég volt!

GentleRain 

– Maga nős, Mr. Kimble?
– Nem, nem vagyok.
– Mama, megkérdeztem, nem nős!

GentleRain 

– Tedd ki a stukkert!
– Jó ötlet! Csak hatévesek. Mi gondom lehet?
– Most, hogy jobban belegondolok, vidd a stukkert!

GentleRain 

– Több, mint négy emberöltővel ezelőtt…
– Mikor dédapáink… Mr. Kimble, Abraham Lincolnnak több apja volt?
– Igazából kettő volt neki. Az első, az igazi meghalt.
– Gondoltam.


Folytatása

Összehasonlítás

Ovizsaru


Hasonló filmek címkék alapján