Ouija (Ouija 1.) (2014) 43

89' · amerikai · horror 16

Laine rábeszéli barátait, hogy egy Ouija társasjátékon keresztül próbáljanak kapcsolatba lépni nemrég elhunyt barátnőjükkel, Debbie-vel. A lány halálának helyszínén hátborzongató felvételre bukkannak, amelyen Debbie látható, miközben az Ouiját használja. A barátok azonnal rájönnek, hogy gonosz… [tovább]

angol

Szereposztás

Olivia CookeLaine Morris
Ana CotoSarah Morris
Daren KagasoffTrevor
Bianca A. SantosIsabelle
Douglas SmithPete
Shelley HennigDebbie Galardi
Lin ShayePaulina Zander
Sierra HeuermannDoris Zander
Claudia KatzAnya
Vivis ColombettiNona

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez egy beteg film. Egyszer nézhetős többet nem is akarom.
Ugyan olyan mint a többi hasonló film amit láttam. Azt nem mondom, hogy nem rázott ki tőle a hideg, mert igenis kirázott a hideg. Erre pazarolni az időmet felesleges volt. Szeretem a horrorfilmeket alapból ennek a sztorija is jó volt, de olyan mint a többi. A szereplők tinik akik játszadoznak egy olyan tárgyal amiről nem is tudják, hogy ez vissza felé is elsülhet. Amint kezdtek hullani az áldozatok fel is fogták mi a lényege. Utáltam azt a nőt aki átverte Laine-t pedig csak segítségét kérte és becsapta. A vége tetszett az jó volt.

3 hozzászólás
Mrs_Stark 

Tipikus sablon sztori, viszont az elejétől a végéig fenntartotta a figyelmem, ami nagyon meglepett, mert horrorfilmeknél a legtöbb esetben halálra unom magam, mire beindul a történet és cselekednek valami értelmeset a szereplők.
Valamiért egyenesen imádom, ha egy filmben egymás után hullanak a szereplők (talán ezért vagyok odáig a Végső állomás filmektől), itt is megkaptam ezt. Igazából számítani lehetett rá, hogy kik hullanak el és milyen sorrendben, illetve ki/kik maradnak a végére.
Sosem hittem a Ouija táblában, mindig is nevetségesnek tartottam a videókat és a beszámolókat róla, nos itt sem volt másképp, muszáj volt megmosolyognom egy-egy jelenetet, illetve Laine nagymamájának(?) a reakcióját, mikor meglátta a táblát.
Ennek ellenére élveztem a filmet, minden kliséjével együtt. Laine próbált megoldást találni a problémára, de ostoba mód hitt az elmegyógyintézetbe zárt öregasszonynak és elszabadította a kislány szellemét. (Egy leheletnyit meglepett a csavar, de ez is lerágott csont, hogy valójában nem az a gonosz szellem, aki elsőnek megmutatkozik. Példának okáért ott van a Démonok között második része. )
A Winchester srácok már először elégették volna a spoiler De ez nem az Odaát, ugyebár.

Hiába mondom azt, hogy nem volt egy veszélyesen rossz film, de nem hiszem, hogy újranézős lesz, másodszorra bizonyára unnám.

mandu 

Nem volt rossz, anyut egész könnyű rávenni egy film megnézésére, ha nem árulom el, hogy miről szól… Hajtja szegénykét a kíváncsiság. Akiket a félelemfaktor érdekel, azoknak annyit mondanék, hogy én tükörrel a szobámban is szépet fogok álmodni, de anyu viszont kijelentette, hogy velem egy ágyban fog szundizni, mert fél kimenni az ajtón. :D Szóval ez a két véglet lehetséges. Körülbelül csak jumpscare-ekre épít a mű, amit én baromira utálok, ezért nem adtam több csillagot. A szereplők irritáltak, az egész kiszámítható (ki gondolta volna, hogy spoiler a rossz szellem…? -.-), de egyikünk sem unatkozott – nagy pozitívum, ha horrorról van szó!

FalcoAmelia

Nincs elnyújtott bevezetés, gyorsan belecsapunk a történésekbe.
Könnyen kiszámíthatóak a fordulatok, nincsenek nagyon mély karakterek, de ebben a filmben nem is volt zavaró. Vannak benne jumpscarek, de azok sem fogják rád hozni a frászt, inkább megmosolyogtatóak.
Meglepően kellemes kis film volt, de csodát senki se várjon.
Lehet hogy csak én látom így, de szerintem a készítők sem akarták többnek beállítani ezt az alkotást, mint ami. Egy elég élvezhető egyszer nézős „light-soft-mályvacukor-pihepuhatakaró” horrorka.
Nem tudom még hogy terítékre kerül-e a második rész, majd meglátjuk.

tomi0803 

Egész kellemesen borzongató film. Egy ponton mondjuk elégé megijedtem, hogy ilyen egyszerű az egész, de szerencsére nem. A vége viszont kifejezetten tetszett. Bele se gondoltam.

AniTiger 

Egynek elment, de ettől sem paráztam szét magamat. Tipikus sztori: dögös fiatalok kacérkodnak a túlvilággal.

King_Diamond

Egyszer nézhető, kicsit a sablon szellemes/démonos történetnél érdekesebb témájú film. Tetszett ez a boszorkánytábla-szál, mert nem láttam még ilyet, bár nem is tervezem kipróbálni. Valahogy jobb nem belebonyolódni ilyen dolgokba, már ha tényleg léteznek..
Az összes többi dologgal kapcsolatosan pedig azt lehet mondani, hogy hozza, amit egy ilyen jellegű filmnek hoznia kell. Vannak benne ijesztgetős jelenetek, ahol meg is lehet olykor ijedni. A szereplők nem rosszak. A zenei hatások remekül illeszkednek a hangulathoz és a jelenetekhez, valamint a magyar szinkronnal sem volt problémám. Láttam, hogy készült már néhány film ebben a témában, amelyben szintén ilyen tábla van, lehet, hogy idővel majd megnézem azokat is. És majd ennek a második részét is, mert az IMDb szerint jövőre az is jön. A tábla miatt kicsit jobban tetszett, mint egy közepes, átlagos horror/thriller.
6/10


Folytatása

Összehasonlítás

Ouija


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján