Neon Genesis Evangelion: Az Evangelion vége (1997) 22

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion · Shinseiki Evangelion Gekijouban: Air / Magokoro o, Kimi ni (新世紀エヴァンゲリオン劇場版 Air / まごころを、君に)
90' · japán · akció, sci-fi, animációs, dráma, anime, kísérleti film, művészfilm

SEELE nem hagyja annyiba a NERV sikereit. Támadást indít a központ ellen. Nem bízzák a véletlenre, ugyanis minden egységüket a központra küldik. Shinji megtörve elbújik a NERV központban a többiek elől. Miután a katonák bejutnak a létesítménybe, kíméletlenül elintéznek mindenkit, akik az útjukba… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Ogata MegumiIkari Shinji (hang)
Mitsuishi KotonoKatsuragi Misato (hang)
Yamaguchi YurikoAkagi Ritsuko (hang)
Hayashibara MegumiAyanami Rei (hang)
Tachiki FumihikoIkari Gendou (hang)
Miyamura YuukoSouryuu Asuka Langley (hang)

Kedvencelte 8

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Érdekes, de míg a tv-sorozat maradéktalanul tetszett, nekem ezzel a zárófilmmel pont az a gondom, hogy már nagyon felkészültem mentálisan a brutális befejezésre, de végül – talán pont emiatt – annyira nem éreztem erősnek. Jó, megterhelő, kemény, és történet szempontjából is méltó befejezést nyújt, szóval baj tényleg nincs vele, csak nekem valahogy a sorozat sokkal jobban bejött.

Albert_Richwick

Lakonikus leszek: miután az Eva-sorozat durvára rágta, lenyelte és kihányta a nézőt, az End of Eva könnyűszerrel fogja, és egyszerűen pépesre darálja őt. Nincs más kifejezés erre.

Azért a megnézése utáni napokra ne nagyon tervezz be semmi szociális programot, főleg ha a sorozat után közvetlenül nézed.


Népszerű idézetek

Babú

Ikari Gendou: I didn't believe that anyone could love me. I never deserved to be loved.
Nagisa Kaworu: So, you were running away. And you rejected the others around you, so there was no chance you would ever be hurt.
Ikari Yui: And you were terrified by the invisible bonds that people form.
Ayanami Rei: You were afraid, and so you closed off your heart.
Ikari Gendou: And so, this is my retribution.


Hasonló filmek címkék alapján