Kedvencelte 2

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

rhysciar

Eszméletlen. Elképesztő, hogy emberek mire képesek, és hogy ez még mindig megtörténhet manapság. Felkavaró tartalom, felkavaró részletek – főleg ha olyan ostobák vagytok, mint én is, és rágugliztok a videókra –, és mindeközben örülök, hogy elkészítették ezt a dokumentumfilm sorozatot. Legalább felhívja a figyelmet ezekre az emberekre.
Akit egyébként érdekelnek még hasonló esetek, vagy csak szimplán a kriminálpszichológiai háttere, nekik erősen tudom javasolni youtube-on Jim Can't Swim (most már JCS – Criminal Psychology néven) videóit, remekül bemutatja a hasonló emberek gondolkodásmódját.

2 hozzászólás
Evione

Ez egy nagyon felkavaró dokumentumfilm, viszont csak ajánlani tudom. Az egész sztori nagyon beteg, és ahogy percről-percre feltárulnak a történések, egyszerűen képtelen vagy elfogadni, hogy ez a valóság és nem egy film. Nagyon durva.

Alatile

Nos, kezdjük a pozitívumokkal. A történet érdekes, izgalmas, sokrétű, bár ez főként a főszereplő érdeme(?). A történetvezetés végig fenntartja az érdeklődést, már-már filmszerűen igyekszik göngyölíteni a szálakat. És itt el is érkezünk a negatívumokhoz. HATÁSVADÁSZ és hiányos. Néha az volt az érzésem, mintha kéjes örömet okozna maguknak az alkotóknak is, hogy a fokozásokat fokozzák. És a legrosszabb, hogy a legtöbb ilyen szál lógva marad a levegőben, nincs lekerekítve, nincs megmagyarázva, nem viszik tovább azt a fonalat, amit felcsigázásnak szánnak. spoiler
Az önjelölt internet 'nyomozók'-ra van felhúzva az egész sztori, miközben vajmi keveset jelentett a tevékenységük a nyomozás szemszögéből. spoiler Kicsit olyan, mintha ez a csoport (vagy inkább csak a két, arcát felvállaló 'főnyomozó') ugyanúgy saját megszállottjává vált volna, mint a gyilkos.
A végén az 'üzenet' vagy 'tanulság' pedig nagyon nagyon félrement. Ha valamit ki lehetett volna tényleg hozni ebből az egész sztoriból az ez lehetett volna, szerintem: ha ilyen videókat látsz a neten, azonnal jelentsd az oldalon vagy olyan szerveknél, akiknek ez a területe és semmiképp se oszd meg mással, ne terjeszd, még segítő szándékkal sem. Ehelyett kaptunk egy hárító, csöppet sem jogos, már-már pökhendi kiszólást.
Amin még elgondolkodtam a sorozat nézése közben az az volt, hogy milyen fura, hogy a nők, akik megszólalnak mindig csak akkor érzékenyülnek el, amikor a cicákat érő erőszakról beszélnek, miközben az explicit és igen brutális gyilkosságról semlegesen nyilatkoznak. Vajon ezt teszi velünk a média vagy ez már a média erőszakábrázolása előtti időkben is így volt? spoiler A védtelen, ártatlan állatkák elleni erőszak miért hat meg bennünket jobban, mint saját embertársaink áldozattá válása? spoiler

3 hozzászólás
zeana 

Kissé lassú folyású, de érdekes dokumentumfilm egy szörnyen torz elme tombolásáról. Döbbenetes az a kutatómunka, amit Baudi, John és sokan mások végeztek a 18 hónap alatt. Le a kalappal előttük!

interstellarcloud

nehéz lenne megfogalmazni, hogy mennyi minden járt a fejemben ebben a három+ órában. inkább meg sem próbálom, mert nem ez a lényeg.
spoiler

piciszusz 

Valaki ajánlotta instán, hogy ez jó, ezért néztem meg. Nekem mint film nem tetszett, iszonyat hatásvadász volt és felidegesített szinte folyamatosan. A sztorija viszont iszonyú szomorú és undorító.

Imoran 

Bűnügyi doku létére nagyon jó volt, mindvégig lekötött, bár az állatvédők kicsit túltolták magukat, szerintem vannak annyira egoisták, mint Luka, de lehet hogy csak én éreztem így. Az internetkávézós fickó jóval szerényebben nyilvánult meg, pedig hát…nincs spoiler.
Azért meg kell hagyni, Luka elég zseniálisan építette fel az egészet, de persze nem jár érte a fejsimi. Sajnáltam szegény Jun Lint, nem sok részvétet kapott a filmben.

DeadBite

Mint mini-dokumentumsorozat nagyon jól működött,a sztori is elég érdekes volt ahhoz,hogy ez bemutatásra kerüljön.Nagyon nem fogok hosszú értékelést írni,mert szerintem ilyenekre nem is nagyon lehet.Ilyenkor mindig az jut eszembe,hogy milyen beteg emberek járnak köztünk.Luka terve egyszerre volt zseniális és borzasztó,de talán az a legszörnyűbb,hogy szimplán a hírnévért csinálta,mert baromi nárcisztikus és hiú volt és végül ez is lett a veszte.A tanulság pedig mindenekelőtt a címben rejlik:Don't F**k With Cats.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján