Kedvencelte 4

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

dalmushka 

Nem volt ez olyan rossz dráma mint ahogy mondják. Bár a történet néhol unalmas volt, sokszor meg túl gyorsan haladtak a szálak de így is élveztem amit láttam. A színészek nagyon jók voltak és nagyon szerettem a kémiát a főszereplő páros között. Annak külön örültem, hogy a női főszereplő igazán badass volt. A látvány is szuper és a kis animációs részletek nagyon-nagyon eredetiek voltak benne. Az OST is nagyon jó, mai napig hallgatom. A dráma vége bár nem a legjobb de láttam ennél sokkal rosszabbat is úgyhogy megtudtam békélni vele. Egy nap szeretném majd újra nézni, hátha akkor mégjobbam fog tetszeni.

Napsi 

Lassan egy éve láttam, azóta örök kedvenc c-drama. Kegyetlenül jó. Sose untam, már az első epizód elei ismertető levett a lábamról. Az opening a második legjobb, amit valaha hallottam (youtubon van férfiváltozat, az is remek), az ending nem maradt meg. A CGI legtöbbször szép, de van egy barlangos jelenet, ahol nagyon nem. Az akciójelenetek koreográfiája dinamikusspoiler. A díszletek, a tájak, a jelmezek gyönyörűek, a színészi játék lenyűgöző. Ritkán sírok sorozatokon/filmeken, de itt kb. minden mellékszál lezárását megkönnyeztem. És igen! A mellékszálakat mind rendesen lezárják, nem fogom a fejem a végén, hogy itt meg mi történt? Valamint a mellékszereplők nem levágni való ágyútöltelékek, még a főszereplőkkel szemben állók se. Megérthetőek és stílusosakspoiler. Egyszerűen senkit se tudtam utálni, ami ritka.

Kegyetlenül jó, mert kegyetlen. Habár elsősorban romantikus, és varázslat is szerepel benne, nem felejti el, mikor és hol játszódik. A világépítsében nincs rózsaszín köd. Földhöz ragadt, mindenki örül, ha magát mentheti, a jóság és a kedvesség ritkán kifizetődő. Korrupt tisztviselők, hataloméhes uralkodó, rabszolgaság, tömegeket pusztító járvány, a gyengék és elesettek kihasználása, vérbosszú, gyilkosság haszonért vagy puszta élvezetből, az emberbőr különböző felhasználásai… Nem éppen humoros dolgok, és a sorozat se könnyed.

Ez nem egy tanmese jóról és gonoszról. Ez egy történet arról, hogy nemcsak az emberek szürkék, de még egy cselekedetet se lehet így bekategorizálni. Ez egy történet arról, hogy a világ kegyetlen. Arról, hogy ne idegenekkel törődj, mert ők se fognak veled. Arról, hogy magad védd, és azokat, akiket szeretsz, akik fontosak számodra.

A vége: spoiler


Népszerű idézetek

Napsi 

Cha Luo: *összetör egy teáscsészét* Ez volt a kedvenc csészém!
Névtelen árny: *ő hozta a csészét, földig hajol* Kérem, könyörüljön rajtam!
Cha Luo: Edd meg a darabokat! Ha megeszed, meghagyom, az életedet. EDD!

1. évad 5. rész
Napsi 

Chang An: Guihua városban az a szabály, hogy a bukottaknak nem jár kezelés.

1. évad 5. rész
Napsi 

Cha Luo: Guihua városban a leányok és árnyaik között nem lehet szerelem. Ugye észben tartod, Mei kisasszony, ezt az aprócska szabályt?

1. évad 4. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján