Megérzés (2007) 217

Premonition
96' · amerikai · dráma, fantasy, thriller, rejtély 16 !

Linda Hanson takaros házban él, otthon szerető férje és két csodálatos lánya várja. Élete idilli boldogságban telik – egészen addig a napig, míg meg nem kapja a hírt, hogy férje, Jim autóbaleset áldozata lett. Linda számára ez a legszörnyűbb, amit csak el tud képzelni. Vagy tényleg csak képzeli?… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Sandra BullockLinda Quinn Hanson
Julian McMahonJim Hanson
Shyann McClureMegan Hanson
Courtney Taylor BurnessBridgette Hanson
Nia LongAnnie
Marc MacaulayReilly sheriff
Kate NelliganJoanne
Irene ZieglerMrs. Quinn
Amber VallettaClaire
Peter StormareDr. Roth

Kedvencelte 34

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Érdekes film, értem is a lényegét, ugyanakkor nem igazán jött át. Vannak jó jelenetei, de kicsit elhúzták és eltúlozták; pedig nem hosszú film. Sandra Bullock gyönyörű ebben a filmben is, Julian McMahon viszont totál feledhető.

Alexandra

Sandra Bullock és Julian McMahon miatt is szeretem. Persze nem csak miattuk. Remek film kellő izgalommal és borzongással. Nálam nagyot ütött.

MrsCumberbatch 

Nem jött át. Nem tudom, hogy azért mert hajnalban néztem, vagy mert tényleg rossz a film, de igazából a végén csak ültem és pislogtam, hogy Akkor most mi van? Akkor most mi volt a valóság? Pedig a történet jó, a szereplők jók, de ezt most nem sikerült átadni.

Mentavirág

Szerettem volna több csillagot adni neki, de egyszerűen nem megy. Maga a film alapötlete érdekes, de nekem sok volt benne a logikai bukfenc ahhoz, hogy ennél jobban tudjam élvezni. A színészek játéka nagyon ott van a szeren, de sajnos ettől még nem válik kevésbé idegesítővé az általuk alakított karakter. Linda ráadásul buta is volt, mintha nem tudna egyszerűen kettőig sem számolni, olyan döntéseket hozott… Egynek elment, de nem hiszem, hogy valaha is még egyszer ráfanyalodom. (Ráadásul több volt benne a dráma, mint a thriller.)

victoria_m997

Nem volt rossz. A káosz viszonylag gyorsan renddé varázsolható volt számomra, elég hamar megértettem mit is akar tőlem ez a film, mit is akar közölni: a sorson nem lehet változtatni. Nincs második esély. Át is jött, de rengeteg részlet tök felesleges volt bele, és értelmetlen is. Jó elgondolás, megvalósításbajokkal.

Lunemorte 

Kissé zavarosra sikeredett a vég is, a bájgúnár koma is irritált, na meg a nagy terve…A filmnek olyan üzenete van, hogy ne remélj.

brena

Jujj de tetszett ez!Borzongás,izgalom és Sandra Bullock!Príma!

csokidani 

Maga a sztori az rendben van. Ötletes és szövevényes de nem lekövethetetlen.
De a filmes nyelvezet nagyon gyér. A szemet nem gyönyörködteti semmi. Nagyon elavultnak érzem a rendező és az operatőr munkáját és ez sokat levesz nálam. Kb olyan mintha a 90-es évek elején készítették volna.
Illetve a vége nekem már nagyon nonszensz és ostoba volt, és ez eléggé bosszantott.

hankman 

Igazából nem tudtam mire számítsak a film kezdeténél, úgy tűnt, hogy nehézkesen indult, közben jó alaposan megismerhettük a főszereplő párocskát. Ház, család, két szép kislány, idilli élet, minden, ami kell.

Aztán jön az arcon csapás, a sokk. spoiler Tetszett Sandra Bullock alakítása, mert az érzelmek és állapotok széles skáláját mutatja meg, bánatot, haragot, gyűlöletet, közönyt és örömet remekül visszaadja. spoiler

Mivel tényleg semmit nem tudtam a filmről, innentől kezdve elég zavarosnak tűnő események indulnak be, ami a film lényegét adja. Szerintem bár látszólag káoszos a film, mégis jól felépített. spoiler

Nem hibátlan film, nem is kifejezetten izgalmas, mert van benne bőven üresjárat, sőt egy ponton kifejezetten unalmas, de az első benyomás, amit okoz, kárpótol. spoiler

Ami miatt jó volt, hogy a vége teljesen megjósolhatatlan volt, menet közben ide-oda billegett a mérleg nyelve, és bizony valahogy a két verzió közül, azaz a két szék közül seggre estem. spoiler

Szóval számomra a színészi alakítás, az élmény, amit a megkavart történet első benyomásra nyújtott, a folyamatosan változó lehetőségeket kínáló végkifejlet és maga a vége felfelé húzzák a mércét, az időnként unalmas és lapos események ellenére is.

Morn

Alapvetően szeretem az ilyen témájú, zavaros, kusza történeteket, de itt nem működött. Nem volt bajom Sandra Bullockkal, az ő színészi teljesítményével. Sajnos azonban ez sem kárpótolt a sztoriért. Lehetséges, hogy a fő üzenete az volt, hogy a sorson nem lehet változtatni, akármilyen eszköz is áll a rendelkezésünkre azért, hogy mégis megpróbáljunk módosítani a történteken. Akármi is volt a cél a filmmel, nekem nem jött át. Inkább csak zavart, idegesített, néhol untatott, és még Julian McMahon látványa sem tudott teljesen kárpótolni. Inkább elővettem közben a színezőmet, hogy valami értelme is legyen annak az időnek, amit erre a filmre fordítottam.


Hasonló filmek címkék alapján