Matilda, a kiskorú boszorkány (1996) 133

Matilda
98' · amerikai · vígjáték, fantasy, családi 6

Matilda nem mindennapi kislány. Sőt, inkább különleges. Bár vannak, akik flúgosnak mondanák vagy rettentőnek vagy elviselhetetlennek, esetleg borzasztó okosnak. Ahhoz képest, hogy egy szélhámos természetű használtautó-kereskedő és az ő használt autóihoz hasonló felesége gyermekeként látta meg a… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Mara WilsonMatilda
Danny DeVitoMr. Wormwood
Rhea PerlmanMrs. Wormwood
Embeth DavidtzMiss Honey
Pam FerrisTrunchbull
Kiami DavaelLavender
Paul ReubensBob FBI-ügynök
Tracey WalterBill FBI-ügynök
Brian LevinsonMichael 'Mikey' Wormwood
Jon LovitzNyereményjáték házigazdája

Kedvencelte 22

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

mazsolafa

Aranyos, csak ahhoz képest, hogy gyerekeknek szóló film, eléggé elszaladt a szinkronnal a ló és csak úgy záporoznak a csúnyábbnál csúnyább kifejezések. (A húzzátok ki a beleteket a kanapémról még a kedvesebb és enyhébb a mondatok között.)

Lahara

A magyar cím gáz, semmi boszorkányos nincs benne, mindössze az elméjével mozgat dolgokat, de nem is ez a fő motívum. És nem emlékeztem, hogy amerikai. A könyvre emlékeztem, az meg angol. :/

Noryyy

Nagyon bájos történet… kár, hogy rém egyszerű, mint egy faék (tudom, hogy mesekönyvből lett adaptálva, de akkor is…)

eszter_m 

Bájos volt, imádtam.
Már értem a tumblr-t Miss Honey kapcsán. Igazuk van.

Kedy 

Régen is láttam már, de újra megnéztem, most is tetszett spoiler. Nagyon idegesít Matilda családja, de pont ezért olyan életszerű számomra a film. Kb. én is úgy érzem magam, mint ő, igaz nem a családom körében, hanem egyáltalán a társadalomban.

Chris90 

A Matilda az egyik legkedvesebb Roald Dahl-regényem a Szofi és HABÓ mellett. A filmet nem hiszem, hogy láttam gyerekként, mert akkor biztos, hogy imádtam volna, és többször is megnéztem volna. Így felnőttfejjel, egyszer élvezhető és szerethető volt, de nem hiszem, hogy magamtól újra megnézném. Viszonylag hűen követi az eredeti történetet, és bájos ez is, de azért teljes egészében nem tudja átadni azt a humort, ami a könyvet jellemzi.


Népszerű idézetek

Dreamer_

Ezek a könyvek egy reménykeltő és vigasztaló üzenetek közvetítettek Matildának: nem vagy egyedül!

Lady_Hope

Agatha Trunchbull: Psst! My idea of a perfect school is one in which there are no children… at all. Wouldn't you agree, Miss Honey?

bfg3

Mrs. Wormwood: Életem porbafingó csillaga, mit csináltál a hajaddal?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján