Lovely Writer The Series (Lovely Writer) (2021–2021) 6

Lovely Writer / Dozens to Kiss · นับสิบจะจูบ
65' · thaiföldi · dráma, romantikus, sorozat 15
1 évad · 12 rész

Gene egy hivatásos író, aki egy nap azt a kérést kapja a kiadójától, hogy próbálja ki magát más műfajban is, nevezetesen, a BL-ben (fiúk közötti szerelem). Gene elfogadja a felkérést, ír is egy Y regényt, ami hatalmas népszerűséget hoz neki. Akkorát, hogy a regényből BL-sorozat is készül.
[tovább]

thai · angol

Szereposztás

Kao Noppakao DechaphatthanakunNubsib
Up Poompat Iam-samangGene
Bruce Sirikorn KananurukAoey
Kenji Wasin PanunapornHin
Chap Suppacheep ChanapaiSaymork

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

crissy 

Valamiért ennek a sorozatnak 0 elvárással futottam neki. Úgy voltam vele, hogy oké, érdekesnek tűnik a témája, viszont tuti tele lesz egy csomó klisével, ami valljuk be, így is volt, és biztos voltam benne, hogy a jó öreg, bevállt thai BL recept alapján épül majd fel ez is.
Nagyjából ez meg is történt, hiszen volt egyetemista szereplőnk igaz, nem az egyetemista életről szólt a sorozat, de a könyv, amiről készítenek a sorozatban sorozatot, az persze, hogy mérnöki egyetemistákról szól :DD, volt szerelmi háromszög spoiler, volt egy kis húzavona a főszereplők között, ítélkező szülők, sztereotipizáló haverok, és képzeljétek, még tengerparti kirándulás is volt :DD spoiler.
Számomra viszont mégis hozott sok olyan új dolgot nyújtott, amire tényleg nem számítottam. Rávilágított nagyon sok problémára, ami általában éri a BL sorozatok világát, főként a fanservice problematikus része, a fujoshik, az olyan szálak túlromantizálása, mint a részeg/engedély nélküli szex stb., és elgondolkodtatott arról, hogy a sok színész, akik bevállalják a BL sorozatokat mennyi mindenen kell keresztülmenjenek, mikor a rendező rájuk szól, hogy nem elég vad, nem elég érzéki a csók, csinálják jobban, na meg a kiadó mekkora nyomást fektethet a BL írókra a valós életben is… Kiráz a hideg attól a görbetükörtől, amit nyújt ez a történet, és már csak ezért a szálért is érdemes adni egy esélyt neki.
Na de hogy ne csak a BL világ kritizálásáról beszéljek, muszáj szót ejtenem a fő párról, Nubsibról és Gene-ről, hiszen rég találkoztam egy ennyire jól passzoló párossal. Igaz, Nubsib sokszor lehet sok, Gene meg sokszor lehet kevés, de mindketten olyankor teljesedtek ki, amikor a legkevésbé számított rá az ember. Nubsib nekem az egyik kedvenc karakteremmé vált, nagyon megszerettem őt. S persze, hogy kellett a sztorihoz egy Aoey is, akinek spoiler, de tény, hogy ő, mint Nubsib sorozatbeli párja, kellett a sztorihoz. Elég, ha végignézzük az összes BL színészt, mennyit szerepelnek együtt a sorozatuk után. Sőt, akkor ne is menjünk olyan messze, nézzük meg Kaot és Upot – pont azt csinálják, amit a sorozat kritizált. Úgyhogy akármilyen utálatos legyen Aoey, szerintem ő a sorozat egyik kulcsszereplője.
Igazából nagyon szerettem a sorozatot, de nem tudok 10 pontot adni neki. 9 pont, mert a részek indokolatlanul hosszúak, illetve azért, mert sok konfliktust sokkal könnyebben is megoldhattak volna, de na.
Szerintem a BL sorozatok közül ez egy kiemelkedő darab. Mindenképpen nézzétek meg, mert cuki is, és amikor kell, komoly is.

Baly 

Vacilláltam a 7-en, de a sok hülyeség ellenére sok pozitív dolog is volt benne. Például a coming out részét baromira jól kezelték, le a kalappal.
Aztán én nagyon szeretem az ilyen múltban történt dolgokat, amik később derülnek ki, úgyhogy ez a része is tetszett, és megértjük nagyrészt, hogy Gene elsőnek miért akadt úgy ki, vagy hogy Nubsib miért tett némasági fogadalmat azután, hogy azt mondta, megmagyarázza! xD
A kémia nem volt 100% nekem, de nagyon lehetett érezni, hogy szeretik egymást.

Az abszolút gáz az egészben spoiler volt, és már nagyon sok volt a végére a srác… még mindig azt gondolom, hogy ez a személyiség egyszer majd átalakul(na), de nyilván nem ez a sori fő témája, de ettől függetlenül baromira megmérgezte az egész történetet.

Amúgy nem értem mire fel voltak ezek a hosszú részek a vége felé, a fele csak a semmibe bámulásról szólt a drámaiság miatt és én személy szerint ezeket nagyon unom xp
Viszont! Az utolsó részben, spoiler
Az a három történet meg xDDD Hát az már tényleg csak töltelék meg egy kis plusz volt. Nem nagyon lehetett komolyan venni xD spoiler
Viszont a legeslegvége.. annyira nem vagyok odáig az ilyen befejezésekért, de ennél most tényleg ez volt a legtalálóbb :)

Összességében: mikor elkezdtem nézni, akkor emlékszem, hogy baromira felfelé ívelt a sori és tökre vártam, tetszik ez a páros ^^ Aztán a kétharmadától kezdett visszaesni… ha csak ezt kellene értékelnem, akkor nem adtam volna meg még a 7-et sem…


Népszerű idézetek

Baly 

Gene: Ohoo the male lead is so fierce. I wonder who played it.
Nubsib: Yes and I wonder who wrote it.

1. évad 10. rész

Hasonló filmek címkék alapján