Lopakodó lelkek (2004) 118

3-iron · 빈집 (Bin-jip)
88' · japán, dél-koreai · dráma, romantikus, krimi !

1 díj · 2 jelölés

Egy fiatal hajléktalan férfi, esténként a nyaralás okán átmenetileg üresen maradt házakban alszik, de cserébe mindig tisztességes házimunkákat is végez. Azonban egyszer összetalálkozik egy gyönyörű nővel.

koreai

Képek 1

Szereposztás

Jae HeeTae Suk
Lee Seung YeonSun Hwa
Kwon Hyuk HoMin Gyu
Park Ji AJee-ah

Kedvencelte 45

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Debut

A képzelet és valóság között félúton lopott csók a legédesebb!

2 hozzászólás
Dreamborder

Ez valami hihetetlenül különleges és megkapó film volt. Zseniális, hogy a két főszereplő egy szót se szól, mégis tökéletesen megértik egymást és mi is értjük őket. Az a fajta történet volt, ami elé leülsz és onnantól kezdve a külvilág megszűnik, te pedig csak nézed ezt a lassan folydogáló cselekményt, amelybe a zene csak még jobban beleránt. Izgulsz és próbálsz értelmet keresni, de az nem megy, esélyed sincs a film agyába belelátni. A végén pedig csak nézel és elfogadod, hogy ez így van jól. Így tökéletes.

Shad 

Hát engem ez a film most teljesen ledöbbentett:O Álom vagy valóság vajon melyik volt vagy mindkettő? Ez egy gyönyörű szerelem története volt szavak nélkül. Brutális, de a két főszereplő egyetlen egy szót sem szólt az egész film alatt, mindent csak testbeszéddel és mimikával kellett közvetíteni. Lassú, talán picit művészfilm jellegű, de hihetetlenül szép:O

krlany 

Valami hihetetlenül zseniális, csodaszép film, egyfajta mélabús hangulattal Kim Ki-duk rendezésében. A két magányos főszereplő, ahogy egymásra talál szavak nélkül, ez így is marad végig a film alatt. Némaságuk beszédesebb az összes kimondott szónál. Tanulhatnánk is tőlük, nem hiába mondta valamelyik nagy ember, hogy a beszéd a félreértések forrása. Szóval ők egy saját világot alkotnak, saját értékrendszerrel, amibe belefér, hogy betörnek házakhoz, hogy ott aludjanak, egyenek, de cserébe kimosnak, megöntözik a virágokat, megjavítják az elromlott szerkezeteket, sőt még egy halottat is gondosan eltemetnek, és közben összefonódnak. Tetszenek az allegóriák, és gyönyörű a zenéje is.

kkata76 

Érdekes film remek rendezéssel és színészi játékkal. Tényleg szürreális lett a vége… nagyon tetszett!

csokidani 

Nem tudom hogy belolem hianyzik valami vagy a filmbol, hogy azt erzekeljem, ez egy gyonyoru mozi es mestermu; mert nem hetkoznapi alkotas, az biztos.

sipiarpi 

Nem nagyon tudok mit kezdeni Kim Kiduk filmjeivel.
Nem nekem készíti őket valószínűleg.
Nem tudtam komolyan venni a lopakodó srácot sem, pedig lírai szép filmet láthatunk.
Nem nekem való a szürrealizmus.

Kicsiboszi

Nagyon szeretem ezt a filmet, olyan békés. Tetszik a szerkezet keretessége.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján