Lemming – A messzi észak aprócska ura (2017) 7

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán legfontosabb, de egész biztosan legrejtélyesebb állatfajával.

Képek 10

Szereposztás

Dolmány Attilanarrátor
Lemming – A messzi észak aprócska ura (2017)
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 1

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

alexakarola 

Egyszerűen gyönyörű a képi világa, a tájak, a felvételek az állatokról. A különböző technikákkal tényleg annyira szép, és nem mindennapi felvételeket is láthattunk, amiket az alkotóknak sikerült elkapniuk.
A lemmingeken kívül több más állatról is szó volt. A cím miatt azt hittem, hogy ez leginkább csak róluk fog szólni, de nem egészen, persze azért a lemmingek voltak a központban, ők fogták össze a filmet.

Just some random thoughts:
Már gyönyörű tájjal kezdődik és utána rögtön,istenem, ahogy kidugja a cuki fejét a hóból és mozgatja az orrát *-* És ahogy fut, meghalok xD
Egyszerűen gyönyörű ez a havas, kicsit ködös sziklás táj!!
Érdekes ez, hogy 4 évente szaporodnak el
Egyébként milyen picik, azt gondoltam, hogy egy kcisit nagyobbak.
A vörös és a sarki róka is gyönyörű.
Kevesebb, mint 400 sarki róka. :/
Tényleg gyönyörű képek minden állatról, a természetről.
A jávorszarvasok ahogy úsznak, kis édesek. Aztán ahogy átfutnak a sekély vizen. :D
Nagyon szép ez a vörös hátúszó, bár őszintén nem vagyok egy nagy hal rajongó, mármint bajom nincs velük, csak így nem tudnak lenyűgözni és nem tudok bennük igazán gyönyörködni, mint a legtöbb más állatban.
Ahogy ráközelítve eszik a lemming. *-* olyan kis cukik a rágcsálók, amikor falatoztnak.
Nem is gondoltam volna, hogy a varjú rénszarvas borjúra is vadászik. Tudom, hogy ez az élet rendje, a tápláléklánc, de mégis olyan szomorú volt látni, ahogy elragadja. :(
Ahogy a sarki róka kicsinyek játszanak és ugrálnak. :D
Jaj, erről a tájról és ahogy madarakat látok mindig az jut eszembe, amikor Izlandon megkergetett egy talán nyári lúd páros. (persze annyira nem tudtam megfigyelni, hogy azok voltak-e, mert örültem, hogy ha túlélem és el tudok futni előlük) xD
Az erdei lemming is aranyos, de a norvégiai lemming sokkal különlegesebb kinézetű, számomra ő a favorit. :D
Ahogy a nagy barna medve megijed a lemmingtől és hátrahőköl. :D
:(( Ahogy ott a tetemét vitte a víz :(
A sarki róka szépen kicselezte a vörös rókát, nagyon küzdött az életéért.
De jó volt a végén látni pár jelenetet arról, hogy hogyan is veszik fel a film egyes részeit. Le a kalappal egyébként előttük, mert nagyon-nagyon jó felvételek lettek.

dontpanic

Amikor A messzi észak animációs filmről olvasgattam, mindig szembejött ez a film is, a cím hasonlósága miatt. Mivel szeretem a „messzi északot”, gondoltam, akkor nézzük meg ezt is.

Tengerimalac gazdiként nem tudtam nem a saját kisállataimat látni a lemmingekben – hihetetlenek a hasonlóságok – még ha különbségek is vannak azért. Így persze nehezemre esett azt látni, amikor a lemmingeket elkapja a ragadozómadár, vagy belefulladnak a folyóba. Jó emlékeztető volt ez arra, hogy bizony, a természet körforgása ilyen, és az állatkák eredeti közege, nem a pihepuha takarókkal kibélelt ketrec.* Fene a jó dolgukat. :P :)) (Egyébként tényleg elgondolkodtatott a film az állatok, más állatokhoz, illetve emberekhez való viszonyáról.)

Az én ízlésemnek lehetett volna benne még több lemming, ha már ő a címszereplő, de azt is értettem, hogy ő csak „ürügy” ennek a vidéknek a bemutatására.
Néztem, és hallgattam volna tovább is. Vannak rosszabb programok is, mint Dolmány Attila bársonyosan bugó hangját hallgatni, ahogy rénszarvasokról, rókákról és a tundra csodás világáról mesél…:))

*Mármint nem a tengerimalacoké, mert ők Peruból, egy egész más vidékről származnak eredetileg.

Timi98 

Az egyik legjobb természetfilm, amit valaha láttam, Török Zoltán és csapata igazán profi módon mutatja be ezeknek a kicsi rágcsálóknak az életét. A felvételek gyönyörűek, a lassítások és timelapsek mutatósan, a lemmingekről pedig hihetetlenül közeli felvételeket láthatunk. Rajtuk kívül még számos fajt mutat be ez a film, kár, hogy csak 50 perces. Gyönyörű, humoros, szórakoztató. Imádom.


Hasonló filmek címkék alapján