Kyokou Suiri (Kyokou Suiri 1.) (2020–2020) 12

Iwanaga Kotokót 11 éves korában elrabolta egy youkai, s bár a fél szemébe és az egyik lábába került, de megadatott neki, hogy közvetítő legyen az emberek és a szellemek világa között. Hat évvel később a lány reménytelenül szerelmes az egyetemista Kurouba, akinek segítségével különböző… [tovább]

japán

Szereposztás

Kitou AkariIwanaga Kotoko
Miyano MamoruSakuragawa Kurou
Uesaka SumireNanase Karin
Hamada KenjiTerada-keiji
Fukuen MisatoYumihara Saki
Sako MayumiSakuragawa Rikka
Kyokou Suiri (2020–2020)
Rendező
Forgatókönyvíró

További stábtagok

Gyártó
Brain's Base

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Döbbenetesen vérszegény és sokszor kegyetlenül unalmas volt. Azért került a várólistámra, mert láttam egy kifejezetten jól összerakott videót, ami sajnos, az egész történetet ismerve, az összes akciót tartalmazta. Nem azzal volt bajom, hogy több az elmélet, mint a cselekvés, hanem azzal, hogy úgy éreztem, hosszú részeken keresztül magyarázták a semmit. Mindezt tették a sótlan és/vagy irritáló szereplők. Cserébe maga az alap érdekes volt és a látvány is bejött, végig láttam benne lehetőséget, csak sajnos ez az évad egyáltalán nem bontakozott ki. A főszereplőhöz kifejezetten gratulálok; első blikkre jópofának tűnt a belevalóságával és a szókimondásával, de közben szimplán csak egy zavaró, nagyszájú, rámenős lány, akit nem sikerült megszeretnem. Kurou-kun pedig túl élettelen volt, még a karakterhez képest is. Ráadásul sokszor sántított az egész természetfeletti sztori. Elég nagy csalódásnak érzem és az is lehet, hogy túlpontoztam.

krlany 

A kiscsaj idegesítő, a csávó fura. Lehetett volna jobb is, ha a karaktereket jobban kitalálják. Ez a sellős sztori is sántít. Egynek elment, de már vártam, hogy vége legyen.

Netta88 

Kicsit másra számítottam: több akcióra és kevesebb dumálásra, de ettől még nem éreztem, hogy rossz lenne. Nem volt ez rossz, csak lassú. Amúgy a hangulata jó, kicsit hátborzongató, de annyira mégsem. A szereplők talán lehettek volna kicsit jobbak. Kotoko okos, de idegesítő is egyben ezzel a rámenősségével, és féltékenykedésével. Kurou meg lehetne határozottabb is, ha nem akar semmit a csajtól… Maga a történet úgy kb a felétől egyetlen esemény köré épült, az acél hölgy köré. Jó volt, csak valahogy többet vártam. Volt benne néhány logikai buktató is. spoiler A grafika viszont szép. A zenék sem rosszak, bár az opening nem nyerte el a tetszésem. Ha lesz 2. évad valószínűleg fogom nézni, de nem várom tűkön ülve.

at900

Nekem tetszett. Jól mutatta be azt, hogy az interneten (is) az „igazságnál”, valóságnál fontosabb az amit a többség elhisz. Jó volt ahogy a két fél megküzdött egymással logikát, hangulatkeltést, hazugságot bevetve egymás ellen. A rendőrnő remekül illusztrálta azt a „tévedést”, hogy az igazságra van szükség egy ügy megnyeréséhez. Sokszor valóban úgy tűnik, hogy világunkban nem a valóság, hanem a látszat fontosabb az embereknek. A történet lényegi része viszont beszédből állt össze ami, ilyen mennyiségben. egy animében kicsit sok volt, vontatottá tette. Egy kisregényben talán jobb lett volna. A főszereplő valóban picit idegesítő volt, de távol-keleti filmekben sokkal rosszabbak is vannak. :) Partnere nem volt egy súlycsoportban vele, inkább eszköze volt. Az ellenfele is elég kidolgozatlan volt. Szerintem Saki, a rendőrnő volt még elég fajsúlyos, ő volt a főszereplő ellenpontja néhány szempontból.


Folytatása

Összehasonlítás

Kyokou Suiri


Hasonló filmek címkék alapján