Konyec – Az utolsó csekk a pohárban (2007) 24

Emil és Hédi fél évszázaddal ezelőtt szeretett egymásba, és az eltelt ötven év elég volt arra, hogy a két ember minden pofont megkapjon a sorstól. Egy szép napon Emil kisétál a behajtóktól fenyegetett lakótelepi lakásból, és kirámolja az első útjába kerülő postafiókot. A következő… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Keres EmilEmil
Schell JuditÁgi
Schmied ZoltánAndor
Földi TeriHédi
Djoko RosićJuan
Barbinek PéterKapitány
Horkay PéterLévai
Mednyánszky ÁgiKlotild
Várnagy KatalinStefi
Szabados MihályElek

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Nyctea 

Vannak bizonyos fenntartásaim az újabb magyar filmekkel kapcsolatban, ezért mindig örülök, mikor valami igazán jót látok.
Az alaphelyzet: egy idős házaspár bankrablásra adja a fejét, aztán Szélmadár nevű csajkájukkal átszelik az országot, nyomukban a rendőrséggel. Vígjátékként van definiálva a film, de van benne minden: akció, dráma, és megható pillanatok is akadnak bőven. Bizony, 1-2 helyen előkerült nálam a zsebkendő…
Keres Emil és Földi Teri fantasztikusan játszanak, alakításuk sajátos hangulatot ad ennek a filmnek. Mindenképpen érdemes megnézni.

Thézeusz 

Ki gondolta volna, hogy 2007-ben ilyen jó filmet tudtak csinálni a magyarok… Főleg ezzel a címmel. Pláne a TV2 által. Még a vígjáték-elemek nélkül is az volna. Gyakorlatilag Natural Born Killers, csak jobb, néhány plusz réteggel. Még a stáblistazenének is teljesen Leonard Cohen hangulata volt.

István_Bene 

Az elmúlt napokban három random magyar filmet néztem meg és ez volt közülük a legszerethetőbb, a legszívet melengetőbb. Ez egy igazi utolsó nagy kaland, akár még road movie-nak is elmenne. Elképzelni is nehéz mi történik akkor amikor egy életet leélsz valaki mellett, szolgálod a hazád és a vége közeledtével az 50 éves veterán autódon kívül nem marad másod csak adóhátralékaid. Valószínűleg legtöbbünk eladná az autót és kifizetné belőle a tartozásait, de ez nem az a sztori. Főhőseink minden lehetséges szabályt áthágva veszik fel a versenyt az őket üldöző rendőrökkel, olyan dolgokat tesznek amikre sem a nézők, sem az üldözőik nem számítanak, mindvégig ügyelve arra, hogy igazából senkinek se essen bántódása és mindenközben kibontakozik a sztori kökemény drámai vonala is amiből megtudhatjuk a miérteket. Az esetenként előforduló logikai hibái és a vontatott, kissé zavaros kezdés ellenére is jár a maximális pontszám. Nézőként úgy éreztem, hogy sosincs késő az embernek belevágni és megvalósítani azt amit igazán szeretne. Eszembe jutatta, mennyire nehéz lehet ennek az idősebb generációnak, menyire nehéz lehetett saját hozátartozóimnak (ahova egyszer ideális esetben mi is el fogunk érni) úgy summázni az életüket, hogy beletörődve abba ami „jutott”, elismerés, megbecsülés nélkül, nem léptek időben. Keres Emil és Földi Teri olyan hiteles alakítást nyújtanak, úgy alkotnak egy párt mintha az a világ legtermészeteseb dolga lenne. Bevallom kicsit tartottam ettől a filmtől, a semmitmondó, vagy inkább kínosan erőletett cím és a Tv2-es gyártás nem éppen adott okot a bizalomra, és Schell Juditot sem igazán csípem, de kellemeset csalódtam benne.


Hasonló filmek címkék alapján