Kitalált utazás (2012) 1

Bitch Hug · Bitchkram
101' · svéd · dráma 16

Egy tinilánynak a New York-i életről kellene írnia, de amikor lekési az Amerikába tartó járatot, vidéken húzza meg magát és képzeletbeli élményekről ír hamis cikkeket…

svéd · angol

Képek 10

Szereposztás

Linda MolinKristin
Fanny KetterAndrea
Mathilda von EssenLinn
Adam LundgrenGustav
Antoni Norén AlménArthur
Kristoffer BerglundTennis-Dennis
Fabian FourénNeo
Jacke SjödinPapp
Susanne BarklundMamma

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Ha nem is tökéletes, de már az első fél óra után átjön, hogy mekkora szeretettel, szívvel és lélekkel készítették ezt a filmet. Az északi mozik kedvelőinek valószínűleg jó választás lehet, mert kellőképpen egyenes, rendezett, letisztult és őszinte a forgatókönyv. A rendezés kapcsán az az érzésem, hogy itt-ott kapkodó, a történetet nyugodtan lehetett volna nyújtani, ezáltal a karakterek építését is, de így is kerek tud maradni. (Szimplán nekem volt csak némi hiányérzetem). A főszereplők is igazán északi karakterek, mind küllemben, mind stílusban, a mi tűréshatárunkat, azt hiszem, itt-ott azért ez már-már feszegeti, de eltörpül a mondanivaló mellett, ezért számomra nem volt zavaró, mondhatnám azt is, hogy gyorsan megszokható.
Nagyszerű film ez a barátságról – akinek van igazi, de tényleg igazi jóbarátja, annak én szívből ajánlom, van benne néhány fontos, mélyértelmű és legfőképp életszagú jelenet, amelyek pillanatai közben nehéz higgadtnak és elfogulatlannak maradni. Némi katarzist is sikerült átélnem a sztori végső kibontakozása közben.
A színészi játékot ezúttal viszont nem tudom kimondottan pozitívan kiemelni (ezalól Fanny Ketter ragyogó játéka abszolút kivétel), mert nem éreztem, hogy az író/rendező mondanivalóját teljesen egészében megértették volna, de az is lehet, hogy csak a hűvös északi vérmérséklet képi adaptációja látható az érzelmek bemutatása során. Mindegy is.
Jó film, aki barátságról keres filmet, annak ez biztosan beépülő modul. :)
spoiler


Népszerű idézetek

Ascyra 

Kristin: Nem az vagyok, akinek gondolnak. Csak te ismersz, senki más. Te vagy a legjobb barátom. Mert amikor veled vagyok, kedvelem önmagamat.

Ascyra 

Andrea: Nem csinálom többé ezt. Többé nem hallgatok másokra. Nem vállalok több felelősséget. Nem megy. Túl fiatal vagyok! Olyan sok mindent nem tudok. Olyan sok mindent nem éreztem még. Olyan sok mindent meg akarok tenni… vagyis meg kellene. Sok hibát követtem el. Még többet kell.


Hasonló filmek címkék alapján