Karate kölyök (Karate kölyök 1.) (1984) 69

The Karate Kid
126' · amerikai · akció, dráma, sportfilm

0 díj · 2 jelölés

Miyagi, a harcművészetek idős mentora a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú alkalmas nemcsak a karate fogásainak, hanem a harci… [tovább]

Szereposztás

Ralph MacchioDaniel LaRusso
Noriyuki MoritaMr. Miyagi
Elisabeth ShueAli Mills
Martin KoveJohn Kreese
Randee HellerLucille LaRusso
William ZabkaJohnny Lawrence
Pat MoritaMiyagi
Ron ThomasBobby
Rob GarrisonTommy
Chad McQueenDutch

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, még nem láttam eddig ezt a filmet, igaz sokan mondták hogy milyen jó és hogy biztos tetszeni fog. Maga történet is érdekes és szép is volt, annyira szeretem Daniel és Mr. Miyagi barátságát, nagyon különleges, igazi barátság ez.
Maga a karatés részek is jók voltak, bár egy kicsit több is lehetett volna benne. :D
A végét gondoltam hogy ez lesz.
Szerintem egy érdekes és jó film, oké van benne egy-két fura párbeszéd de azok is inkább viccesek. :D

Nyx

Hogy imádtam én ezt ennyire?

Egy sablon underdog sztori kiszámítható végkimenetellel és gyengécske forgatókönyvvel – de mégis van benne valami annyira bájos és szívhez szóló, ami teljesen átváltoztatja az egész filmet. Én minden percét élveztem. (Sőt, titkon még reménykedtem is, hogy egy kicsit tovább tart).

1 hozzászólás
Tamás 

A címe alapján debilebb filmre számítottam, és bár viseli magán a 80as bugyuta (és általam imádott) akciófilmek stílusjegyeit, néhol kifejezetten életszagúra sikeredett. Például a szerelmi szál. Nagyon aranyos, imádtam. A karate néhol röhejes de ahol fontos, ott izgalmas és jól működik. A dialógusok meg zseniálisak. Ki kell emelnem Miyaki bácsit, aki tipikus öreg mester, csak sokkal szerethetőbb, mert adtak mélységet is a karakterének. Lehet csak rossz filmeket láttam előtte és az értékeli fel, de nekem tetszett.

LukeSkywalker 

Egy amerikai fiú és egy japán férfi megindító barátságának gyönyörű története.

desertangelable 

Gyerekkoromban nagyon szerettem. Legfőképp azért, mert mindig is szerettem volna tudni karatézni vagy valami küldősportot űzni. Emellett gyerekként lenyűgözött, hogy a senki, béna fiúból a szeszélyes öreg nagyszerű harcost farag anélkül, hogy különösebben megerőltetné magát. Azt viszont a mai napig nem értem, hogy a főszereplő srác miért tartotta olyan idiótán a kezét, mármint az ujjait, amikor felvette a küzdőpózt. Vajon direkt ,vagy a forgatáson senki nem mert szólni neki, hogy így nagyon hülyén néz ki?!

Leah 

Ez is fölösen két órás. 30-45 percet ki lehetne vágni.
Idősebb srácra emlékszek. Vagy csak én voltam kicsi amikor utoljára láttam ? :)

bfg3 

A banűlis alaptéma ellenére egész jól van összerakva.


Folytatása

Összehasonlítás

Karate kölyök


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján