Joogoonui Taeyang (2013–2013) 48

Master's Sun / The Sun of My Master / The Sun of the Lord · 주군의 태양
70' · dél-koreai · romantikus, sorozat, horror 15
1 évad · 17 rész

Dzsu Dzsungvon a Kingdom nevű hatalmas bevásárlóközpont- és szállodalánc rigolyás igazgatója, akit a pénzen kívül más nem nagyon érdekel. Hűvös számítások alapján tartja maga mellett az embereket, aszerint, ki mennyire hasznos az üzlet szempontjából. Tervei kútba esnek, amikor egy viharos… [tovább]

koreai

Képek 59

Szereposztás

Gong Hyo JinTae Gong Shi
So Ji SubJu Jung Won
Seo In GukKang Woo
LJu Jung Won (fiatal)
Kim Yoo RiTae Yi Ryung
Han Bo ReumHanna / Cha Hee Joo
Kim Mi KyungJoo Sung Ran
Kim Ji HanYoo Hye Seong (Ep.01)
Lee Yong NyeoMrs Goh
Lee Jae WonLee Han Joo

További szereplők

Joogoonui Taeyang (2013–2013)
Rendező
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 25

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Theana 

Ha jól számolom, negyedjére néztem újra. Nagyon szeretem a sorozatot, magát a történetet, a misztikumot benne, a humoros jeleneteket, na meg persze a szereplőket. Külön kedvencem So Ji Sub, akitől ez volt az első szerep anno, amit láttam, de azonnal lenyűgözött a játéka a sorozat alatt. (Feltöltöttem egy csomó gifet, haláli ez az ember!) Zseniálisan alakítja a hidegszívű és érzéketlen bunkó Joong Wont, mind a mimikájában, mind a mozdulataiban. Szóval ő az egyik fő ok, ami miatt újra szoktam nézni. Egymagában képes elszórakoztatni.
A többi szereplőről annyit, hogy a végére azért megbocsájtja az ember nekik, hogy lapáttal kergette volna őket néha. :)

Szerintem van egy nagyon egyedi jellemzője a sorozatnak, ez pedig a horrorisztikus vonal, amit az első 8-10 részig visz is, aztán a 12. epizódban van egy törés benne a sokszor emlegetett múlt miatt és a tipizált, sokszor látott “csavar” miatt. Ez már a legelső nézéskor is nagyon zavart és azóta sem tudtam vele megbarátkozni, szerintem túlságosan erőltetett lépés volt ez, hogy fenntartsák az érdeklődést a sorozat iránt.
A múlt viszont érdekes volt egyébként, azt is kicsit megpiszkálták, hogy összezavarodjon a néző, majd sokkolják ezzel a ténnyel, de nekem kifejezetten tetszett, spoiler. Jó csavar volt.
A szellemek baromi élethűek és ötletesnek tartom, hogy alig beszél valamelyik, inkább csak a külsejével ijesztget. A zene alatta pedig nagyon jól asszisztál ehhez. Fenomenális az egész OST.

Az ”első párnak” (nem tudom, hogy fordítják ezt magyarra) néha nehezemre esett drukkolni, mert a second lead iszonyatosan erős volt, de közben meg nem lehet elmenni a tény mellett, hogy Joong Won állandóan próbálkozott. Seo In Guk a másik wow ebben a sorozatban Ji Sub mellett. Két hatalmas kedvenc.

A horrorisztikus szál mellett nagyon erős vígjáték része van a sorozatnak, amit külön nagyon szeretek, mert hihetetlenül jól megírt párbeszédeket és helyzeteket írtak az írók. És itt már nemcsak So Ji Sub remekel, hanem Secretary Kim színésze is, akit iszonyatosan vicces volt követni, ahogy egyengette az utat és mint egy kisangyal az ember vállán sugdosott Joong Won fülébe. Vagy a Vice president, aki szintén nagyon vicces pillanatokat okozott.
Pár napja láttam megint az ugyanebben az évben készült The Heirs-t, úgyhogy még néha össze is hasonlítottam a Master’s Sunnal. Itt például nagyon szépen foglalkoztak minden karakterrel. Még akik nagyonnagyon mellékszereplők voltak is, a végsőkig figyeltek, hogy benne legyenek azért. Ez külön tetszett.

Gong Shil okozott a legtöbb fejfájást, mert idegesítő a felelőtlensége és összeszedetlensége miatt, ráadásul az, hogy ennyien odavannak érte… Haha, mert ez reális, namindegy. De közben nagyon szeretnivaló a makacssága miatt, olyan, mint egy bumeráng. Voltak mélypontjai (12. epizódtól heló), spoiler.
A hibái ellenére szuper egy sorozat. (A plakát nagyon fura. A keresztnek annyi köze volt a sorozathoz, mint az almának.)

Gwener 

Tetszett, nagyon tetszett…. de… azért 2x is vertem a fejem az asztalba, hogy milyen ostobák tudnak lenni a koreai forgatókönyv írok, ráadásul mindig ugyanazokat a maflaságokat művelik (mondjuk legalább mesterszinten balfékek). Tulajdonképpen már megszoktam ezeket a típushibákat – de akkor sem tudok elmenni mellettük nyafogás nélkül…. spoiler spoiler

Szóval mindent összevetve tényleg tetszett, jó volt a zene, izgalmas volt a történet – és a végére még a nagynénit is megszerettem, pedig ő azért sokszor felbosszantott.
Az is tetszett, hogy a szellemek tulajdonképpen (kettő kivételével) nem beszéltek, csak a hangjukat hallottuk. Mondjuk nekem nem voltak igazán ijesztőek, pedig nem bírom az ilyet – na jó, egyszer azért tényleg félelmetes volt spoiler

1 hozzászólás
kkata76 

Nagyon szeretem én is ezt a sorozatot, mégis csak 9 csillagot adtam rá, mikor először láttam, és most is maradok ennél. Gondolkoztam, hogy mért nem adtam tízet mikor először láttam, de a vége felé eszembe jutott. A vége nem tetszett annyira. Kissé elhúzták, és el is laposodott, valahogy elfogyott belőle az, amiért a háromnegyede annyira jó.
Az összes színészt szerettem, de leginkább persze So Ji Sub tetszett, nagyon jó ebben a szerepben. Tetszett a zene is, remek a sztori, nagyon szeretem a humorát, meg a kísértetes részeket is (és épp ezekből lett kevesebb a végére).
Azt hiszem, meg fogom még nézni párszor a jövőben is.

Shad 

Nagy bajban vagyok az értékelésnél. Az első 12 részig teljesen rendben voltam, borítékoltam a 10 csillagot, aztán minden félre siklott… Elővettek egy régi trükköt, amivel sikerült időt nyerni, de csak egy helyben topogtunk 1,5 részig…aztán végre magunkhoz tértünk újabb 1,5 rész erejéig. A 15. rész végén úgy gondoltam simán le is zárhattuk volna az egészet és azon agyaltam mégis mi jöhet az utolsó 2 részben. Hát persze, hogy Gong Shink elveszti az agyát… Nem, képtelen voltam megérteni az indokait. Noh mindegy. A 8 csillagot azért megajánlom, mert végülis a 17 részből 13 jó volt:)
Karakterek: vesszek meg nekem Kang Woo jobban bejött, bár Jung Wonnak is voltak nagy pillanatai:)) Madam Go-tól a hideg rázott, viszont a Jung Won titkára nagyon szerethető karakter volt:) Először azt hittem Yi Ryung karaktere idegesítő lesz, de aranyos volt, ahogy nem adta fel és küzdött Kang Wooért, még ha néha hisztis is volt:P Emellett le a kalappal az összes szellemünk előtt:) Voltak érdekes történetek:))
Keserédes mégis összességében nem volt ez rossz, de szerintem az utolsó 5 részt sokkal jobbra is meg lehetett volna csinálni. Több volt ebben, mint ami lett a végére:/
Kinek ajánlom? hmm aki szereti a romantikus, humoros, viszonylag kevés dráma faktor(nem kellett a szereplők alá könny elvezető:P) néha kicsit borzongató (egy-két szellemet durván megcsináltak…a babától pl kirázott a hideg) sorozatokat.

3 hozzászólás
Dreamborder

Majdnem tökéletes volt. Nekem egy kicsit túlbonyolították az uccsó két részt, de ezen kívül nagyszerű volt! Szuper színészekkel, szuper történettel. Nagyon tetszett!

Update:
Harmadszorra néztem meg ezt a sorit, azt hiszem ez azért jelent valamit. :) Valahogy az egész hangulata nagyon megfogott, így a hibák nálam abszolút nem voltak zavaróak, simán szemet tudok hunyni felettük. :) Sok-sok szuper színész erősíti a sorozatot, nagyon bírom a zenéjét és nekem a történettel sincs bajom, sőt, így harmadjára már konkrétan örülök annak az utolsó két résznek, pszichológiailag sokkal jobb megoldás volt ez így, vagy legalábbis tökéletesen értem a csajnak a szempontjait. :) Szóval marad a kedvenceim közt és jövőre ugyanitt folyt köv. :D

2 hozzászólás
IviKawaii

Kicsit többet vártam, de ez főleg azért volt, mert a horror cimke is meg lett adva a filmnél és lássuk be az ázsiai horrorok között van pár ütős, de itt kicsit tulzó ez a megnevezés, szóval olyan is megtudja nézni, aki nem szereti annyira ezt a műfajt.
Az elején kifejezetten idegesítőnek találtam a főszereplő lányt, de ahogy haladt a történet, ez megváltozott valamellyest. Nekem a zenéje unalmassá vált, annyiszor letolták már egy egy részben, de tényleg szép a dal csak én soknak éreztem. A plakátok alapján megint nagyon szép ruhákra számítottam, amikből sajnos elég kevés volt. Számomra a legemlékezetesebb közülük, az a piros, kockás darab, a zongoristás jelenetből.
Ami kifejezetten tetszett, azok a szellemek, főleg az elején (ott még volt egy, két ilyesztő rész, bár nekem a késöbbiekben is bejöttek, leginkább a kuka mellett ülő alak), de sajnos háttérbe szorult az a bizonyos horror vonal, ahogy a sztoriban előtérbe került a romantikus szál. Mondjuk lehet, hogy ez nem véletlen :D

Röfipingvin

Kellemesen misztikus, néha hátborzongató (hangsúly a néhán), és persze néha sírva röhögős. Hyo Jin remekel, és jó kis partner Ji Sub.

Melanii 

Néha majd' bekakiltam úgy megijedtem egyes jeleneteknél, de ez senkit se bátortalanítson el! :) Ritka egy jó sorozat volt és végig élveztem.

Stone

Csak So Ji Sub miatt néztem…soha többé lomantikus sorozat….

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Theana 

Ju Jung Won: If you're the sun I don't want to see morning again.

(2. rész)

Gwener 

선택을 하고 뭔가를 지킨다는 건 어려운 일일거예요. 막상 선택을 했는데 그 결과는 어떻게 될지 아무도 모르는 일이구요. 힘들게 결정했는데 더 괴로워질지도 몰라요.

Kiválasztani és megtartani valamit nehéz feladat. Még ha döntésre is jutunk, nem ismerjük döntésünk következményeit. És a gyötrelmes döntéssel lehet, hogy egy még bonyolultabb helyzetbe kerülünk.

1. évad 17. rész
Theana 

Ju Jung Won: Miért kéne félnem egy halott embertől? Az élők félelmetesebbek.

(1. rész)

Gwener 

과거의 자신과 겨루지 마라. 미래의 자신을 기대해라.
그리고 현재의 자신을 사랑해라.

Ne küzdj a múltbeli önmagaddal. Reményekkel telve tekints a jövőbeli éned felé.
És szeresd a jelenlegi önmagadat.

1. évad 4. rész
Gwener 

마음이 정직하게 불지 않을땐 통증이 답을 준다
Amikor a szíved nem mutatja meg az igazat, a fájdalom megteszi

1. évad 8. rész
Theana 

Ju Jung Won: Nem félek olyan dolgoktól, amiket nem látok vagy hallok. De az olyan dolgok, amiket látok, például téged, megijesztenek.

(2. rész)

Theana 

Ju Jung Won: Csak felejts el mindent, egy élőnek élni kell.

(2. rész)

Gwener 

산 사람은 살아야 한다
Az élőnek élnie kell

1. évad 2. rész
Theana 

Ju Jung Won: Ez volt a negyedik alkalom, hogy azt mondta, kopjak le! Számolom ám!

(15. rész)

Theana 

Ju Jung Won: A halott ember tétovázik, de végül az élő szenved.

(1. rész)


Hasonló filmek címkék alapján