Ízlésficam (2006) 5

Art School Confidential
102' · amerikai · dráma, vígjáték

Jerome, a tehetséges rajzoló a középiskolából kikerülve művészeti iskolában tanul tovább. Arról álmodozik, hogy egyszer majd példaképéhez, Picassóhoz hasonlóan a világ legnagyobb művészei között tartják számon. Mindez hamar szertefoszlik, mivel sem képeivel, sem viselkedésével nem nyeri el… [tovább]

angol

Szereposztás

Max MinghellaJerome
Sophia MylesAudrey
John MalkovichSandiford professzor
Jim BroadbentJimmy
Katherine MoennigCandace
Joel David MooreBardo
Jack OngOkamura professzor
Matt KeeslarJonah
Jeremy GuskinEno
Ethan SupleeVince

További szereplők

Ízlésficam (2006)
Forgatókönyvíró

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Tyű, telitalálat ez a film. Művészeti suliba jártam és mozogtam ilyen körökben, tök ugyanaz van, mint a filmben. A tanárok típusai (ó, Malkovich a háromszögeivel..:D), a diákok típusai,a modellek (!!), a művészethez való hozzáállás. Nagyon jól rátapintottak a lényegre, jópár vidám percet szerzett nekem.

Carmilla 

Az biztos, hogy akik művészeti suliba jártak, azok egész más szemmel nézik e filmet, és cseppet sem fognak rajta unatkozni, haha! A jellegzetes figurák (diákok, tanárok) és szituációk (ki az igazi művész, hogyan lehet érvényesülni, kinek lesz előbb kiállítása stb.) tényleg ilyenek az életben is. Na meg azok a dumák is a művészetről –, tökéletesek! Az elzüllött, elfeledett festő, meg a felkapott, ifjú titán (aki előadást tart) is emlékezetes volt. Egyedül a modelles résszel nem voltam kibékülve, egyrészt abszolút nem jellemző, hogy bombázó csajok ülnek modellt (sokkal gyakoribb, hogy ráncos vénasszonyok), és nem is szoktak így pózolni, direkt figyelmeztetni szokták őket, hogy lehetőleg egy természetes, kényelmesebb pozíciót vegyenek fel, mivel ezt – kis szünetekkel – de órákon át kell tartaniuk. Ja, és a diákok nem rögtön nekiesnek a tanulmánynak, hanem előtte pár perces kis vázlatokkal kell ismerkedni az új modellel.

Corvus_CoRex 

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam, az emberiség kiirtós rész pedig szívemből szólt… :DDD


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Jerome: Az egész emberiség túl hülye ahhoz, hogy éljen. Rohadjanak meg.

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Jerome: Mi olyan marha jó az emberiességben? Az emberek tiszta barmok. Remélem egy dögvész kiirtja az egész fajt!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Jimmy: Elhalasztod az öngyilkosságot, mert van egy vékonyka kis esély arra, talán, hogy egy napon láthatod, amint valami dicsőséges dögvész szörnyű szenvedést hoz az utálatos fajtádra.

1 hozzászólás
Carmilla 

– Nem az számít, hogy mit tudsz, hanem hogy kit ismersz!


Hasonló filmek címkék alapján