Ígérem, hogy visszatérek (2019) 5

Proxima
107' · francia · akció, dráma 12

Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah… [tovább]

angol, francia

Szereposztás

Eva GreenSarah Loreau
Matt DillonMike Shannon
Lars EidingerThomas Akerman
Zélie BoulantStella Akerman Loreau
Sandra HüllerWendy Hauer

Kedvencelte 1

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Chriss 

Eva Green zseniális, mint mindig. A film nem nagy költségvetésű szupermozi, én pont az ilyeneket szeretem. Egyszerű és őszinte. Nem a látvány van a középpontban, hanem az emberek és az ő érzéseik. Nem egyszer könnyes lett a szemem a film közben. Természetesen a „látvány” sem lett összecsapva, mégsem lopta el a „főszerepet” a színészek elől. Sajnálom, hogy Eva Green viszonylag kevesebb szerepet vállal, mert egy igazi tehetség. Itt a gyerekszínészekkel sem volt semmi probléma, mert önmagukat adták. Nem egy csavarokkal teli pörgős akció, hanem lassan csordogál, és az érzelmeket bontja ki. A tempója megfelelő, nem túloz. Betekintést nyerhetünk az űrhajós kiképzés rejtelmeibe is. A technikai dolgok és azok magyarázata is kimondottan tetszett. Én ajánlom mindenkinek, engem meggyőzött. :) Persze nem hibátlan spoiler de ettől még élvezhető.
(azt nem értem, mit keres ott a műfajok között, hogy akció… ez köszönő viszonyban sincs az akciófilmekkel – nem ölnek, nem rabolnak el senkit, és még váltságdíjat sem követelnek…)

chibizso

Az Ígérem, hogy visszatérek egy csendes, nyugodt film, amely nem szájbarágósan magyarázza el a karriert építő anyák kálváriáját. Ebben a ráérős, elmélázós tempóban is megvan az az izgalom, amellyel várhatjuk a film végkifejletét, miszerint sikerül-e Sarahnak valóra váltania régi álmát és megbékélni lánya elengedésével.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2020/09/14/igerem-hogy-visszat…

babunymph 

Kicsit furcsán vagyok ezzel a filmmel. Teljesen nem az én megszokott műfajom és témám, szóval érdekes volt nézni és ezer kérdésem lett közben az űrutazásról meg az asztronauták életéről úgy általában. Az egésznek van valami túlontúl is csendes, magányos atmoszférája, és Eva Green bár csodálatos, a karaktere nem igazán tűnt úgy, mint aki rendben van mentálisan vagy fizikailag?? Úgy értem iszonyú kimerültnek tűnt, nem győzött meg arról, hogy bármilyen szinten is elég erős hogy ő most elmenjen a Marsra… Nem tudom, ez szándékos volt-e, de nem tudtam nem megjegyezni. A fő bajom inkább az, hogy nem tudom kibogozni, mi az üzenet úgy igazán? Mert egy ideig úgy éreztem, tiszta, nevezetesen, hogy attól, hogy az űrutazást (ide behelyettesíthető bármilyen karrier vagy olyan álom, ami lemondásokkal jár) választod, nem leszel rossz anya. Viszont egy ponttól inkább ilyen se ilyen se olyan érzésem volt, Sarah nem viselkedett végső soron úgy, mint aki komolyan veszi a feladatát asztronautaként, holott ezért „mondott le” sok részéről az anyaságnak. Szóval nem bántam meg egyáltalán, hogy megnéztem, de jobbnak találtam volna, ha kicsit összeterelik a dolgokat és eldöntötte volna a film, mit is akar mondani úgy igazából.


Népszerű idézetek

Nocharity 

I've trained myself to leave this place for so long, and now that it's time to go, I've never felt so attached to it.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján