Idegen földön (2013) 34

The Immigrant
120' · amerikai · dráma, romantikus

3 díj · 1 jelölés

1921-ben járunk. Ewa Cybulska és húga, Magda hajóra szállnak, hogy Lengyelországból New Yorkba utazzanak egy jobb élet reményében. Amikor elérik az Ellis-szigeteket, kiderül, hogy Magda beteg és karanténba zárják. Ewa hirtelen Manhattan utcáin találja magát egyedül, és nem igazán tud hova… [tovább]

angol · francia

Képek 11

Szereposztás

Jeremy RennerOrlando, a varázsló
Marion CotillardEwa Cybulski
Joaquin PhoenixBruno Weiss
Dagmara DominczykBelva
Ilia VolokhVoytek
Antoni CoroneThomas MacNally
Angela SarafyanMagda Cybulska
Jicky SchneeClara
Glenn FleshlerPolitical Hack

Kedvencelte 1

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Hát ez szörnyű! Mármint nem a film, hanem a történet. Nagyon sajnáltam Ewat. Erős jellemre vall, hogy képes volt erre… spoiler Mindezt azért, hogy a testvérén segítsen. Remek testvér!

Orlando pedig maga a szőke herceg fehér lovon. Olvadtam minden szaván és minden tettén. Hogy valaki ennyire kedves és emberséges legyen… Mármár hitetetlen! spoiler

Bruno pedig… Próbálták lenyomni a torkunkon, hogy szerelmes spoiler sajnos, nem tudtam elnni. Ez csak undorító birtoklási vágy, nem szerelem… Nagy a különbség a kettő között.

Carmilla 

    Már ott sántított a dolog, hogy egy teljesen átlagos külsejű nőről próbálják elhitetni, hogy egy rendkívüli szépség, akibe mindenki első látásra beleszeret. Marion Cotillard mellett simán elmennék az utcán, de még a film mellékszereplői között is fel lehet fedezni nála szebbeket, szóval elég erőltetett volt ez a dolog, hogy az összes hapsi földbe gyökerezve bámulja, hogy de gyönyörűűű! (Amúgy Szinetár Dórához hasonlít – majdnem egyidősek is.) Ami még zavart, az a permanens szenvedő arckifejezése – mint egy rajzszögeken lépdelő Szűz Mária… Szerencsére a férfi karakterek ennél árnyaltabbak voltak, színészi játék tekintetében is.
    Ami még engem személy szerint megragadott, az egy jelenetben a folyosón látható poszter a falon: Daisy and Violet Hilton – a sziámi ikrek, akik valóban léteztek, sőt filmekben is szerepeltek! Vagyis a korszakot és a miliőt elég jól tükrözte a film.

StAngela 

Azt hittem végül valahogy értelmét nyer minden ami történt a filmben, hogy az egész sztori olyan happy end-ben végződik, amit a rossz kezdet nem is sejtetne.
Hát tévedtem. Cotillard bár nem csúnya, de itt mégis középszerű. Renner meg Phoenix pedig hiába próbálják emelni a játékukkal a filmet, az mégis egysíkú marad. Végig bíztam benne hogy Orlando lesz a nagy megmentő és azt hittem Bruno a rosszfiú.
Végül rá kellett jönnöm, hogy az egésznek kb. 0 értelme volt, csak egy naiv, félszeg lányt lezüllesztettek kicsit haszonszerzésből.
Abszolút nem az én világom volt ez film.

piciszusz 

Nagyon régóta meg akartam nézni ezt a filmet, mert nagyon szeretem Mariont. Vegyesek az érzéseim, mert érdekes volt az alapsztori, szuperül játszottak a színészek, de mégse váltott ki belőlem semmi érzelmet a film.


Hasonló filmek címkék alapján