Hull a pelyhes (1996) 212

Jingle All the Way
89' · amerikai · vígjáték, családi 12

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerHoward Langston
SinbadMyron Larabee
Jake LloydJamie Langston
Rita WilsonLiz
Phil HartmanTed Maltin
James Belushibolti Mikulás
Phil MorrisGale Force
Daniel RiordanTurbo Man
Verne TroyerMini Santa

Kedvencelte 19

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Howard pocsék apa és szerintem ezen a világon semmi nem változtat. A film arról szól, hogy két infantilis felnőtt viaskodik egy játék megszerzése miatt. A postás gondja véleményem szerint reálisabb volt egy fél fokkal, mint Howardé, aki szimplán egy feledékeny, nemtörődöm majomként viselkedett. A film annyira gagyi, hogy az már jó; nem egy jelenetnél könnyesre nevettem magam. A mellékszál a szomszéddal viszont abszolút felesleges, nem futott ki sehova. A kisfiút nagyon megkedveltem és tetszett az is, ahogy Liz kezelt bizonyos konfliktusokat. Mindent összevetve viccesnek találtam, jól szórakoztam.

Rebane 

Nem vagyok rá túl büszke, de nekem tetszik ez a film :)
Kiskoromban láttam utoljára, akkor tényleg szerettem, most kíváncsiságból újranéztem, de még mindig tetszik. Hiába karácsonyi családi vígjáték, akkor is szép kis kritika a fogyasztói társadalomról.

2 hozzászólás
Alexa18

Ezzel a filmmel kezdtem el a karácsonyra való hangolodást és milyen jól tettem. Jó a Turboman szó valamiért nagyon idegesített, de azon kívül ez az egyik legaranyosabb film, amit valaha láttam.

LoneWolf 

Gyerekkorom meghatározó családi vígjátéka és Swarzenegger legjobb alakítása a műfajban. A karácsonyi témát és az elnagyolt részleteket leszámítva, tökéletesen bemutatta a mai világban lassan általánossá váló apa-fia viszonyt, ami mellett még könnyed, a 90-es évektől megszokott poénokat is csatolt, így évszaktól függetlenül is bármikor megtekinthető darab.

AniTiger 

Ha még egyszer elhangzik, hogy Turboman, nem csak Schwarzi fog sírva világrombolásba…
(Öcsém kedvence volt cirka tíz évig… Tíz év alatt nagyon sokszor láttam…)

Hippoforaccus 

20 perc után egy elég bugyuta vígjátéknak tűni. Hiába van benne az ifjú Skywalker, akkor sem nézem meg…

andy332488 

Aranyos film, sok vicces jelenettel. Számomra elképzelhetetlen az a mentalitás, ahogyan felforgatják a vásárlók az üzleteket az ünnep előtti utolsó pillanatban spoiler, de azt mondják, hogy Amerikában ez nem meglepő cselekvés… :P
A vége nagyon megható, hogy spoiler, na meg az is szép gesztus, hogy spoiler.

Kemiviki 

A kis Anakin :D :D
Szeretem ezt a filmet, mert aranyos, vicces, mulatságos, és nem mellesleg Swarzenegger szerintem jól játssza az apuka szerepét. Könnyed karácsonyi film.
Szerencsémre én ezzel a tolakodással, kergetőzéssel soha nem találkoztam, mert mindig időben megveszem az ajándékokat, de valahogy pont így tudom elképzelni a karácsony előtti rohanást, mint ahogy a filmben láthatjuk.

Valcsa

(2013.dec.30.)
Nagyon-nagyon régen láttam már legutóbb, pedig ez is olyan tipikus karácsonyi film nálam, gyerekként ezt is nagyon szerettem. :) Myron karaktere nagyon nagy, a legjobb poénokat ő lövi el… :D
A főszereplő-kissrácról is érdemes pár szót szólni: Jake Lloyd játssza a fiatalkori Anakin Skywalkert (a későbbi Darth Vadert) a ’99-es Star Wars első részében. (Nem tudom, miért őt választották erre a szerepre… Nem mondhatni, hogy olyan nagyot alakított volna pl. ebben a filmben is… :/)
Hát, tény, hogy ezek a TurboMan-es részek, mikor röpködnek össze-vissza, ez nem épp valami nyerő dolog, elég mű az egész, és csöppet zavaró is… Viszont aranyos kis családi karácsonyi film arról, hogy valójában mit jelent a boldogság, és mik az igazán fontos dolgok az életben. Érdemes előszedni ezt a filmet is karácsony tájékán… :)


Népszerű idézetek

LoneWolf 

Myron: Kedves Télapó! Kérek egy labdát, egy biciklit… Nem kapsz, apád munkanélküli!

Rebane 

Myron: Ez itt egy házilag készített pokolgép, és fel is robbantom! Tudják miért? Mert a postánál dolgozom, úgyhogy tuti, hogy nem vagyok normális! Így van?
Howard: Ez az ember közveszélyes őrült.
Myron: Köszönöm!

Rebane 

Myron: Tényleg bomba volt? Micsoda perverz világban élünk, undorító!

Rebane 

Myron: Azok a hájas kapitalisták kizsigerelik a magunkfajta munkásembert, súlyos dollár milliárdokat költenek tv reklámokra, és a tudatalatti üzeneteikkel kiszippantják a gyerekeink fejéből az agyvelőt! Nekem elhiheti, én félévig jártam felvételi előkészítőre és pszichológiát tanultam, úgyhogy egy az egyben átlátom a trükkjeiket!


Hasonló filmek címkék alapján