Holnapolisz (2015) 269

Tomorrowland
123' · amerikai, spanyol · akció, sci-fi, kaland, fantasy, családi 12

A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre… [tovább]

angol

Szereposztás

Britt RobertsonCasey Newton
George ClooneyFrank Walker
Hugh LaurieDavid Nix
Kathryn HahnUrsula
Pierce GagnonNate
Lochlyn MunroAnthony nagybácsi
Monique GandertonDave Clark
Chris BauerPa
Raffey CassidyAthena
Tim McGrawEddie Newton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Charityy 

Tudom, hogy vannak hibái, de összességében jó film volt. Jobb lett volna, ha a történet nagy része nem a mi világunkban játszódik, Tomorrowland sokkal jobban érdekelt. Na meg a kisfiú és a kislány kapcsolata is kaphatott volna nagyobb hangsúlyt, olyan aranyosak voltak.
Az első fele nagyon tetszett, aztán amikor eljutottunk addig, hogy jaj mentsük meg a világot, elég mainstream lett. Semmi újdonság nem volt benne és túl gyorsan megoldották.

Leah 

őőőő. oké
A film első fele háromnegyede egy nagy katyvasz. Hogy most mi is történik és miért???
Aztán óó…
És rögtön vége.

De nagyon tetszett Laurie monológja és egyetértek vele. Én tenni akarok ellene.
Kérem a kitűzőmet!

Sloan0 

Valakinek túl sok volt az LSD a rendezés során, nem lett volna rossz az alaptörténet alapján, de borzalmas lett a kivitelezés.

MrsCumberbatch 

Nos, nem ez lesz életem filmje, de szerintem nagyon ötletes lett, ezért nem is értem ezt az alacsony százalékot. Bár Britt játéka bőven fejleszthető még, nem egy erős színésznő és a vége spoiler kicsit gáz. De David monológja a végén mindent vitt. Nagyon jól összefoglalta a dolgokat: spoiler

bonnie9 

Tipikus esete, mikor a véletlenek találkoznak, vagy nem is annyira véletlen, mert szeretem a 3-as/többes ismétlődés mini összeesküvés elméletet
1. Most fejeztem be ezt a könyvet. http://moly.hu/konyvek/bob-thomas-walt-disney
2. Nemrég több körben is elém került a Philadelphia kísérlet, ezáltal spoiler neve
3. Mostanában néztem Verne adaptációt és nemrég olvastam molyon @petamas értékelését erről a könyvről. http://moly.hu/konyvek/jules-verne-utazas-a-holdba ez nem spoiler, csak apró pici szösszenet, aminek örültem a filmben
4. @csartak pár napja írt véleményt a Holnapoliszról, majd este férj közölte, hogy ezt nézzük, mert miattam van meg „ezer éve”, itt az idő.
Szóval mióta tudok a létezéséről, várólista, de csak mert tetszett a trailer és a cím. Nem olvastam el miről szól, nem tudtam, mi ez, könyvnél sem szeretem tudni. Köszönet illeti @csartak –ot, mert az értékelése felkészített, hogy ne várjak komoly sci-fit, így igazából úgy ültem neki, mintha a Vissza a jövőbe 2-t nézném (pont aktuális hasonlat): könnyed vígjáték sci-fi adalékkal, több mint mese, némi direkt tanítás, de nem egy hard sci-fi.
Mindezek tükrében viszont megadatott a lehetőség, hogy élvezzem.
Szereplők:
Búra alatt Angie-nek sokkal jobban áll a lökött, hebrencs tini, mint a komolyság mellékesen valódi kora rég nem tini, de ez nem egyedi eset. Férj röviden egy mélyhangú cukíííval jellemezte :p . A szeplős kislány helyes csaj, jobban bírom ezt a „típust” mint a „Disney etalon kerekpofigöndörhajúgödrösarcútüncibünci lánykákat". Férj szerint ő is cukííí lesz úgy 10-15 év múlva.
Clooney. Na ő érdekes. Gyerekként szerettem Ross dokit, de később az évek múlásával nem tudom, azért fordultam-e el tőle, mert tényleg nem jó színész, vagy csak mert mindenki utálta a környezetemben és így én is megutáltam és csak rossz színészként tudtam rá tekinteni. Lényeg a lényeg, neki is jobban áll az öreg pukkancs, mint a komoly világmegmentő sármőr.
Miután úgy készültem, hogy nem veszem komolyan a filmet, így kifejezetten szórakoztató volt, ahogy egymást cukkolják hárman.
Hugh Laurie spoiler.
Téma: Az érzés, mikor a film egy adott pillanatában (még az elején szerencsére) elkap a nagy AHA-élmény: http://moly.hu/idezetek/552916
Ez a film nem más, mint tisztelgés Walt Disney legnagyobb álma előtt.
Elvégre ez egy Disney mozi 
Tanítás: a film végére támadt némi spoiler. Egyébként spoiler
Látvány: a színek szinte meseszépek, Holnapolisz pöpec külsőt kapott spoiler
Vége: spoiler
Minden filmet a maga kategóriájában: ez itt a családi mozidélután a Disneyvel. Ja és a 12-es karika tényleg kell az spoiler.

5 hozzászólás
LoneWolf 

Én is kérnék egy olyan kitűzőt…
Nagyon jól indult és enyhén Bioshock hangulatot árasztott magából, aztán a lány eljutott a boltba, ahol már inkább Men in Black utánérzetem volt és nem jó értelemben. A későbbiekben javult a helyzet, de a végére így is csak egy sci-fi köntösbe bújtatott, „Védd a fákat, egyél hódot” típusú propaganda film lett belőle. Akadtak benne jó poénok és látványban sem utolsó, mégis többet vártam. Kár érte.

csartak 

Egyik barátnőm dicsérte, gondoltam akkor megnézem. De sajnos elég lájtos filmecske szerintem, olyan könnyed Disney családi mozifilm. Ahogy azt itt többen írták is, ami jó volt, azt elsütötték a trailerben.
Először lestem ki a fejemből, hogy mi van. Adott egy kellemes felütés, egy tiszta, modern futurisztikus várossal, és egy érdekes kislánnyal, egy fiúval aki váratlanul odakerül. Erről szerettem volna többet tudni. Erre meg megy a jelen világban a tipródás egy tini(?) csajjal. Ki ez? Miéért?
Aztán persze ment tovább a sztori, és kb. az ötvenedik percnél meg feleszméltem, hogy hol van Clooney? Mert ez Clooney film, nem? – gondoltam magamban. Hát éppen utána kezdett igazából szerepelni, bár szerintem nem volt nagy eresztés az sem. spoiler

7 hozzászólás
Hópárduc 

Nem ájultam el tőle….igazából jobbra számítottam. :(

9 hozzászólás
ppayter 

Teljesen korrekt ifjúsági film, váratlanul értelmes mondanivalóval.

Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell ennyit sírni a NASA miatt* (l. pl. még az Interstellart), de az sajnos nagyon is helytálló megállapítás, hogy ha a picsogásra és a közelgő gebasz** tagadására, sőt, kommercializálására*** fordított energiákat annak megelőzésére csatornázná át az igen tisztelt emberiség, akkor talán még el lehetne kerülni azt a jókora pofont, aminek a szelét már érezzük, és ha egyszer eltalál, akkor abból nem nagyon fogunk felkelni. Szóval tessék csak összehozni szépen egy menő, antiapokaliptikus think tanket a bolygó legintelligensebb, legkreatívabb stb. elméiből, és támogatni az ötleteik megvalósulását, kivéve persze, ha repülő autókról van szó, az úgy marhaság, ahogy van.**** Azt azért sajnálom, hogy a vége, a jelenség magyarázata nettó hülyeség lett, és ha egységként kezeljük a filmet (ne tegyük), ezzel tulajdonképpen agyoncsapja a mondanivalót és elveszi az egésznek az élét, meg persze a sztori is lehetett volna valamivel csavarosabb még egy ifjúsági film esetén is. De legalább sikerült lány főszereplőt választani (igen, a nemek közötti egyenlőség elég fontos dolog, szükség van a hasonló példamutatásra) és a paleofuturisztikus látvány is rendben van, úgyhogy egynek simán elmegy, még ha amúgy lehetett volna sokkal jobb is.


* Oké, kevesebb pénzt kapnak és nincs épp olyan ambiciózus projektjük előrehaladott állapotban, mint annak idején a holdra szállás, de temetni azért túlzás.

** Mondjuk az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés, szélsőséges időjárási jelenségek egyre gyakoribbá válása, fajpusztulás, antibiotikum-rezisztens baktériumok stb.

*** L. bármelyik disztopikus filmet, könyvet, játékot stb.

**** A legtöbb ember még két dimenzióban is nehezen boldogul a közlekedés okozta kihívásokkal, életveszélyes lenne fölengedni őket a levegőbe és ugyanez érvényes a nem nullgravitációs térben működő jetpackekre is. Ha megvalósult sci-fit akarsz, akkor inkább gondolkodj el egy kicsit a vezeték nélküli interneten…

Rémálom 

Persze, gyermekmozi leginkább ez, és ezért sok minden logikai bakit elnéztem volna neki. De azért ne nézzük hülyéknek a gyerekeket, ez a lesarkított, fekete-fehér világkép iszonyatosan unalmas. Miért kell szájbarágónak lennie valaminek, csak azért, mert fiatal a közönsége?

Nevetséges propaganda film arról, hogy legyél zöld, mert MEGHALUNK és GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS. Amivel nem lenne gond, mint témával, de ez olyan kecses, mint egy tumblr poszt.

Történet nincs (Miért ilyen hosszú ez?), karakterizálás ehh, logikai baki dögivel. Blah.

Amúgy meg a disztópia műfaj kritikájával sem értek egyet, hogy azért annyira létező dolog, mert elkönyveltük, hogy úgy is meghalunk és lusták vagyunk. Pont, hogy a negatív létező dolgokra hívja fel a figyelmet és segít feldolgozni a helyzetünket, esetleg pont inspirálni fog.


Népszerű idézetek

efenera1

Casey: Mert kitartónak lenni nehéz, feladni viszont könnyű.

Blanq_is_a_weirdo

– Frank
– Mondd!
– Tudni akarod, hogy miért nem tudtál megnevettetni?
– Miért?
– Mert nem vagy vicces.

1 hozzászólás
csartak 

Casey Newton: There are two wolves who are always fighting. One is darkness and despair. The other is light and hope. The question is… which wolf wins?
Eddie Newton: The one you feed.

4 hozzászólás
csartak 

Nix: Every day is the opportunity for a better tomorrow.

Carmilla 

csaj a szüleihez: Ne izguljatok már annyira! Csak húsz fényévnyire utazok.

Papp_Fanna8 

Nix: Minden egyes percben ott rejlik a jobb jövő lehetősége.

Papp_Fanna8 

Frank: Mindenki nevet. Biológiai szükséglet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján