Hidegháború (2018) 27

Cold War · Zimna wojna
88' · francia, angol, lengyel · dráma, romantikus 12

6 díj · 15 jelölés

Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet. A Hidegháborúban egy lengyel zenész és egy énekesnő kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben próbál érvényesülni, miközben szerelme a… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Joanna KuligZula
Tomasz KotWiktor
Borys SzycKaczmarek
Agata KuleszaIrena
Cédric KahnMichel
Jeanne BalibarJuliette
Adam WoronowiczKonzul
Adam FerencyMiniszter
Hirdetés

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

JustABookishSoul

Pontosan ezekért a filmekért kellene az embereknek jobban kinyitni a szemüket, hiszen egy lengyel filmről van szó, ami pont e miatt, hogy lengyel és nem egy nagyszabású, hatalmas színészi gárdát felvonultató amerikai film, képesek az emberek többsége elnézni felette.

A történet egy alapvető és agyonhasznált elemet csomagol be újként, ami nem más, mint a szerelem.

A képi világ egyszerűen lenyűgöző! Olyan mértékben volt képes megfogni a tényleges hidegháborús időszakot, hogy egyáltalán nem erőlködött.

A színészi alakítás bámulatos, főleg a Zulát alakító Joanna Kulig, minden elismerésem!

Gabriella_Balkó 

Egy keserédes szerelmi történet a kommunista Lengyelországból, amihez Pawlikowski a szülei történetéből merített ihletet.
A férfi egy tehetséges zeneszerző, aki kolléganőjével járja a vidéket, és gyűjti a népdalokat. A nő egy fiatal lány, aki jelentkezik a férfi művészegyüttesébe, és igy alakul meg a Mazurek (1948-ban alakult a Mazowsze együttes). A férfi Berlinben disszidál, a nő inkább a kényelmet választja. A filmhez a kulisszát Varsó, Berlin, Szplit és Párizs adja, és a szerelem történetén keresztül nagyon ismerős képet mutat a szocialista országokról.
A film zenéje a lengyel folklórból építkezik az első felében, a második felében a jazz kap nagyobb hangsúlyt.

#Lumiere
#Projekt 100


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján