Hét nővér (2017) 451

What Happened to Monday · Seven Sisters
123' · francia, angol, belga · akció, sci-fi, kaland, dráma, thriller 18

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a… [tovább]

angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Noomi RapaceHétfő / Kedd / Szerda / Csütörtök / Péntek / Szombat / Vasárnap
Glenn CloseNicolette Cayman
Willem DafoeTerrence Settman
Marwan KenzariAdrian Knowles
Clara ReadSettman-lányok (gyermek)
Robert WagnerCharles Benning
Christian RubeckJoe
Pål Sverre HagenJerry
Tomiwa EdunEddie
Cassie ClareZaquia

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 270


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Azta ez elképesztő volt. Már régóta megakartam nézni, csak valahogy elfelejtődött mindig volt valami más. Meg nekem le lett spoilerezve egy két spoiler amit sajnálok, de még így se rontott a film minőségén. Nekem nagyon tetszett mert izgalmas volt, érdekes és elég sok csavar volt benne, valahogy éreztem hogy a film háromnegyede fele hogy ez lesz, oké mondjuk értem hogy miért tette de akkor is.
Noomi Rapace zseniális volt, az hogy ennyi karakter feltudott építeni. Nagyon tehetséges színésznő. Egyébként nekem Csütörtök és Szombat volt a kedvencem. :)
Nagyon megérős film, a világa is érdekes és a kütyük is nagyon csúcsok, én is elfogadnák egy-kettőt. :D
Szóval szerintem egy fantasztikus film lett. Ajánlom mindenkinek! :))

Törpillaa 

Ez a film fantasztikus. Végig izgultam az egészet, kár, hogy eddig nem néztem meg előbb. Nagyon élveztem, és a csajok szimpatikusak voltak. A filmnek nagyon izgalmas, és látványos, és érdekes története van, amitől még jobbá teszi az egészet.
Ezt a Cayman nőt, hát én annyira gyűlöltem, spoiler
Noomi Rapace színészi alakítása egyszerűen lenyűgöző. Nem semmi, hogy egyszerre 7 nővér bőrébe bújt, nagyon tehetséges színésznő. Én nagyon bírtam őket, bár Hétfő egy kicsit talán ellenszenves volt, de érthető mit miért tett. De azért nem volt szép tőle elárulni a családját.
De azok a modern kütyük nagyon tuti voltak. Főleg a karperec, jól jönne ilyen a valóságban is, csak egy érintés, és a tenyeredben is bármit megnézhetsz, és könnyebb fizetni is vele, és az átlátszó érintő képernyős monitor. :-)

Levi 

Hoppá, megint egy film, aminek volt története! Ritka manapság, hogy egy sztorit mesélnek el képekben és nem a képek köré írnak valami marhaságot…
Aki szereti a régi-vágású sci-fiket, annak tetszeni fog. Aki emellett Noomi Rapace-t is, az odáig lesz :))), van belőle 7!!! <3

Theana 

Biztos volt, hogy egyszer megnézem ezt a filmet, mert erre a történetre nagyon kíváncsi voltam a leírás és Noomi miatt. Végül nem egészen azt kaptam, amire számítottam, de rendesen sokkolt. Érdekes a cselekmény, a hangulata tipikusan disztópikus, Noomi játékát pedig élvezet volt nézni. A hét lányt szerintem lehetett volna jobban is kidolgozni, engem érdekeltek volna, így csak úgy maradnak meg, mint a hét lány. Elég felszínesen mutatták be őket, spoiler. Néhol brutális és naturalista, maga az egész bonyodalom oka pedig botrányos. Megéri!!!

Chriss 

Ez elég nehéz film, és a lelkivilágomnak sem használt, viszont sok igazságot elmond a világról és az emberekről. Noomi Rapace pedig egy csodálatos színésznő. :)

Nihilchan 

Elég sok negatív véleményt olvastam a filmről, de nekem őszintén tetszett. Nagyon érdekes volt a világ, izgalmas a cselekmény és meglepetést tudott okozni a fordulataival. Abszolút nem hibátlan, de akciódús és teljes mértékben élvezhető. Nekem nagyon bejött és simán el tudom képzelni, hogy valamikor újranézzem.

Kikiriki

Terrence Settman: What happens to one of you, happens to all of you.
.
Nekem nagyon tetszett. Maga a történet egyedi, izgalmas, akciódús. A 18-as karika jogos, mert tartalmaz olyan részeket, illetve néha nem a legszebben beszélnek benne. Teljesen lekötötte a figyelmemet, néha vicces volt, néha drámai. Nagyon jó. :)
.
The Settman Siblings: [as Thursday] If you love her, if really love her… you gotta help me.
Adrian Knowles: You've got a plan?
The Settman Siblings: I *am* the plan.
.
Reporter: In the last 50 years we've doubled our population, tripled the amount of food and water we use, and we have quadrupled the use of fossil fuels. Every four days there's a million more people on the planet. How is the world going to cope with this explosion in population.

Bence211 

Az idei sci-fik egyik legkülönlegesebb koncepciója lett a Hét nővér, ami műfajában az év meglepetése is. Az oldalunkon pedig részletesenbben meséltem a filmről: http://filmdoboz.hol.es/…

Charityy 

A trailer miatt már nagyon vártam és szerencsére nem kellett csalódnom a filmben sem. Imádom a hasonló típusú filmeket és ez sem kivétel. Az alapkoncepció nagyon érdekes, szívesen megtudtam volna többet is erről a világról. A film inkább a 7 nővér történetére koncentrált, ami ugyan nagyon érdekes volt, mégis hiányzott a világ részletesebb bemutatása, annak működése.

alexakarola 

Noomi Repace nagyon jól alakította a karaktereket, színészi játékra nem lehet panasz. Izgalmas volt nagyon! Néha kicsit talán túl brutális, de egyébként szerintem jó film volt a témájában. Jó, hogy többet kaptunk, mint egy sima akciófilmet, ez a disztópiával való ötvözés, ami különlegessé tette az egy színésznő – hét karakter mellett.
U. I. : Cayman és mindenki, aki ezekben tudatosan közreműködött, pedig egy szörnyeteg..


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Terrence Settman: What happens to one of you, happens to all of you.

Corvus_CoRex 

Nicolette Cayman: Néha úgy érzem, pokolba az egésszel! Pokolba mindenkivel! Az emberek sosem tanulnak.

Corvus_CoRex 

A gyermekek nem pusztán gyermekek. Ők a mi jövőnk. A Cryoálommal biztosítjuk, hogy gyermeke békésen pihenjen, humánus módon, ne éhezzen és biztonságban legyen, miközben mi a jobb, fényesebb jövőért dolgozunk. Cryoálom – hogy egy szebb világra ébredjünk!

Corvus_CoRex 

Nicolette Cayman: Végzetesen nagyot buktunk fajként a bolygón. Tudatosan kipusztítjuk önmagunkat.

Corvus_CoRex 

Nicolette Cayman: Egy tökéletes világban minden gyereknek joga lenne az életéhez.

Corvus_CoRex 

Nicolette Cayman: Mindenkinek, aki gyermeket akar világra hozni, bizonyítania kell biztos anyagi hátterét és hogy képes lesz a leendő gyermek érzelmi és fizikai jólétét garantálni.

Corvus_CoRex 

Hírbemondó: Várandós nők tömegei bújnak elő rejtekhelyükről, nagyrészt a szegényebb kerületekből.

Corvus_CoRex 

Nicolette Cayman: Ez a bolygó az egyetlen lehetséges otthonunk.

Corvus_CoRex 

Adrian: Jártál már a szegényebb szektorokban? A legtöbb gyerek, akit begyűjtünk borzalmas körülmények között él. Még így járnak a legjobban.


Hasonló filmek címkék alapján