<harmony/> (2015) 18

ハーモニー
119' · japán · sci-fi, animációs, dráma, anime

Az emberiség elérte az Utópiát – az orvosi nanotechnológiának, az etikus közjólétnek és a kölcsönös figyelmességnek köszönhetően. Ez a tökéletes világ azonban nem teljesen tökéletes, és három fiatal lány szembeszáll a zsarnoki kedvességgel és szuper-gyógyszerekkel – éhhalált próbálnak halni. Nem… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Sawashiro MiyukiKirie Tuan (hang)
Ueda ReinaMihie Miach (hang)
Suzaki AyaReikadou Cian (hang)
Watanabe AkenoGabrielle Étaín (hang)
Miki ShinichiroElijah Vasilov (hang)
ChoSaeki Keita (hang)
Ono AtsushiUwe Woll (hang)
Sakakibara YoshikoOscar Stauffenberg (hang)
Mori ChiakiMihie Reiko (hang)
Ootsuka AkioAsaph (hang)

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Szépnek szép, és a látványvilágon kívül van mondanivalója is, de annyira monotonnak éreztem az előadást, hogy csak több részletben tudtam végignézni.
A könyvet még nem olvastam, így nem tudom, hogy mennyire tért el az adaptáció, de a menet közben bevágott love storytól a falnak mentem. Ezt már láttam sokkal jobb, dinamikusabb megvalósításban is.

3 hozzászólás
Ross

Olyan 98%-ban egész jól követi a könyvet.
De miért, MIÉRT kellett a bosszú momentumából LESZBIKUS SZERELMI VALLOMÁST csinálni? Ennek aztán az égegyadtavilágon semmi értelme nincs.
Szmfszmmegáll.

molymacska

Sajnos olvastam előtte a könyvet is, így amiket kihagytak belőle, azokat nagyon sajnáltam, hiszen gördülékenyebbé tették a történetet. Azt is nagyon sajnálom, hogy a vége (bár történésileg ugyanaz) érzelmileg teljesen más kicsengése van.
Animében még jobban hasonlít a Psycho Pass-ra, bár a főszereplőnek volt egy enyhe Steins;Gate érzése is, ami picit lehangolt. (A magyar fanfordítók pedig nem végezték a legjobb munkát, de ez már csak hab a tortán)

Lione 

<warning>
Ha olvastad a könyvet, készülj fel rá, hogy ebben a filmben lesz némi WTF élményed!
</warning>

Szívesen adtam volna rá 10 pontot, ha…

A látványvilág szép, a hangulatot hozza, a történet egész jól követi a könyvben történteket, persze nyilván dramaturgiailag változtattak rajta itt-ott, de nagyon tetszett… volna… ha…

<disappointment>
Egyszerűen nem értem, miért kellett a barátságot, a bajtársiasságot, a csalódottságot, a haragot, az irigységet, az összezavarodottságot félresöpörve love story-ként tönkrevágni az egészet? Amikor már kezdtem volna érezni a katarzist, ezek egyszer csak spoiler stb., mi meg ültünk férjemmel a monitor előtt és hüledeztünk. Aishiteru egy fenét!
</disappointment>

No kérem. A Harmónia NEM egy szerelmi történet. A Harmónia spoiler szól.

1 hozzászólás
Mamuszy

Eléggé csalódott vagyok. A könyv miatt néztem meg, viszont a főbb cselekvéseken kívül, sok minden kimaradt, valamint máshogy is volt. A könyvet nagyon szerettem, és valami hasonlót vártam, de hát nem azt kaptam. Mint könyvfeldolgozás, nem valami jó.
Mint anime, a grafikája mondjuk azt, hogy nem vészes, viszont a CGI undorító. Nagyon elvett az értékéből. A karakterek kinézete nem nagyon fogott meg, nem volt bennük semmi extra.
A könyv sokkal jobb volt, az anime nem adta vissza szerintem azt, amiről a történet valójában szól.

flamepetals

Egyrészről jó könyvadaptációnak tartom, már amennyire emlékszem a könyvre, másrészt viszont, ha nem találkozom a könyvvel a film előtt, akkor biztos nem néztem vol a végig, mert nagyon lassú az egész, illetve annak ellenére, hogy végig Tuan E/1-es beyzámolóját hallgatjuk hiányoltam azt a két mondatot, ami elmagyarázza mi is pontosan a MediCare, mert a könyv nélkül ez nem lett volna teljesen tiszta nekem szerintem. Emellett néha indokolatlanul bevitték a 3D-t ami nagyon furán festett. Szerintem elég lett volna a virtuális világot azzal megcsinálni, mert az jó volt, hogy elkülönült a valóságostól és jól is nézett ki.
Aki olvasta a könyvet, annak egyszeri megnézésre ajánlom, mert a grafikája tényleg szép, és jó volt újra elgondolkozni azokon a dolgokon, amit a könyv is felvetett, emellett nekem tetszett Miach háttérsztorija is, ami szerintem nem így van a könyvben, de már rég olvastam, úgyhogy lehet, hogy tévedek. A könyv viszont megint csak jobb mint a film. :)
A kedvencem az éttermes jelenet volt.

rapchee 

Kicsit gyenge megvalósítású, nehezen indul be, de azért borzongató. Könyv olvasása után nem biztos hogy ajánlanám.


Hasonló filmek címkék alapján