Ha a Beale utca mesélni tudna (2018) 33

If Beale Street Could Talk
117' · amerikai · dráma, romantikus, krimi 12

2 díj · 2 jelölés

Fonny, a szobrászfiú, és szerelme, a 19 éves Tish Harlem egyik feketék lakta utcájában tervezi a közös jövőt. Amikor a fiút egy Puerto Rico-i asszony megerőszakolásának vádjával börtönbe zárják, a lány és családja mindent megtesz, hogy összegyűjtsék az óvadékra és az ügyvédre valót. Bármilyen… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Kiki LayneTish
Stephan JamesFonny
Regina KingSharon Rivers
Colman DomingoJoseph Rivers
Teyonah ParrisErnestine Rivers
Michael BeachFrank Hunt
Aunjanue EllisMrs. Hunt
Ebony ObsidianAdrienne Hunt
Dominique ThorneSheila Hunt
Diego LunaPedrocito

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Őszintén nem szeretnék megbántani senkit, de nekem ez a film most nem volt már kedvemre. Azt hiszem, hogy mostanra már én is egy kicsit belefáradtam a hányatott sorsú afroamerikaiakat felvonultató filmekbe, pláne így Oscar idénykor. Biztos, hogy nagyon szép a történet és a monológok és a mondanivaló, de azt hiszem elég volt. Szerintem a lelkem már belefáradt, hogy sajnálkozni tudjon vagy csak a film nem volt annyira jó, mindenesetre egyáltalán nem hatódtam meg. Regina King viszi a filmet a hátán, neki jár az elismerés a többiek inkább csak idegesítettek. Ráadásul indokolatlanul hosszú is. Nem hiszem, hogy különösebben nagy elismerésnek fog ez a fillm örvendeni kis országunkban, de megkockáztatom, hogy a tengerentúlon sem. Nincs benne annyi. Aztán persze lehet, hogy tévedek.

happybeboop 

Csak dicsérni lehet a színészeket, a rendezőt, az operatőrt, és a fantasztikusan megírt adaptált forgatókönyvet. Tökéletesen visszaadja a könyv hangulatát. Bár a könyvben, van pár olyan fantasztikusan megírt velős gondolat, ami miatt érdemes nekiülni. De itt a film se keltett csalódást azután se, hogy ez volt másodjára a terítéken.

KrisztiForever

Szörnyű, hogy mennyi korrupció és igazságtalanság létezik. Vajon mikor lesz vége az egymás megbélyegzésének, lenézésének? Iszonyatosan szívbemarkoló történet. :(

Sonnenschein 

Ez a film maga abuzál, vesz és tesz erőszakot a nézőn. Nem érzékenyít, hanem épp ellenkezőleg, tágíthatja a néző sebezhetőségét, ha a film hatása alá kerül. Jeleneteiben, karaktereiben, párbeszédeiben és filmes megoldásaiban egyaránt látens abuzió lappang. A romantikus és a rasszizmus csupán elterelő címke; se nem romantikus, és nem is képes visszaadni a rasszizmus jelenségeit a maguk valójában.


Hasonló filmek címkék alapján