Goohaejwoe (Goohaejwoe 1.) (2017–2017) 18

Save Me / Rescue Me · 구해줘
60' · dél-koreai · akció, sorozat, thriller, krimi 15 !
1 évad · 16 rész

A történet négy fiatal munkanélküli férfiról szól, akik egy kétségbeesett nő, Im Sang Mi segítségére sietnek, mikor Im Sang Mi apja belekeveredik egy vallási szektába.

koreai
koreai

Képek 10

Szereposztás

Ok Taec YeonHan Sang Hwan
Seo Ye JiIm Sang Mi
Jo Sung HaBaek Jung Ki
Woo Do HwanSeok Dong Chul
Lee DavidWoo Jung Hoon
Ha Hoe JungChoi Man Hee
Jo Jae YoonJo Wan Tae
Jang Yoo SangIm Sang Jin
Kim Kwang GyuWoo Choon Gil
Go JoonCha Joon Goo

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

pvik13 

Egészen nehéz szavakba foglalni mennyire is imádtam ezt a doramát. ♥‿♥
Az atmoszférája a csillagokig ért, úgy tudtam borzongani minden egyes képkockán. ATYAÉG a színészek és a zene egy kalap alá véve eszméletlen szuper és kvhhfgsdvhb :D Olyan cliffhanger endingek voltak hogy csak pislogtam a képernyő előtt (꒪⌓꒪)
Minden karakter akármilyen kisebb szerepe volt érezhető volt hogy kulcs szereplő (vagy lesz majd). d–(^ ‿ ^ )z Nem irtózik semmitől, megmutat annyi féle galádságot amennyit csak tud féltem de mégis a képernyőhöz tapasztott (•ω•)

Shad 

Ez a sorozat szétszedte az idegeimet… az első 7-8 résznél rendesen féltem elkezdeni a következő részt… Brutálisan és realisztikusan mutatja be egy szekta belső szerkezetét/működését. Hogyan lehet kihasználni emberek fájdalmát, szenvedését, hogyan lehet visszaélni ezzel a hatalommal. Az ember a legvégéig alig lát valami pislákoló reményt, hisz mit tehet pár fiatal srác egy ilyen szekta ellen? meg tudják győzni a közegüket, hogy valami nem stimmel? mit tesznek, ha az egész rendszer korrupt? van remény?
Karakterek? A négyes fogat jó volt, először azért került a várólistámra a sorozat, mert ad 1: thriller, ad 2: Ok Taec:P mégis részről részre azon vettem észre magam, hogy az ujjaimat tördelem Dong Chulért. Mit és hogy fog tenni, mire hogyan reagál, melyik útra tér…a szívem megszakadt és repesett, mikor éppen mit tett:P Woo Do Hwan egy új kis kedvencem, Mad Dog volt az első sorozat amiben láttam és abban ugye az egyik főszerep volt az övé, szerintem ez a sorozat győzte meg azt a stábot, hogy érdemes neki adni egy esélyt:) Szuper volt, minden helyzetben. Sang Mi-t játszó színésznőnek ez a második sorozata,amit láttam, két teljesen ellentétes szerep a Moorim Schoolhoz képest, de szeretem a hangját és ahogy játszik:) Szép nő, egyedi hanggal :) szóval alapvetően a színészi játékokkal nem volt gondom:) Bodroskát (Jo Jae Yun) kifejezetten utáltam, meg tudtam volna rugdosni ergo a színész nagyon jól játszott:D szóval talán a sorozat erőssége a színészek és a játékuk. Megdöbbentő volt, ahogy az apró mellékszereplők is előadták a végtelenségig hívőket.
Kinek? huh igazából nem véres, de tényleg az ember idegeit széteszi, talán inkább pszicho-thrillernek nevezném. Az ahogy az emberekkel játszanak, az embernek gyomor kell ezt nézni. Romantika 0, szóval aki azt vár ne is kezdjen neki:) A téma maga nagyon érdekes és kicsit elrettentő is.

2 hozzászólás
silentscream

Az egyik tantárgyamhoz ebből a sorozatból írtam esszét, így pont kapóra jött, hogy megnézzem végre. Ha valaki kicsit jobban utánanéz a sorozat vallási hátterének elég érdekes dolgokat találhat… Elképesztő, hogy tényleg mennyi ilyen vallási szekta volt/van Koreában. A sorozatban egyébként elég durván megelevenedik, hogy mit meg nem tesznek a hívekkel ezek a szekták…. Képesek a hit által teljesen kizsebelni és tönkretenni őket. Jo Sung Ha mellesleg elég élethűen alakította az elvakult „szektavezetőt”. Egyébként a sorozat minden percét élveztem! Elképesztő volt, ahogy Sang Mi és Sang Hwan szinte végig szavak nélkül kommunikáltak egymással. Szerettem a fiúk által alkotott négyesfogatot is. :) Jó volt, hogy bármikor tűzbe mentek akármelyik társukért… Egyszer mindenképpen érdemes megnézni! Bár lehet hogy valamikor újra előveszem majd. :)

4 hozzászólás
Sakara 

Már régebben el akartam kezdeni ezt a sorozatot, ugyanakkor most jutottam odáig, hogy belekezdjek és egyáltalán nem bántam meg. Egyszerűen imádtam mindent benne.
Hihetetlen volt látni, hogy milyen egy szekta belső működése és felépítése, hogy az embereket mennyire manipulálni tudták a fájdalmukon keresztül, hogy akinek hatalma van annak a keze bármeddig elérhet és ezzel előszeretettel vissza is élnek, hogy minden egyes száll összekapcsolódott. Ennek ellenére mégis voltak olyanok, akik a józan eszüket megtartva harcoltak és állították maguk mellé az embereket.
Az összes színésznek csak gratulálni tudok, mert elképesztő, amit a Save Me-ben alakítottak.
Ez a sorozat brutálisan őszinte, magával ragadó és realisztikus. Romantika nincs benne, szóval ne amiatt kezdje el valaki. Erős idegrendszerrel rendelkezőeknek nyugodt szívvel ajánlom, mert az bőven kell hozzá.


Folytatása

Összehasonlítás

Goohaejwoe


Hasonló filmek címkék alapján